Banner

Mérlegen a DVTK Jegesmedvék

Szerző: Jáborcsik András | 2019-02-28 21:22:00

A tegnapi összeállításunkban, a hockeyslovakia.sk oldal segítségével bemutattuk, hogyan szerepelt a DVTK Jegesmedvék csapata a többi Tipsport Ligás csapattal való összevetésben a különböző mutatók tekintetében.

Ha még nem csömörlöttetek meg a rengeteg számtól és százaléktól, akkor szenteljünk néhány percet arra, hogy megnézzük, kik voltak a csapat húzóemberei az alapszakasz 57 mérkőzésén.

Tegyük tehát mérlegre a Jegesmedvéket!


Elsőként nézzük meg, mely játékosok töltötték a legtöbb időt a jégen.

Vay Ádámon, a Liga legjobb védéshatékonysági mutatójával rendelkező hálóőrünk mellett négy játékos jégideje haladja meg az 1000 percet. A legtöbb jégidővel rendelkező mezőnyjátékos, Nick Crawford átlagosan 19,66 percet töltött a pályán meccsenként, az őt követő Vas Jankó 18,93 percet, míg Szirányi Bence esetében ez az átlag 17,8 perc mérkőzésenként.


A kanadai táblázatot, amely a gólok és a gólpasszok együttes számát tartalmazza, csapatkapitányunk, Magó és a mai napon a szerződését két évvel meghosszabbító Vas Jankó vezeti holtversenyben. Mindkét hokisunk 49 pontot gyűjtött. Érdekesség, hogy míg Magosi sokkal inkább a góllövésből (27) veszi ki a részét, addig Jankó az asszisztok tekintetében (35) nyújtott kiemelkedőt az alapszakasz során.

Ezzel a remek teljesítményükkel a Liga produktivitási táblázatán holtversenyben a 9. helyen állnak. A Liga legjobb pontszerzője a besztercebányai Eric Faille, aki nem kevesebb, mint 72 pontot szorgoskodott össze.


A házi góllövőlistánkat Magosi Bálint vezeti 27 találattal, őt Ziga Pance követi 19 góllal, míg a harmadik helyen álló finn U20-as világbajnokunk, Rasmus Kulmala 17-szer talált be az ellenfelek hálójába.

A Tipsport Liga góllövőlistáját a kassaiak ikonja, Ladislav Nagy vezeti 34 góllal, a mi kapitányunk a 6. helyen végzett az alapszakaszban, őt pedig a MAC játékosa Tomas Klempa követi 25 találattal. Szlovén válogatottunk a 19. az összesített táblázaton, míg Kulmala a 26. pozíciót foglalja el.


Ha a gólpasszok számát bemutató táblázatot vesszük górcső alá, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy Vas Jankó egészen kimagaslik a csapatból 35 gólpasszával. Rajta kívül még hatan adtak társaiknak 20 vagy azt meghaladó számú asszisztot. Érdekesség, hogy Vay Ádám neve mellett is szerepel 2 gólpassz!

Jankó a maga 35 asszisztjával az előkelő 5. helyet helyet foglalja el a Liga összesített táblázatain a Jegesmedve játékosok közül. A Liga alapszakaszának assziszt királyai a zólyomi Michal Chovan és a besztercebányai Eric Faille 48-48 gólpasszal.


A következő táblázat az emberelőnyben szerzett pontok alapján rangsorolja a játékosokat. Összesen 11 Jegesmedve hozott össze pontot előnyben. A listából itt is Vas Jankó emelkedik ki, aki 17 (!)-szer szolgálta ki gólpasszal társait emberelőnyben, ezzel az eredménnyel a Liga összesített táblázatán a 7. pozíciót foglalja el. Huszonegyesünket Jamie Milam és Rasmus Kulmala követi, 15 illetve 14 ponttal.


Az emberhátrányos pontokat tekintve nem csak a házi listát vezeti Magosi Bálint, hanem 5 pontjával ő a Liga legeredményesebb játékosa ebben az összehasonlításban. A "Saját magam ellen egészen biztosan utálnék játszani" című interjúnkban Magó így nyilatkozott ezt illetően:

"Nikával legtöbbször együtt megyünk fel hátrányban. Gyerekkorom óta ismerem őt, rengeteget játszottunk együtt, és most is nagyon sokat kommunikálunk egymással a pályán. Ezért is volt tavalyi sorunk Nikával és Miskolczi Márkóval annyira eredményes, mert folyamatosan kommunikáltunk egymással meccs közben. A pályán való kommunikáció hihetetlenül fontos. Szólunk egymásnak, hogy jövök mögötted, dobd be mélyre, tedd be a másik sarokba. Ez az alapja annak, hogy minél gyorsabban tudjunk hokizni."


A következő táblázatban a büntetőpadon eltöltött idő szerint vannak sorba rendezve a játékosok.

A listát kerek 100 ponttal "vezeti" Ryan Harrison, a csapat élmezőnyének többi tagja nagyjából a felét töltötte ennek a padon.

Gondolom, senki sem lepődik meg rajta, hogy a Liga legtöbbet büntetett játékosa, jó barátunk, az érsekújvári Michal Novak, aki 150 percet töltött büntetésben, de a maga 122 percével nem sokkal van lemaradva mögötte másik kedvencünk, a MAC-os Jared Brown sem.


A kisbüntetéseket tartalmazó lista "dobogós helyezéseit" Ryan Harrison, Nick Crawford és Magosi Bálint foglalják el.

Szinte hihetetlenül hangzik, de a MAC játékosa, Jared Brown 46 (!) alkalommal töltött a büntetőpadon 2 perces kisbüntetést. Ezzel a mutatóval toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből, hiszen az őt követő zsolnai Jiry Kucny "csak" 35-ször pihent két perc erejéig.


Az utolsó lista a bulik elhozatalának sikerességét szemlélteti. Ezt a listát is Vas Jankó vezeti, akit nyugodtan nevezhetünk a Liga egyik bulikirályának, hiszen 1072 buliból 595-öt hozott el sikeresen, 55,50%-os mutatója 5. a Tipsport Ligában.

Érdekesség, hogy a Liga összes játékosa közül mindössze ketten, a mi Jankónk és Jared Brown állt fel ezernél többször bulihoz. Jankó 1072-szer, míg Brown 1026-szor nézett farkasszemet a bedobásnál ellenfelével. A legjobb hatékonysággal egyébként a besztercebányai Matej Cesik hozza el a bulikat, az ő neve mellett áll egyedül 60% feletti mutató, egészen pontosan 60,75%. Azt meg kell jegyezni azonban, hogy ő "csak" 586-szor állt fel bulihoz.


forrás: hockeyslovakia.sk




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...