Banner

Részegh Tamás: Tényleg sikerült elkapnom a fonalat, a gólok is jöttek

Szerző: Jáborcsik András | 2019-10-21 19:44:00

A miskolci Extraliga-csapat húzóemberévé vált Részegh Tamás, aki szinte azonnal alkalmazkodni tudott a magasabb elvárásokhoz. A Jegesmedvék tizennyolcasával a jegkorongblog.hu készített interjút.



A 22 éves Részegh Tamás egy kitűnő Erste Liga-szezon után szerződött nyáron Csíkszeredából a DVTK Jegesmedvékhez. A fiatal csatár nem ijedt meg a más típusú kihívásoktól, 12 mérkőzésen 5-5 gólnál és asszisztnál tart, ezzel csapata második-harmadik legjobb pontszerzője.

"Már az augusztus eleji edzések jóval nagyobb tempóban zajlottak, mint amihez eddig hozzászoktam, majd jöttek a felkészülési mérkőzések, ahol ugyanez volt a helyzet – kezdte blogunknak a játékos. – A felkészülésünk jól sikerült, ez segített engem is abban, hogy felvegyem a liga sebességét. Ahogy haladtunk meccsről meccsre, úgy éreztem egyre inkább, hogy megtalálom a helyem, tényleg sikerült elkapnom a fonalat, és már a gólok is jöttek.”

Pedig eleinte nem tűnt ez villámkarriernek, hiszen a csapatban nagyon sok rutinos válogatott játékos és kiváló pedigréjű légiós van.

„Valóban, a negyedik sorban kezdtem a felkészülési időszakban, ám maximális erőbedobással dolgoztam az edzéseken, hogy több jégidőhöz jussak. Amikor Mathieu Tousignant megsérült, az addigi teljesítményem alapján Marcel Rodman vezetőedző engem tett a helyére, és ezzel a lehetőséggel szerencsére tudtam élni. Elnyertem a bizalmát, egyre előrébb kerülhettem, ez tovább segített abban, hogy még eredményesebb legyek.”

A miskolci szurkolók hamar a szívükbe zárták a székely támadót, amikor a felkészülési meccseken látványos módon értékesítette sorban a büntetőket.

„Ez egy érdekes történet, ugyanis az elmúlt 5-6 évben egyetlen rávezetést sem tudtam belőni. Augusztusban az egyik edzésen volt egy büntetőlövő verseny, amelyen kipróbáltam egy újfajta révezetést, ami bejött, és a házi viadalt megnyertem. A felkészülési mérkőzéseken az edzőnk az elsők közé jelölt a büntetőknél, és sorra gólra is tudtam váltani ezeket, így azóta többször is bekerültem a végrehajtók közé, ha úgy hozta a helyzet. Remélem, sikerül minél többet értékesítenem a jövőben is, ha erre kerül a sor.”


Elolvasom a teljes interjút a jegkoronbgblog.hu-n >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu

fotó: Bán Olivér




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...