Banner

Medgyessy Dóra: Kiráz a hideg, ha a spanyolok elleni utolsó dobásra gondolok

Szerző: Jáborcsik András | 2019-06-29 17:13:00

A 3x3-as női kosárlabda-válogatott szenzációs játékkal, óriási küzdelemben nyert ezüstérmet az Amszterdamban rendezett világbajnokságon. A Goree Cyesha-Medgyessy Dóra-Papp Klaudia-Theodorán Alexandra alkotta csapat bombaerős mezőnyben végzett a második helyen,

Medgyessy Dóra szerint azonban nagyobb koncentrációval az első hely sem lett volna elérhetetlen. A „nagypályán" Diósgyőrben kosarazó irányítóval az origo.hu tekintett vissza a tornára. Az interjúból idézünk:


A döntő után Károlyi Andrea szövetségi kapitány úgy fogalmazott, el kell telnie egy kis időnek, hogy úgy érezzék, nem az aranyérmet veszítették el, hanem megnyerték az ezüstöt. Tartanak már itt?

Igen, abszolút, most már kezdjük felfogni, hogy mekkora dolgot vittünk véghez. Természetesen szerettük volna megnyerni a döntőt is, szó sincs arról, hogy előzetesen megelégedtünk volna az ezüsttel, viszont kipihenten, tiszta fejjel végiggondolvaóriási eredmény ez a második hely, mert elképesztően erős mezőnyben értük el, messze ez volt az eddigi legerősebb világbajnokság.

A világon második legjobbnak lenni valamiben több mint irigylésre méltó teljesítmény. Reális képet mutat a vb végeredménye?

Az első nyolc csapat közül gyakorlatilag bárki nyerhetett volna, az egyenes kieséses szakaszban már nüánszok döntöttek, a pillanatnyi forma, és a koncentráció.Ezen a versenyen pedig mi hihetetlenül egyben voltunk a lányokkal, ezt már a felkészülés során is éreztük, és a meccseken is óriásit küzdöttünk egymásért.Így hiába voltak talán egyénileg jobb játékosok egy-egy ország együttesében, csapatként nem tudtak olyan kiemelkedőt nyújtani, mint mi. Egyébként a korábbi vb-ezüst, és az Európa-bajnoki cím miatt figyeltek ránk, és szerencsére ezúttal is bebizonyítottuk, hogy ott a helyünk a szűk elitben.

A spanyolok elleni negyeddöntőben végrehajtott sorsdöntő, két pontot érő dobására hogyan emlékszik vissza?

@doramedgyessy with heroic @tissot_official buzzer-beater for ???????? #3x3WC

FIBA3x3 (@fiba3x3) által megosztott bejegyzés,


Huh, el sem tudom mondani,most is kiráz a hideg, ha visszagondolok azokra a pillanatokra.Nem volt jó meccsem, talán pontot sem dobtam, a hosszabbítás legelején pedig a spanyolok egyből betaláltak, úgyhogy semmi más nem volt a fejemben, csak hogy ideje villantanom valamit, és hogy ezek után muszáj egy kettest vállalnom. Amikor láttam, hogy a spanyolok újabb próbálkozása szerencsére kifelé jön a palánkról, tudatosan elindultam kifelé, Cyesha pedig ezt tökéletesen észlelte, és egyből nekem ütötte oda a lepattanót.Volt területem, beleálltam, elengedtem, és bement a dupla, így bejutottunk a legjobb négy közé.Tényleg euforikus pillanatok voltak.

Volt már ideje pihenni? Elvégre a bajnoki döntő után azonnal jött a felkészülés, és a világbajnokság.

Nem igazán, a vakáció az majd most következik. A bajnokság után volt néhány szabadnapom, de számomra ez az erőltetett menet már-már rutinszerű, a nyár nálam 3-4 éve nem a pihenésről szól.De szó sincs arról, hogy panaszkodnék, nagyon élvezem ezt a helyzetet, és bármennyire is fáradt vagyok, újult erővel és még nagyobb motivációval vetem bele magam a kihívásokba.

Azt sem bánja, hogy a 3x3-as vb miatt lemaradt a szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságról?

Válaszút elé kerültem, mivel a kettő egymás mellett nem fért volna meg, a felkészülések és a tornák is szinte egy időben zajlanak. Én ezt az utat választottam, egyrészt mert tényleg érzem az erőt a csapatban az olimpiára való kijutásra, másrészt merta nyár végén a szülővárosomban, Debrecenben szerepelhetek Európa-bajnokságon, ilyen lehetőség pedig egy ember életében általában csak egyszer adódik.Én pedig nem szerettem volna lemaradni róla.

Figyelemmel tudja kísérni a válogatott szerbiai Eb-szereplését?

Hogyne, szinte napi kapcsolatban vagyok a lányokkal, főleg Zele Dorinával, aki amellett, hogy a csapattársam, nagyon jó barátnőm is.Tiszta szívemből kívánom a csapatnak, hogy vigyenek véghez valami hasonló bravúrt, mint amilyet mi értünk el Hollandiában.


Elolvasom a teljes interjút az origo.hu-n >>>>>>>


forrás: origo.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. korxi |Válasz erre: 3. benji
2019-06-30 13:54:32 Piros öves, Veterán
A kutyafáját
3. benji |Válasz erre: 2. korxi
2019-06-30 12:47:25 Lila öves, Őstag
Az előttünk álló szezonban Győrben fog játszani, ők igazolták le a BEAC-tól.
2. korxi
2019-06-30 12:34:49 Piros öves, Veterán
Amúgy Papp Klaudiát nem akarjuk leigazolni a BEAC-tól? Úgy tudom hogy egyszer már ide akartuk hozni, csak megsérült.
1. korxi
2019-06-30 12:21:50 Piros öves, Veterán
diósgyőriek is voltak!:

https://youtu.be/wIbQnY41xUo?t=90
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...