Banner

Idén is 60 diákot támogat az ARAGO és a DVTK

Szerző: objektív | 2020-09-21 16:30:00

Szinte napra pontosan két évvel ez előtt indult útjára az ARAGO-DVTK Ösztöndíj program, amely a Miskolcon tanuló - matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó - tehetséges középiskolások támogatására jött létre. A beérkező pályázatok elbírálása után az idei esztendőben is 60 diákot támogat a DVTK többségi tulajdonosa, Leisztinger Tamás és az ARAGO Zrt.

ARAGO-DVTK Ösztöndíj program

A 2018-ban indult ARAGO-DVTK Ösztöndíj program fő célja a - matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó - tehetséges diákok számára rendszeres magas színvonalú tehetséggondozó szakkörök szervezése, valamint a diákok tanulmányaihoz és versenyeztetéshez szükséges anyagi feltételek biztosítása. A pályázatot elnyert tanulók a 2020/2021-es tanévben térítésmentesen vesznek részt a heti egy alkalommal szervezett matematika, illetve fizika tehetséggondozó szakköri foglalkozásokon, valamint havonta 25.000 forint összegű ösztöndíjban részesülnek.

- Immáron a harmadik tanév kezdődik az ARAGO-DVTK Ösztöndíj program tehetséggondozó szakköreivel és újból nagy lelkesedéssel indulunk neki, mind a tanárok, mind a gyerekek - mondta Madarász Péter, a Herman Ottó Gimnázium igazgatója. - A pályázatok beérkeztek, kiválasztásra kerültek az ösztöndíjasok. A hangulatot kicsit borzolja az a tény, hogy a járványhelyzet jelenleg nem kedvez nekünk sem. A járványügyi protokoll előírja, hogy az iskolákban - október elsejétől, de sok helyen már most is - nagyon szigorúan veszik a külsős személyek belépését, ezért nem léphetnek be például a hermanos diákok a Földesbe és fordítva sem, ez bonyolítja a helyzetet, és nehézséget jelent minden iskolák közötti rendezvény megszervezésénél is.

Olvasd el a teljes cikket itt >>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. betyarok
2020-09-21 20:21:58 Fekete öves, Őstag
Köszönet érte.
2. 2017.
2020-09-21 18:05:35 Piros öves, Fanatikus tag
igen, mondjuk Földesistaként jobban örültem Veres Palinak, de Madarász se rossz tanár :D
1. KáGábor*
2020-09-21 17:09:20 Fekete öves, Veterán
Ez továbbra is kifejezetten dícséretes.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...