Banner

Újpest - DVTK 1-1

Szerző: objektív | 2020-08-01 09:06:00

Újpesten játszotta szombaton idei harmadik felkészülési mérkőzését a DVTK labdarúgó csapata. A piros-fehérek Gheorghe Grozav szépségdíjas találatával hamar megszerezték a vezetést, de a második félidő elején a hazaiak egyenlíteni tudtak.

Felkészülési mérkőzés

Újpest FC - DVTK 1-1 (0-1)

DVTK: Antal (Danilović, 46.) - Shestakov (Vági, 46.), Polgár, Hegedűs (Szűcs K., 61.), Memolla (Farkas M., 79.) - Márkvárt, Iszlai (Kispál, 67.) - Hasani (Korbély, 61.), Molnár (Zsiga, 67.), Grozav (Cortés, 67.) - Dražić (Ivanovski, 61.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Újpest FC: Banai (Pajović, 46.) - Pauljević (Katona M., 61), Risztevszki (Calcan, 61.), Máté Zs. (Koszta M., 61), Bureković (Kastrati, 61) - Bjelos (Szakály P., 61), Mitrović (Csongvai, 61) – Simon K. (Sedláček, 61), Stieber Z. (Onovo, 46.), Nwobodo (Bacsa, 61) - Tallo (Gigic, 61.) Vezetőedző: Predrag Rogan

Gólszerző: Grozav (0-1) a 16., Máté Zs. (1-1) az 52. percben.

Vezetőedzői értékelés

Feczkó Tamás: - A nagy meleg éreztette a hatását mind a két csapat játékán. A mérkőzésnek voltak olyan periódusai támadásban és védekezésben egyaránt, amik nagyon tetszettek, különösen az első fél órában. A második félidőben öt saját nevelésű játékosunk volt egyszerre a pályán. Védekezésben ekkor is megoldottuk, amit kértem, támadásban voltak hiányosságaink, de öt perccel a vége előtt így is nekünk volt ajtó-ablak ziccerünk. Aminek örülök, hogy azok a játékelemek, amiket begyakoroltunk, visszaköszöntek a meccsen, de sokat kell még gyakorolnunk, hogy automatizmussá váljanak.



Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban lép pályára a DVTK labdarúgó csapata szombaton 15 órától. A harmadik nyári felkészülési mérkőzés előtt Feczkó Tamással beszélgettünk. - dvtk.eu

Felkészülési mérkőzés

2020. augusztus 1., szombat (Szusza Ferenc Stadion)
15:00 Újpest FC - DVTK

Egy héttel ismét közelebb vagyunk a bajnoki rajthoz, szombaton pedig az Újpest otthonában újabb felkészülési mérkőzés következik.

- Ez lesz az utolsó olyan találkozó, ahol minden játékosunk pályára lép - kezdte Feczkó Tamás. - Mindenki az erőállapotának megfelelő játékpercet tölt majd a pályán. Minden játékos megkapja a lehetőséget, hogy megmutassa, hogy a kezdőcsapatban a helye, valamint kíváncsi vagyok, hogyan tudjuk megvalósítani azokat a játékelemeket, amelyeket a héten gyakoroltunk.

Arról is érdeklődtünk, hogy körvonalazódik-e a kezdőcsapat a bajnoki rajtot illetően.

- Az egy dolog, hogy mi az én elképzelésem, a játékosok aktuális teljesítménye lesz a döntő, illetve mivel mindenkinek van megfelelő posztriválisa, így az edzőmérkőzéseken mutatott játék is fontos.

Az Újpest olyan csapat, amellyel a bajnokságban is találkozik majd a DVTK.

- Nem nagyon lehetett válogatni az ellenfelekből, hiszen az NB II.-es bajnokság már kezdetét veszi, míg a külföldi csapatok bajnoksága még tart, vagy csak jóval később fog elkezdődni. Így az NB I.-es csapatok közül többen egymás ellen játszanak majd mérkőzést.

Tamás Márk személyében egy jól ismert arc is a csapat mellett készült a héten.

- Márk meghatározó szerepet töltött be a DVTK öltözőjében éveken keresztül, az érkezésem után pedig az egyik vezéregyénisége volt a csapatnak. Örömmel tölt el, hogy egy magyarnál magasabban jegyzett bajnokságban is megállja a helyét, valamint, hogy hamar szerződést hosszabbítottak vele. Mind a stábnak, mind a korábbi játékostársaknak, sőt az utánpótlás játékosoknak is tartott egy beszámolót a légióséletről. Hiába nem a DVTK utánpótlásban nevelkedett, ízig-vérig diósgyőrinek tartja magát, amit ez is jól példáz.

Több fiatal (Kispál Tamás, Nagy Zoltán, Molnár Roland és Zsemlye Balázs - a szerk.) a pénteki napon az első csapattal tréningezett.

