Banner

Montai-Vukov Szonja: Hajtós kis brigád fog összejönni, azt ígérhetem

Szerző: Jáborcsik András | 2020-06-06 21:05:00

Csütörtökön vált hivatalossá, hogy Montai-Vukov Szonja a 2017/2018-as évad után ismét az Aluinvent DVTK színeiben szerepel. Az elmúlt két szezont a Vasas Akadémiánál töltő játékossal a váltásról, a célokról beszélgett a wbasket.hu újságírója, Nagy Norbert. Az interjúból idézünk. A cikk végén található linkre kattintva elolvashatod a teljes interjút.


Korábban már szerepeltél a DVTK színeiben, de neked az a 2017/2018-as évad volt a visszatérő szezonod az amerikai tanulmányaid után. Ez senkinek nem egyszerű időszak. Te hogyan emlékszel vissza arra az évre?

Valóban nehéz az átállás. Nem volt egyszerű a dolgom, mert egy viszonylag erős DVTK-hoz érkeztem haza. Éreztem, hogy abban a szezonban nem kapok sok lehetőséget és így az edzésekbe még több energiát raktam. Kifejezetten arra mentem, hogy az az évem hasznos legyen a kevesebb játékidő ellenére is. Keményen edzettem és kihasználtam minden lehetőséget, ahol fejlődni tudtam. Azt a szezont így próbáltam felfogni. Utólag bátran mondhatom, hogy rengeteget profitáltam abból az időszakból.

Egy eredményorientált, céltudatos közegben immár rutinosabb játékosként bizonyíthatsz ismét.

Remélem, hogy meg tudok felelni a követelményeknek és eleget tudok tenni az elvárásoknak. Magabiztosnak számítok, de néha hajlamos vagyok leírni saját magamat. Az elmúlt években célom lett, hogy önbizalmat építsek, higgyek magamban és megmutassam, hogy meg tudom csinálni, amire képes vagyok.

Jelent könnyebbséget, hogy Földi Attilával és több társaddal dolgoztál már? Akár még a korábban említett – számodra kedvező – játékrendszer is folytatódhat?

Nem lesz semmiképpen sem ismeretlen a közeg, sem a város, sem a vezetőedző, sem a játékosok. Jó kérdés azért, hogy a játékrendszer mennyiben megy tovább. Ez majd szerintem akkor derül ki, amikor ott leszünk. Azt tudni kell, hogy teljesen mások a célok a két egyesületnél és a csapat szerkezete is más lesz. A Vasasban tavaly én voltam a legidősebb játékos és annyiban azért biztosan lesz párhuzam, hogy Miskolcon is sok fiatal kap majd lehetőséget.

A célokról beszéltetek már a DVTK-nál? Nagy visszhangot kapnak a közönség körében a csapatnál zajló változások.

Elég korai lenne még erről beszélni. Főleg, hogy a keret sem állt még össze. Azt látom, hogy páran leírták a csapatot, hogy az nem lesz erős DVTK. Engem ezek a hangok pluszban feltüzelnek, hogy nem kellett volna minket hamar leírni. Nagyon remélem, hogy azért sokan fognak biztatni minket. Attilával az elmúlt két évben a vasasos csikócsapattal tudtunk meglepetést okozni. Én nem gondolom, hogy a következő szezonban máshogy lenne. Hajtós kis brigád fog összejönni, azt ígérhetem.

Személyesen mit vársz a következő évadtól? Mivel lennél elégedett jövő ilyenkor?

Nagyon jó kérdés. Csomó célom lenne, de nem tudok egyet kiemelni. Én is szeretnék fejlődni egyénileg, de közben azt is szeretném, hogy a legtöbbet tudjam adni magamból a csapatnak. Hogy számítson bele a teljesítményem a végén elért eredményünkbe. A hozzáállássommal szerintem nincs probléma, de jó lenne azokban a tulajdonságokban fejlődni, amik a pályán hiányoznak. Én nem tartom magam egy olyan „belevaló” játékosnak, amilyennek nem ártana, hogy az legyek. Ilyen területen egy kicsit tovább szeretnék lépni. Talán így tudnám megfogalmazni.


Kattints ide és olvasd el a teljes interjút >>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. burritos |Válasz erre: 5. benji
2020-06-16 12:21:15 Zöld öves, Fanatikus tag
Inkább akkor Radócz Fanni legyen aki magasposztra érkezik és magyar. Most látom, hogy a Csatában nem maradt, sztem benne jóval több fantázia van.
5. benji |Válasz erre: 4. burritos
2020-06-09 21:22:56 Lila öves, Őstag
Nem tudom, mennyit változott/fejlődött Amerikában.
Ha olyan, mint amikor az U18/U20-ban játszott, akkor menjen inkább a Vasasba. :)
4. burritos
2020-06-09 08:19:33 Zöld öves, Fanatikus tag
Tóth Tímeával van egy interjú a wbasketen.
Most végzett Amerikában, itthon szeretne játszani. Ő lesz a következő bejelentés? Magas poszton használható, korábban a Vasasban játszott:)
Nem ismerem a játékát, aki tudja, írja már meg, lenne benne fantázia?
3. grosser
2020-06-07 11:19:21 Piros öves, Veterán
Ritka egy név a Szonja, szláv eredetű, az osztályfőnökömet hívták Szonjának - nyugodjon békében -, annak ellenére, hogy magyar iskolában érettségiztem, kaptunk egy orosz/ukrán osztályfőnököt, de a lehető legjobb döntés volt, csodálatos ofő volt!
Mi csak Szofinak becéztük magunk között. :)
2. grosser
2020-06-07 11:15:56 Piros öves, Veterán
Sok sikert Szonja! Mert tudd, Veled, akarom mondani Veletek vagyok és leszek, amíg élek én! :)
Mert CSAK A DIÓSGYŐR!
1. korxi
2020-06-06 21:24:12 Piros öves, Veterán
Szonja, mutasd meg nekik!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...