Banner

Öt Bódog meccs

Szerző: objektív | 2017-04-23 17:44:00

Aki benne van egy kicsit mélyebben a foci világában, annak újdonságot nem fognak mondani a számok, ugyanis az online eredményközlő portáloknak köszönhetően elég egyszerűen és gyorsan olyan információk birtokába lehet jutni, amihez régebben csak akkor jutottunk, amikor a Nemzeti Sportokat a szekrény mélyéről visszakerestük.

Most elég néhány kattintás, és rögtön látjuk, hogyan, milyen eredménnyel harcolnak fordulóról-fordulóra a csapatok a dobogóért, vagy a kiesés elkerüléséért.

Lássuk az utolsó öt fordulót a hátsó régió szempontjából, egyrészt azért, mert sajnos abban vagyunk érdekeltek, másrészt Bódog Tamással éppen ennyi bajnokit játszott a csapatunk a kiesés elkerüléséért vívott harc utolsó harmadában.

DVTK:

Amint az elmúlt 5 forduló táblázatából kiderült, a DVTK a Debrecent követve vezeti a legutóbbi 5 bajnoki mérkőzés tabelláját. Mögöttünk a bajnokaspiráns Honvéd és a Vasas csapata.

De hogyan tudtunk egy őrülten mély gödörből így kikecmeregni 2 hét alatt? Nos, erre még mindig keresik a válaszokat a szakemberek és a szurkolók is. Nem akármilyen csapatok ellen sikerült 3 győzelmet és egy döntetlent szereznünk ezalatt az öt mérkőzés alatt.

Kezdődött az egyébként masszív Újpest hazai legyőzésével a jó széria, majd azt követte egy Ferencváros ellen idegenben elért döntetlen. A bajnokaspiráns Honvéd hazai 2-0-s legyőzésével még egy nagy skalpot begyűjtöttünk, de sajnos a lendület megtört a Haladás ellen, ami valószínűleg a nagy terhelésnek és az abból fakadó fáradtságnak tudható be. Következett a Paks, ahonnan ritkán jövünk haza 3 ponttal, ráadásul egyedül az élcsapatok közül még ők voltak veretlenek hazai pályán ebben a bajnokságban. A fiúk sikerrel vették az akadályt, minimális arányban és különbséggel törték meg a paksi jeget.

Halkan kérdezem meg: Milyen eredmények születtek volna vajon - a Bódog Tamás ideérkeztét megelőző mérkőzések és csapatállapot figyelembevételével - ezek ellen az együttesek ellen?

Egy kis érdekesség még. Az egész szezonban - ha öt mérkőzést veszünk alapul - a legjobb ötös szériánk a 15-19. fordulóban volt. Akkor 9 pontot tudtunk bezsebelni a hazai pályának köszönhetően a Haladás, Paks, Gyirmót trió ellen.

Tehát a Bódogtalan időszakunkban egyetlenegy olyan etap nem volt, ahol megszereztünk volna 5 forduló alatt 10 pontot.

DVSC:

Szomorúságunkra a Debrecen játékosaival valószínűleg megnézették egy retró moziban a ”Menekülés a győzelembe” című filmet, mert megtáltosodni látszanak. Hétvégén a Haladást sikerült simán két vállra fektetniük, így az én érzésem az, hogy nem feltétlenül őket kell megelőznünk a hátramaradt fordulókban, de nem ”mission impossible”. A Loki egyébként szintén 10 pontos, a több lőtt góljával előz csak meg minket. Márciusban már kaptunk tőlük egy hármast, lesz alkalom a visszavágásra.

Hihetetlen erőket mozgósít tehát a két piros-fehér gárda a kiesés elkerüléséért, és véleményem szerint ez a lendület bent tartja majd mindkét együttest az első vonalban.

Gyirmót:

Kiesett. Igen, bátran kijelenthető. Semmilyen kapaszkodó nincs most már nekik. Az a szalmaszál, ami lenne, vizes is már, vékony is, ráadásul nem is elérhető számukra. Halmozottan hátrányos helyzetűek tehát a szalmaszál segítségével történő menekülést illetően. A Gyirmót a formatáblázat sereghajtója is, de azok közül a legjobb a 4 pontosok között 1 győzelemmel, 1 döntetlennel, 3 vereséggel. (Ugyanennyit számlál meglepetésre a Doll vezette Ferencváros, a szezon leggyengébb 5 fordulójukat produkálva ezzel. A sasmadár talán nem szárnyalt vergődött ilyen alacsonyan az egész szezon folyamán. Milyen időt jósolhat ez vajon Doll mesternek nyárra?)

Mezőkövesd:

A Mezőkövesd Szivics megérkezése óta árnyéka önmagának, nappal is reflektorok mellett játszanak. Nem tudom, a Mester mit csinál, de olyan zakókat kapnak, amik még Deák Bárdos Misin is lötyögnének. Az okokat én csak találgatni tudom az ő esetükben, de ha ez a tendencia folytatódik, akkor a mostani 4 pont előnyük a jelenlegi legjobb kiesőhöz (hozzánk) képest olyan gyorsan elolvad, mint az egyszeri gyerek fagyija a szaunában. 4 ponttal az utolsók a formatáblázatban. Ki gondolta volna az ellenünk játszott 3-0 után a Zsóryról, hogy ilyen szintű lejtmenetbe kezdenek? Ettől függetlenül meg kell említeni, hogy ebben az ötös körben még legyőzték a Lokit és pontot raboltak a Videoton otthonából, tehát csak óvatosan velük, néha előjön a tartalék belőlük.

