Banner

Feczkó Tamás: A 9. hely nem a csapat valós tudását tükrözi

Szerző: amigeleken.hu | 2020-06-30 12:26:00

A bajnokság lezárását követően Feczkó Tamás vezetőedző értékelte a DVTK előző évi teljesítményét a dvtk.eu-n.


Eltelt néhány nap a bajnokság befejezés óta, a szurkolók többsége még mindig csalódott a befejezés miatt. Te tudod már reálisan értékelni az egész évet?

Teljes mértékben meg tudom érteni a szurkolók csalódottságát, mert az elmúlt években csak a bennmaradás öröme jutott nekik, idén pedig a hitet és a reményt adtunk, hogy olyan eredmény ér el a csapat, amire méltán büszke mindenki.

Nincs annál rosszabb, mint amikor valamit nagyon szeretne az ember, esély is mutatkozik rá, de mégsem jön össze. Imádom a gyerekeimet, akik mind nagyon okosak, de tavaly matektanárként nagy csalódást jelentett, hogy mind a két kislányom csupa ötös bizonyítványát egyaránt a matematika négyes rontotta el. Ennek ellenére pont ugyanúgy szerettem továbbra is őket, és idén ki is javították. Ugyanez igaz a csapatomra is, a szurkolók imádják őket, és legalább ennyire bízom a javításban.

Ahogy többször elmondtam, stabil középcsapatot akartam formálni a DVTK-ból, ami az én definícióm szerint egy olyan, 5-8 helyen záró csapat, amelyiknek nincsenek kiesési gondjai. Három fordulóval a vége előtt matematikailag is biztosítottuk a bennmaradást, ezzel a második feltétel megvalósult, az elsőtől viszont elmaradtunk. A mezőny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy az 5. helytől - még egy ilyen rossz zárással is - mindössze egyetlen győzelemmel csúsztunk le. A számokkal nem lehet vitatkozni, mégis azt mondanom, a 9. hely nem a csapat valós tudását tükrözi.

Hogyan értékeled a teljes bajnokságot?

Három részre osztom az idényt. Miután átvettem a csapatot az utolsó helyről indultunk, és fel kellett építeni a játékoskerethez igazított játékfilozófiát, össze kellett rakni a védekezést. A vonal felett teleltünk, ezért jónak ítélem az őszi teljesítményünket. Ráadásul szakítva a “hagyományokkal” elkezdtük idegenben is gyűjteni a pontokat.

A téli felkészülés jól sikerült a ciprusi edzőtáborban, a kényszerszünetig a legtöbb pontot szereztük, a legtöbb gólt lőttük. Minden elfogultság nélkül csillagos ötöst érdemel a csapat ezért az időszakért. A visszatérést követően azonban kétségtelenül rosszul teljesítettünk, tanáremberként erre elégtelennél jobbat nem tudok adni. Azonban végül mégsem mi buktunk meg, hanem a DVSC és a Kaposvár, mert ahogy az iskolában, úgy a bajnokságban is az egész éves teljesítmény alapján értékelik az évet, még ha a szurkolókban és bennünk is az utolsó mérkőzések eredménytelensége a legélénkebb emlék jelenleg.

Mi történt a kényszerszünetet követően?

Sok mindent felsorolhatnék, ami magyarázkodásnak tűnne, ezért csak a három legfontosabb okot említem.

Taktikai oldalról megközelítve, a járvány előtti időszakban igyekeztünk már a támadó térfélen letámadni az ellenfelet, ami természetesen rengeteg energiát igényelt a labdarúgóktól. Az újraindulást követően viszont a sűrű program miatt spórolni kellett az erővel, és fel kellett adni ezt jól működő játékot, így sokkal közelebb, a kapunktól 30-40 méterre húztunk védővonalat.
A másik, hogy a téli felkészülés során sikerült olyan taktikai kommunikációt kialakítani a csapattagok között, ami sorra szállította az eredményt, hat mérkőzésen keresztül nem is kellett változtatni az összeállításon. Még a Mezőkövesd és az FTC ellen is csak egyet-egyet kellett cserélni - az sem véletlen, hogy éppen ez a két mérkőzés nevezhető vállalhatónak, amikor egy hetet tudtunk készülni -, ezt követően a vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban viszont képtelenség lett volna változtatás nélkül játszani, akkor már nem az edzés- és a meccsteljesítmény helyett a fizikai teljesítmény határozta meg, ki kerül be a kezdőbe. Az odafigyelésünknek köszönhető, hogy talán az egyedüli csapat vagyunk, ahol nem is szenvedett egyetlen játékos sem izomsérülést.

Harmadszor, az a három csapat, a DVTK, a Mezőkövesd és a DVSC nyújtott önmagához képest gyengébb teljesítményt az újraindulást követően, amelyik játéka a legtöbb magas intenzitású futást, a legtöbb kontrajátékot, a legtöbb hosszú sprintet tartalmazza. E három csapat játékosai tudtak legkevésbé regenerálódni a mérkőzések közti rövid időben, ami megmutatkozott a teljesítményben. Magunkról nem beszélve, biztos vagyok benne, hogy ha megszakítás nélkül az eredeti menetrend szerint ér véget a bajnokság, akkor a Mezőkövesd nagy valószínűséggel megszerzi a bronzérmet, míg a DVSC nem búcsúzik az élvonaltól.

Egy vasárnapi ebéddel hivatalosan is lezárult az idény, hogyan telik az idő az augusztus 15-i rajtig?

