Banner

Honvéd - DVTK 4-4

Szerző: objektív | 2019-05-11 13:33:00

Nem ereszteném hosszú lére a meccs előtti gondolataimat, mivel mindenki tisztában van már hetek-hónapok óta a pontok jelentőségével. Kell és kész. Ha megemlíthetem itt nektek - örömömre válik, hogy egy ilyen közösségben tehetem ezt - ma ünneplem a 45. születésnapomat Dudik Attila barátommal, szurkolótársunkkal egyetemben (az ő korának közzétételére nem vagyok feljogosítva), aki szintén "ma" született, de nem bárány. Ebből az apropóból kérek, kérünk a csapattól 3 pontot, nem többet, de nem is kevesebbet. Ha meglesz, akkor jól fog telni a ma este és a hétvége is, szerintem nem csak a mi, hanem az összes DVTK szurkoló számára.

Hajrá Diósgyőr!



OTP Bank Liga 32. forduló

Budapest Honvéd - Diósgyőri VTK 4-4 (2-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2393 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Szert Balázs, Garai Péter; Takács János, Szilasi Szabolcs).

Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Lovrić - Heffler T., Gazdag, Nagy G., Ben-Hatira, Uzoma - Danilo, Holender. Vezetőedző: Supla Attila.

DVTK: Antal - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Tóth Ba., Márkvárt, Tajti M., Bacsa - Hasani, Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Tóth Ba. helyett Vernes a 46, Heffler heelyett Mezghrani és Ben-Hatira helyett N'Gog a 65., Tajti M. helyett Mazalović a 66., Uzoma helyett Kukoča 74., Bacsa helyett Mihajlović a 89. percben.
Sárga lap: Gazdag a 10., Karan a 26., Tajti M. a 28., Danilo a 49., Batik a 83., Kukoč a 90., Antal a 90+3. percben.
Gólszerző: Kamber (1-0) a 18., Danilo (2-0) a 40., Prosser (2-1) a 42., Vernes (2-2, 11-esből) a 49., Vernes (2-3) a 61., N'Gog (3-3) a 71., Lovrić (4-3) a 78., Vernes (4-4) a 84. percben


Kulcspillanatok

18. perc: Távoli hazai szabadrúgás, Holender a védők mögé emelt, ahol a befutó Đorđe Kamber a kapu bal oldalába csúsztatott, 1-0

40. perc: Hazai szöglet balról, Ben-Hatira beadását Danilo a hosszú oldali kapufánál üresen bólintotta a kapuba, 2-0 Hazai szöglet balról, Ben-Hatira beadását Danilo a hosszú oldali kapufánál üresen bólintotta a kapuba, 2-0

42. perc: Tamás passzával Prosser Dániel lépett be a 16-oson belülre, kivárt, majd éles szögből, balról ballal Gróf fölött a léc alá bombázott, 2-1

49. perc: Diósgyőri oldalszabadrúgás jobbról, az oldalvonal mellől. Vernes beadása után egy hazai kézzel ért hozzá, 11-es a DVTK javára.Vernes Richárd állt a labda mögé, és higgadtan a kapu jobb oldalába helyezett a balra dőlő Gróf mellett, 2-2

61. perc: Diósgyőri szabadrúgás a kaputól 22 méterre Bacsa felvágásáért, Vernes Richárd állt a labda mögé, és a jobb fölső sarokba lőtt, Gróf csak beleérni tudott, 2-3

71. perc: Több szélről érkező beadást is sikerült egymás után hatástalanítani, de végleg egyszer sem sikerült felszabadítani. Végül egy bal oldali beívelést fejelt közelről a hálóba David N'Gog, 3-3

78. perc: Hazai szöglet balról, a beadás után az első lövés még kijött a keresztlécről, azonban pont Lovrić Ivan fejét találta meg, aki közelről a hálóba stukkolt, 4-3

84. perc: Márkvárt ívelt balról keresztbe, a labdát Karan fejelte a kapu elé, ahol az egyedül érkező Vernes Richárd a hálóba lőtt, 4-4