- Nagyon jó benyomást tettek ránk a fiatalok az egymás közt lejátszott edzőmérkőzésen, így szinte természetes, hogy megadjuk számukra a lehetőséget, hogy bizonyítsák tehetségüket. Jó volt látni, hogy az edzésen is milyen határozottan és keményen léptek föl.

A felkészülési programban történt némi változás. A bajnoki rajt előtt egy héttel a Paks ellen lép majd pályára a DVTK, a Budafok elleni mérkőzés elmarad.

- Mindenekelőtt szeretnék elnézést kérni a budafokiaktól, de több olyan körülmény is közbeszólt, amit nem tudtunk előre tervezni. Mi is voltunk már hasonló helyzetben, ezért ilyenkor az a tisztességes eljárás, hogy ezt közel két héttel előre jelezzük az ellenfelünk felé is, akiknek így volt idejük új csapatot keresni. Jelenleg négy játékosunk, Joachim Adukor, Dejan Karan, Makrai Gábor és Rui Pedro is sérüléssel bajlódik, valamint bár a három új érkezőnk mellé tervezünk további igazolást is, egyelőre a sérültek miatt most nem tudunk egymás után két mérkőzésen megfelelő minőségben pályára lépni. Az Újpest elleni találkozó eredetileg a mi kérésünkre 2X60 perc lett volna, de hasonló okok miatt ezt is le kellett rövidítenünk 2X45 perce.

A mérkőzés a tervek szerint élőben is követhető lesz a YouTube-on.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu

Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

165. tamaskpt |Válasz erre: 164. randi
2020-08-04 08:27:57 Piros öves, Őstag
Na, az egyenlítő gól előtt is pont egy ilyen meg nem értés volt, ahol Toma beadta volna, csak senki nem értette, mit akar.
Nem a fiatalokkal van bajom. A gyenge játékosokat rühellem en bloc.
164. randi |Válasz erre: 157. tamaskpt
2020-08-04 07:58:51 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Nem személyeskedek. Azt miért nem írod, hogy Toma-aki egyébként jól játszott-adta el az egyenlítő gól előtt a labdát. Valami bajod lehet fiatalokkal, úgy látom. A nagy diósgyőri játékosokat miért nem elemzed ilyen szakszerűen?
163. gazember* |Válasz erre: 160. tamaskpt
2020-08-04 07:38:30 Fekete öves, Veterán
Szerintem ez azon is múlott hogy az adott meccsen éppen mennyit mehetett előre. Én Hasani helyén jatszatnám. Persze kellene mögé egy “Okuka” is. Szokás azt mondani hogy szarul ad be, de ebben is sokat fejlődött.
162. sadab1* |Válasz erre: 152. tamaskpt
2020-08-04 07:00:50 Fekete öves, Veterán
Így van! Vannak játékosok, akiknek szinte mindegy mit játszatnak velük, csak pályán legyenek. Grumics nagyon jó példa erre. Ferenczi sztem semmilyen poszton sem MBIes focista, isten ments, h ide jött volna!
161. sadab1* |Válasz erre: 155. jocek
2020-08-04 06:58:43 Fekete öves, Veterán
Nem, nincs! Egy véleményt írtam, amit érteni kéne, nem bonyolult! Más játékosról is van véleményem, negatív, pozitív...
160. tamaskpt |Válasz erre: 158. gazember
2020-08-03 22:38:29 Piros öves, Őstag
Sesztakovval az volt a gondom, hogy nagyon rapszodikus. Voltak olyan meccsei amikor az ember csettintett hogy Okuka óta először végre meg van oldva a jobbszél kérdése, utána pedig jött jobb esetben 1, rosszabb esetben 3-4 meccs amikor a rendezvényről sem volt fogalma ahol van.
Komoly probléma, hogy nagyon sok posztunk van ahol nincs rotáció.
159. jocek |Válasz erre: 156. tamaskpt
2020-08-03 21:41:55 Kék öves, Tag
Fura egy vélemény ! De elfogadom !Nincs most kedvem vitatkozni !
De, ha ez így lenne akkor sokkal előrébb végeztünk volna , ennyi jó teljesítménnyel ! :)
158. gazember* |Válasz erre: 156. tamaskpt
2020-08-03 21:37:52 Fekete öves, Veterán
Iszlai helyett Sesztit mondanám...egyébként egyetértek..,Viszont ha figyelembe vesszük a fejlődési potenciált is, akkor már Polgár is sanszos..
157. tamaskpt |Válasz erre: 153. randi
2020-08-03 21:23:34 Piros öves, Őstag
Épp azért nem kapott labdát, mert borzalmas ütemben mozgott be akkor amikor a szélről Toma vagy Korbély felől jöhetett volna :) Róka fogta csuka.
Fejesekben pont, hogy Fótyik iskolázta le az egész mezőnyt tegnap, bár ő nyilván a posztjából adódóan nemigen járt elöl.
A személyeskedésre nem fogok reagálni.
156. tamaskpt |Válasz erre: 154. jocek
2020-08-03 21:22:06 Piros öves, Őstag
Danilović egyértelműen, Kiss és Iszlai nagyjából.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...