MTK: Középszerű játék, középszerűtől gyengébb eredmények. 1-3-1-es mutatójukkal, 6 ponttal a 7. pozíciót foglalják el. Legutóbbi 3 meccsükön remiztek, lassan olyan alacsony oddsot adnak már a pontosztozkodásukra, mint a sakk döntetlenekre. Egyébként is holtversenyben a 2. legtöbb döntetlent elérő csapat. Legtöbbünk úgy véli, ők integetnek majd könnyes szemmel búcsút a Mennyeinek, nem mi, és nem a Debrecen.

Az utolsó 4 fordulóban minden fent említett csapattal játszik a DVTK. Ez négy, vagy inkább három darab hatpontos mérkőzés. Emiatt, és a mutatott formát tekintve attól függetlenül lehetünk bizakodók, hogy még egyelőre vonal van a fejünk fölött. Reméljük, nem sokáig.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2017-04-24 11:24:47 Fekete öves, Veterán
Bódog Tamás öt bajnoki meccséhez egy kis adalék:
Az öt mérkőzésen összesen kaptunk négy gólt!
Pedig három idegenbeli mérkőzésünk volt és csak két "hazai".
10. toki*
2017-04-24 07:54:23 Fekete öves, Veterán
Erre csak 1 nevet tudok írni: Bódog Tamás. Ennyi! Nincs ezen mit magyarázni.
9. szombatondelelott* |Válasz erre: 8. usep
2017-04-23 23:30:39 Fekete öves, Veterán
Vitár Róbert Junior.
8. usep |Válasz erre: 7. szombatondelelott
2017-04-23 21:38:29 Barna öves, Fanatikus tag
Ez a MATYI egy titka nagy barom...Már -már Gulyás Lászlói magasságokban szárnyal ez a szerencsétlen ...
2017-04-23 21:25:00 Fekete öves, Veterán
Ugrai jól nyilatkozik a zemnégyen, körmondatok, meg minden. Edzőkérdés: "Én sem tudom minden csajból kihozni a vadállatot." :-))
6. vebgy*
2017-04-23 20:35:24 Fekete öves, Veterán
Mindegy is , akárhogyan de benn kell maradni ! Hogy aztán hosszú időre elfelejtessék velünk a játékosaink, hogy mi ellen is kellett küzdeni az idén...
2017-04-23 20:29:18 Fekete öves, Veterán
Pont erről írtam délelőtt...és itt sem ártana kiemelni azt, hogy a többiekhez képest nekünk még volt két meccsünk a tyúkokkal.
4. gbacsi*
2017-04-23 19:57:02 Fekete öves, Veterán
A Kövesdi lejtmenetben nincs semmi meglepő, az Pinyő távozása után egyértelmű volt, pláne, Sziviccsel, aki kitalálta, hogy nem masszívan védekezni kell, hanem támadóbban focizni. Ezzel csak az a probléma, hogy Pinyő a tolódással kihozta a maxot a csapatból - mint most nálunk Bódog a 110 %-ot - de Ez a Kövesdi keret arra, amit akar Szivics - azzal az igen gyenge képességű védelemmel - alkalmatlan. S mivel minket vertek az első fordulóban, azt gondolták, a bab is hús, s azt hitték, minden megy ugyanúgy mint Pinyőnél. Csak éppen ellenünk több mint egy félidőt emberelőnyben voltak. Azóta meg be lettek árazva, elég megnézni a tavaszi tabellát, hol állnak ott.
3. csabika69 |Válasz erre: 2. pinta
2017-04-23 19:45:29 Fehér öves, Lelkes újonc
Igazad van, én tudtam-szerencsére-rosszul.
2. pinta |Válasz erre: 1. csabika69
2017-04-23 19:17:13 Lila öves, Tag
Szerintem - szerencsére - ezt rosszul tudod. A több győzelem rangsorol elsőként, amiben jobban állunk, mint az MTK (9 vs. 7)
"Azonos pontszám esetén a sorrendet az alábbiak szerint kell megállapítani: 1) a bajnokságban (versenyben) elért több győzelem; 2) a bajnoki (verseny) mérkőzések gólkülönbsége; 3) a bajnoki (verseny) mérkőzéseken rúgott több gól; 4) az egymás ellen játszott bajnoki (verseny) mérkőzések pontkülönbsége; 5) az egymás ellen játszott bajnoki (verseny) mérkőzések gólkülönbsége; 6) az egymás ellen játszott bajnoki (verseny) mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól; 7) a bajnokság (verseny) fair play értékelésében elért jobb helyezés; 8) sorsolás."

http://www.kemspori.hu/doc/2016/06/versenyszab.pdf

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...