Supka Attila: - Van egy célunk, amit szeretnénk elérni, és ezt a múlt heti és a mai mérkőzéssel teljesíteni tudtuk volna, ha összeszedettebbek és koncentráltabbak vagyunk. A PAFC ellen az első félidőben nem játszottunk jól, de a második játékrészben nyerni kellett volna. Ma pedig 2-0 után nem szabad ilyen hibákat elkövetni. Három belső védővel játszottunk, de nem biztosították egymást kellőképpen Prosser gólja előtt. A diósgyőri egyenlítés előtt érthetetlen játékvezetői döntés született, amiben az a szomorú, nem korrigálta a saját hibáját azzal, hogy újrarúgatta volna a szabadrúgást. Ez nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, megfogta a csapatot még akkor is, ha később visszajöttünk a mérkőzésbe, és visszavettük a vezetést. Nem lett volna szabad kiengedni a kezünkből a győzelmet, a negyedik kapott gól előtt hat 190 centiméternél magasabb játékos volt a pályán, a figyelmetlenségük miatt mégis egy alacsony támadó szerzett gólt középen.
A múltkor azért kaptam büntetést, amit az öltözőfolyosón mondtam az edzőkollégának, csak éppen hallotta egy hivatalos személy. A legnagyobb baj, hogy nem mondhatjuk el a véleményünket, ha most őszinte lennék, örökre eltiltanának. Szeretnék még rövidebb-hosszabb ideig a Honvéd kispadján ülni. Ezért csak azt mondom, remélem, hogy a jövőben nem lesznek hasonló hibák.
Nyerni kellett volna ma, és ha ez a meccs megvan, akkor meglehetett volna a harmadik hely. A jövő héten ki kell javítani ezeket a hibákat, az MTK ellen nyerni kell, és akkor még kérdéses, hogy mit játszik a DVSC és az Újpest. Majd a Vidi ellen olyan teljesítményt kell nyújtani, hogy hazahozhassuk a kupát.
Fernando Fernández: - Ma az volt a legfontosabb célunk, hogy elhagyjuk a kiesési zónát. A meccs előtt arról beszéltünk, hogy a bajnokság hajrájában az érzelmek és a motiváció a legfontosabb, ekkor már az utolsó tartalékokat kell mozgósítani. Természetesen az edzői eszköztárban szereplő taktika és hasonlók is fontosak, de a finisben háttérbe szorulnak. Büszke vagyok a csapatra, a játékosokra, ismételten megmutatták, hogy nagyszerű emberek.
Vernes Richárd az egyik legtehetségesebb játékos, ma is akkor lépett elő, amikor nagy szükségünk volt rá. Elvállalta a büntetőt, pedig ilyen helyzetben egyáltalán nem könnyű azt értékesíteni. A szabadrúgással sem lepett meg, mert kiváló rúgótechnikával rendelkezik, és napról napra látom, mennyit gyakorolja a rögzített szituációkat az edzések után. Amikor a Honvéd megfordította az eredményt, akkor ismét betalált. A mesterhármasával nagyon fontos pontot szereztünk, ami akár bennmaradást is érhet. Védekezésben azonban többet várok tőle. Támadásban csodálatos teljesítményt nyújtott, három gólt lőtt, de nekem edzőként az egész pályát kell néznem. Ha ezen a területen is fejlődik, akkor a magyar bajnokság egyik legjobb játékosa lehet. Egy biztos, a jövő héten kezdeni fog, mellé keresek még tíz társat.
Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan érkeztek Miskolcról, és végig mögöttünk álltak. Biztosan élvezték a mérkőzést, mindig csodálatos érzés, ha a csapatod négy gólt lő idegenben. Jövő vasárnap az Újpest ellen számunkra újabb döntő következik, ahhoz, hogy akkor is sikeresek legyünk, ismét szükségünk lesz a 12. játékosra.

