Banner

Rajna Miklós volt a britek elleni sorsdöntő olimpiai selejtező hőse

Szerző: amigeleken.hu | 2020-02-10 13:09:00

A magyar jégkorong válogatott 4–1-re győzött a britek ellen a nottinghami olimpiai selejtezőn, ezzel továbbjutott a csoportból a selejtező 4. körébe, amely már közvetlenül dönt a 2022-es, pekingi, olimpiai részvételről.

A mieink két harmad után 2–0-ra vezettek, ezután a hazaiak szépítettek, de a folytatásban Hári János és Sofron István is gólt szerzett, beállítva ezzel a végeredményt. A mérkőzést követően a magyar válogatott legjobbjának a DVTK Jegesmedvék kapusát, Rajna Miklóst választották meg.

Rajna egészen kimagasló, 97,92%-os védési hatékonysággal védett, remek teljesítményét a szövetségi kapitány is méltatta. Az alaposan megfiatalított válogatottban Rajnán kívül még három Jegesmedve, Galanisz, Szirányi és Kiss Dániel kapott ezúttal helyet.


Jarmo Tolvanen:

Mondhatjuk úgy is, hogy revansot vettünk. Nyilván szóba került a két évvel ezelőtt vívott meccs, amelyen szintén mi voltunk a jobbak. Szombaton nem voltunk elégedettek a tempónkkal, ezért módosítottunk a letámadásunkon és kicsit a védekezésünkön is, ami már az első harmadon meglátszott. A másodikban nagyon jöttek a britek, túl sok időre szorultunk a harmadunkba, ugyanakkor a védekezésünk működött, a harmadik pedig kiegyenlítetten alakult, csak mi be tudtunk találni a kontráinkból, Miki pedig a mérkőzés legjobbjaként teljesített a kapuban.


A mérkőzést követően kapuvédőnk az NSO TV-nek nyilatkozott:


forrás: nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. korxi
2020-02-10 15:02:22 Piros öves, Veterán
Nem jó, nem jó, a címlapon levő képen az elsötétített mező és a felirat pont a DVTK címeres mamutot takarja ki, amiben a mérkőzés során védett. (Nem tudom hogy az évforduló alkalmából viselte-e, mindenesetre neki nem hozott átkot.)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...