Banner

Magyarország - Wales

Szerző: Jáborcsik András | 2019-06-10 22:57:00

Magyarország - Wales

Európa bajnoki selejtező labdarúgó mérkőzés

Budapest, Groupama Aréna, 2019.06.11. 20:45


Közvetítés: M4Sport



A magyar válogatott szövetségi kapitánya a Wales elleni Eb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón elárulta: alkalmazkodik az ellenfélhez a kezdőcsapat összeállításakor.

Marco Rossi szövetségi kapitány megtartotta a keddi, Wales elleni Eb-selejtezőt megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A szakember a sajtótájékoztató elején elmondta: eltiltása miatt Cosimo Inguscio irányítja a mérkőzésen a csapatot a kispadról. Rossi azt is elárulta, hogy Kádár Tamás és Bese Barnabás sincs olyan állapotban, hogy kezdőként számíthasson rájuk a keddi mérkőzésen.

Tervezek változtatásokat a kezdőcsapatban, de ezek kizárólag taktikai jellegűek lesznek, nincs szó arról, hogy a kikerülőkkel ne lettem volna elégedett Azerbajdzsánban. A walesi játékosok fizikálisan sokkal erősebbek, jobb kondícióban lévő futballisták, mint az azeriek voltak, muszáj reagálnunk erre a csapat összetételénél. Minden mérkőzésen hasonló szempontok alapján állítjuk össze a kezdőcsapatot, az a tizenegy kezd, amely az adott ellenféllel szemben a legjobb esélyekkel veszi fel a harcot – mondta a csapat összeállításáról a kapitány.

Megpróbáltuk feltérképeni a walesiek erős és gyenge pontjait is, utóbbiból nem sokat láttunk az előző mérkőzéseiken. Sokkal több dolgot tudok sorolni az erősségeik közé, például nagyon gyorsan tudnak helyzeteket kialakítani az előrelőtt labdákból, dinamikus, fizikailag és technikailag is kiváló játékosaik vannak. Középpályásuk, Daniel James egészen hihetetlen adottságokkal rendelkezik, úgy gyorsul, mintha Usain Boltot látnám a pályán. Az biztos, hogy nem szabad területet andunk a walesi játékosoknak, máskülönben nagyon megjárjuk – fogalmazott Marco Rossi, majd hozzátette: Gareth Bale esetében sem szabad abból kiindulni, hogy hosszabb sérülésből tért vissza, mert ő olyan játékos, aki ha 30 másodpercet játszik jól egy meccsen, akkor is el tudja dönteni a találkozót.

A célunk, hogy megtartsuk az előnyünket a walesiekkel szemben a tabellán. Ennél tovább egyelőre nem szabad gondolkodnunk, hiszen nagyon fontos meccs vár ránk, ahol csak a legjobb tudásunkat nyújtva lehet esélyünk a sikerre. Szeretnénk életben tartani álmainkat és versenyben maradni az Eb-szereplés kiharcolásáért – tette hozzá Rossi.

A sajtótájékoztatón résztvevő Németh Krisztián elmondta: az elmúlt időszakban sikerült olyan közösséget kialakítani a válogatottnál, ami legutóbb a 2016-os Európa-bajnokság előtt jellemezte a csapatot.

Eddig az látszik, hogy meg tudjuk valósítani a szövetségi kapitány elgondolásait, és minden úgy alakul ahogyan elterveztük. Szeretnénk hasonlóan eredményesen folytatni a közös munkát – így a Sporting Kansas támadója.


forrás: mlsz.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

25. CLIPNOH |Válasz erre: 24. dudik-attila
2019-06-13 14:46:39 Piros öves, Fanatikus tag
Azerbajdzsán, és amúgy az lesz az utolsó hazai meccs a selejtezőben. Nem kár érte :)
2019-06-13 14:42:00 Piros öves, Őstag
A szlovákok után ki jön hozzánk? Mert az tutti zartkapus lesz :)
2019-06-13 13:59:55 Piros öves, Őstag
Milyen szurkolás lessz itt tót ország ellen szeptemberben,3000.en többen...?
Kell az a mini Puskár aréna!
22. vebgy* |Válasz erre: 20. Szabó József
2019-06-12 23:23:57 Fekete öves, Veterán
.
21. vebgy* |Válasz erre: 20. Szabó József
2019-06-12 23:23:56 Fekete öves, Veterán
Orbán, Gulácsi az európai ÉLmezőnyben játszik...Bundesliga bronz ugyebár...
2019-06-12 16:37:06 Fekete öves, Veterán
Gratulálok a Csapatnak!
Tévén keresztül is nagy élmény volt nézni a meccset (ordít már az ország a 68 ezres arénáért, arra talán jut jegy, a tyúkólba nem sikerül kártya nélkül).

Egészen különleges ez a hármas győzelmi sorozat!
A vb-döntös horvátok legyőzése nagy önbizalmat adott, amivel az azeri túrát is simán lehozták, majd a eb-elődöntős walesiek legyőzése igazi taktikai győzelem volt.

Egyre több európai közmezőnyös kulcsemberünk van, (Orbán, Gulácsi, Szalai), több játékosunk felnőtt hozzájuk (Szoboszlai, Lovrencsics, Baráth, Pátkai, a két Nagy, Kleinheisler) és Dzsudzsák "vénségére" egyre jobb.
Emellett megtanultunk stabilan, fegyelmezetten játszani, ezzel együtt a játékosok képességeiknek "kijátszása" is egyre jobb.
2019-06-12 10:47:59 Fekete öves, Veterán
Ilyen az amikor egy olyan edző kerül a csapathoz aki érti is a szakmáját és nem csak dumál. Rossi hosszú évekig megoldhatja a válogatott padját. És még csak az út elején jár. Orbánnal nagy erőssége lett a csapatnak, Szoboszlaiból is reményeim szerint egy kiemelkedő játékos válik. Aztán ugye ott van Nagy Ádám. Alakul egy csapat.
Természetesen elszállni nem szabad. Még megyünk a Horvátokhoz, Walesbe. De amit eddig letettek, nagyszerű.
18. toki*
2019-06-12 07:28:12 Fekete öves, Veterán
Maximális gratulációm! Végre 1 válogatott, ami tetszik is!
2019-06-11 23:15:17 Fekete öves, Veterán
Szep munka. Folytatas osszel
16. Füles1
2019-06-11 23:12:29 Lila öves, Tag
Hát ez egy nagyszerű eredmény, gratula a csapatnak!

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...