forrás: dvtk.eu

Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

444. diodio |Válasz erre: 443. mr-d
2019-05-17 09:54:25 Barna öves, Fanatikus tag
Veszel egy garázst be állítod az autót a garázsba, kb 40 év után rá nézel por..... se lesz belőle!!!!!
443. mr-d |Válasz erre: 442. diodio
2019-05-17 08:21:39 Fekete öves, Őstag
Fernandot is érdekelheti:) Mondjuk láttam már Suzukin is ráragasztott Subaru emblémát, de attól nem lett jobb autó.
442. diodio
2019-05-16 22:43:57 Barna öves, Fanatikus tag
De a trabantból lehet Porhse!!
Ha kíváncsi vagy rá el mondom hogyan?
441. mr-d |Válasz erre: 439. Donadoni
2019-05-16 20:05:05 Fekete öves, Őstag
Többször leírtam, egy Trabantot bárhogyan tuningolsz nem lesz Ferrari belőle. Sajnos a játékosok fejlesztése is behatárolt, nem csak az edzőtől függ. Itt a honlapon is megoszlanak a vélemények, hogy Fernando hibás-e ebben a helyzetben. És erre mi nem tudunk pontos választ adni. A nyolcmeccses veretlenségi sorozat alatt kevesebb volt a nyilvánvaló egyéni hiba, akkor jobb volt a koncentráció, de képzetlenebb játékosoknál hamarabb jön a hullámvölgy is.
440. zaphod |Válasz erre: 438. mr-d
2019-05-16 16:42:29 Fekete öves, Őstag
Ez leginkább arra a szomorú tényre világít rá, hogy a mostanság bármely magyar csapat utánpótlásképzéséből kikerülő fiatalok nem kapnak megfelelő képzést ahhoz, és túl nagy hiányosságaik vannak.
Emiatt nem játszik sok fiatal a legtöbb csapatban.
439. Donadoni |Válasz erre: 429. mr-d
2019-05-16 16:33:24 Kék öves, Tag
Ismerem a hátteret , sajnos. Gondoltam már , hogy részletesebben leírom de nem hinném, hogy ezzel változna egyáltalán bármi is vagy jobb lenne a helyzet . De ebből "low budget " helyzetből így is több látszik mint kellene és talán még nem is ez a legnagyobb gond. A szakmai stáb elképzelése - legalábbis az edzőé - más mint amit látunk, ezt elhiheted. Bár 435.-ben te is leírod a rögzített helyzetek kapcsán , hogy a rendelkezésre álló játékosok alkalmatlanok és egy elfogatható szintre felhozni őket - ha jól értem ütemérzék , technika hiánya miatt - szerinted is reménytelen(?) . Pont erre utaltam a korábbi hsz.-ben. Hiába gyakoroltatják velük nem biztos az eredmény, legalábbis stabilan. Na és innentől kezdve amit a pályán látunk mondhatni egy kényszer szülte megoldás , tele egyéni hibával .Szerintem ,nem a játék elemekben van a hiba hanem annak a végrehajtásában. Valóban - ahogy írod- csak az eredmény alapján lehet megítélni azt , hogy merre tart a csapat. Sajnos az egyéni hibák ellen - mert szerintem a tabellán elfoglalt helyünk ennek tudható be igazán - pedig egy megoldás van , kell egy helyettes , egy versenytárs a csapaton belül akik az adott hullámvölgyben lévő játékost stabilan tudja helyettesíteni, na erre végképpen nincs pénz . Ha valaki összeszámolná az így elvesztett pontokat és a korrektség okán, a szerzetteket is, akkor bizony 6.-7. is hely meglehetne. Még a 0-12 ellenére is . Akkor viszont a szakmai stáb munkája nem lenne ennyire kuka vagy legalábbis annak látszó. Ennyit a tavaszi mélypontról :). Azért is nagyon jó lenne a bennmaradás mert akkor jövőre sok minden változhatna , akár az is , hogy Fernando így (!) nem vállalja tovább , de ezt úgysem hiszi senki :)
438. mr-d
2019-05-16 16:00:11 Fekete öves, Őstag
Az látszik, hogy voltak próbálkozások a szezon során. Volt emberfogás, volt területvédekezés, felálltunk a 16-os vonalán, próbáltuk az ötösön belüli területet fogni, de igazán egyik sem vált be. Kellenek a minőségi fejjátékosok. Elvileg Munoz a felelőse a pontrúgásoknak stábon belül.
437. zaphod |Válasz erre: 435. mr-d
2019-05-16 15:23:17 Fekete öves, Őstag
Igazság szerint a rögzített helyzetek elleni védekezés begyakorlása, illetve az adott ellenfélhez igazítása (és az offenzív rögzített helyzetek kidolgozása is) tkp. olyan fontosságú részeleme kezd lenni egy csapat felkészítésének, mint mondjuk az erőnléti önmagában. És ehhez külön stábtagok kellenek: videoelemzők, illetve valakinek ezt össze kell fognia és begyakoroltatnia. Itt is egyfajta területvédekezést szoktak alkalmazni, esetleges emberfogással.
Az mondjuk valóban kitűnik, hogy főleg a magyarjaink nem valami jók fejjel, ez meg tipikusan az utánpótlásképzés hiányossága.
436. toki* |Válasz erre: 435. mr-d
2019-05-16 14:55:13 Fekete öves, Veterán
Ez így van. Meg ami a problémám még Antallal (és zu sammen a kapusainkkal), hogy nem érzem azt, hogy az 5-ösön ő lenne az Úr! Erre jó példa pl.: a Honvéd 3. vagy 4. gólja (már nem tudom pontosan). Ott le kell darálni mindenkit, nincs mese, az az "ő birtoka", ott kuss van mindenkinek. Bacsa sose tudott fejelni, felugrani meg alap nem tudott. Tóth B-re ugyanez igaz, meg egyik sem kezdő. Polgár elég jól fejel, mondjuk ő védő, neki kell is.
435. mr-d |Válasz erre: 434. toki
2019-05-16 10:58:00 Fekete öves, Őstag
Pont Futácsra jutott Sheszti. Tulajdonképpen nem lennénk alacsonyak, van magasabb ember a keretben, Bacsa, Szabó, Polgár, Tóth B., de igazán nem jól tudnak fejelni, nincs meg az ütemérzékük és a technikájuk hozzá. A kis fekete gyerek a középpályán, aki rögtön megsérült egy belépőtől, úgy láttam például hiába alacsony, jó ütemben ugrik a labdáért. Na ez hiányzik a magyarjainkból. Antal meg olyan problémákkal küzd, amit edzésen nem lehet gyakorolni, csak élesben, stresszhelyzetben. Ha megfigyelted az utóbbi meccseken, az ellenfél folyamatosan magasította a csapatát cserékkel, rájátszanak erre.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...