A keret minden tagja kihajtotta magából a maximumot, és felhasználta az utolsó energiáit is, ezért két hét teljes pihenőt kaptak. Sok szempontból különleges idényen vagyunk túl, belegondolni is rossz, hogy például Hysen Memolla mindössze kétszer tartotta karjában féléves kislányát a határzár és a repülőjáratok leállítása miatt, de mások is sokáig csak Skype-on látták szeretteiket. Most viszont ismét együtt lehetnek. A játékosok egy feladatot kaptak a szünetre, töltsék fel az akkumulátorokat, és fizikailag frissen, győzni akarással telve térjenek vissza a felkészülés kezdetére, ami június 13-i héten felmérésekkel indul. Benczés Miklóssal pedig azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a hiányposztokra azokat a labdarúgókat, aki ideális esetben már a felkészülés kezdetétől velünk dolgoznak.

Ezek szerint számodra nincs nyári szünet?

Amikor a szokásos módon zajlik a bajnokság, hetente egy mérkőzést játszunk, akkor mindig akad egy-két óra, amikor a kiszemelt játékosokat térképezzük föl. A sűrű program miatt most erre a részemről nem jutott idő. Benczés Miklós korábban elkezdte a munkát, vasárnaptól kezdve viszont én is csatlakoztam hozzá, hogy a lehető legjobb játékosok kerüljenek Diósgyőrbe.
A családom egész évben tolerálja a távollétem, hogy egy labdarúgó-edző nem heti 40 órát dolgozik, hanem sokkal többet, ráadásul hétvégén is. Ebben a két hét ismét megpróbálom a lehetetlen, bepótolni az év közben tőlük elvett időt. A munkát és a családot megint úgy fogom összeegyeztetni, hogy csak akkor ülök le a számítógép elé, amikor a gyerekek már lefeküdtek.

Mivel jó munka és vidám temetés nincs, kellemes pihenést kívánunk!

Még mielőtt befejeznénk a beszélgetést, ha osztályoztam a csapatom teljesítményét, akkor engedd meg, hogy a szurkolóknak is adjak egy kitűnőt. Amikor megérkeztem, éppen sztrájkoltak, de nem kérleltük őket, hanem keményen dolgoztunk, mert a csapat játékával akartuk kivívni az elismerésüket. Elnyertük a bizalmukat, visszatértek a lelátóra, és utána jóban rosszban velünk tartottak. Az utolsó fordulókban leromboltuk, amit eddig felépítettünk, de tudom, hogy a bajnoki rajton ismét mellettünk áll majd a szurkolótábor, mert csakis együtt lehetünk sikeresek! Kellemes nyarat kívánok minden szurkolónknak, találkozunk augusztus 15-én!


Kattints ide és olvasd el a teljes interjút a dvtk.eu-n >>>>>>


forrás: dvtk.eu



Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

34. beli1 |Válasz erre: 23. veg-h-zet
2020-07-02 12:28:14 Piros öves, Fanatikus tag
Igy van. Amikor láttam nem akartam elhinni. És annak az okát lenne jó tudni...
33. beli1 |Válasz erre: 26. tomi87
2020-07-02 12:26:23 Piros öves, Fanatikus tag
Erre a keretre 2 v 3 érkező...akkor ne álltassuk magunkat. A kiesés ellen küzdünk megint. Budafok Ute Paks Kisvárda és mi.
32. tamaskpt |Válasz erre: 27. dvtk-3534
2020-07-02 12:01:06 Piros öves, Őstag
Na pont ez az, hogy Novothnyról tudjuk hogy szeret meccsekre eltűnni a sűrűjében anélkül, hogy mutatna bármit is.
31. lg
2020-07-01 18:33:20 Lila öves, Tag
"A keret minden tagja kihajtotta magából a maximumot, és felhasználta az utolsó energiáit is"
Nevetséges... majd ha azt látom, mint anno Gera a fagyiban a meccs végi nyilatkozatnál, hogy a seggén veszi a levegőt és nem tud beszélni annyira ki van, majd akkor mondjunk ilyeneket... Lófaszt nem hajtották ezek ki magukat egy-két kivételtől eltekintve (pl. Kiss,Polgár), meg is lett az eredmény(telenség)e...
30. dudik-attila |Válasz erre: 19. El Bandi
2020-07-01 13:01:34 Piros öves, Őstag
Van igazad, 30 évvel ezelőtt ez volt a módi. De azért egy torroid trafót ne hasonlítsuk a VAR-hoz. Arról nem is beszélve, jó lenne, ha ez a progi lenne annyira innovatív, hogy 4-5 évig ne kelljen lecserelni.
29. wilson
2020-07-01 11:40:23 Narancs öves, Lelkes újonc
Ami ránk tartozik, az szépen, értelmesen össze lett foglalva ebben az interjúban.
Az viszont, hogy ennek a történetnek vannak nem publikus elemei is, erősen vélelmezhető.
2020-07-01 09:21:28 Narancs öves, Lelkes újonc
Egyetertek "borsodi73)al!!!
27. dvtk-3534*
2020-07-01 08:57:57 Fekete öves, Veterán
Nem szabad zsákbamacskát venni ha csak 2-3 játékos jöhet. Ezért jó Grozav mert tudjuk mit tud.
És pont emiatt kellene mindenféleképpen Soma aki már volt itt és szeretett itt játszani. Nehogy Zalaegerszegre menjen már. Kiss Tomi se lesz úgy néz ki , kell a gyorsaság is meg szögletnél jól fejel Novothny Soma.
26. tomi87*
2020-07-01 08:39:25 Fekete öves, Veterán
Milyen posztokra várhatóak erősítések?

– Két érkezőnk már van Hegedűs János és Gheorghe Grozav személyében, rajtuk kívül további kettő vagy három játékost szeretnénk még igazolni.

csakfoci.hu
25. KáGábor* |Válasz erre: 22. anszkord
2020-06-30 23:21:16 Fekete öves, Veterán
Azért tettem idézőjelbe.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...