Banner

Először jelöltek magyar gólt a Puskás díjra

Szerző: Jáborcsik András | 2019-08-20 10:26:00

A debreceni Zsóri Dániel Ferencváros elleni ollózása is ott van az idén Puskás díjra jelölt találatok tízes listáján. A 2019-es esélyeseket a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján jelentette be. A díjat szeptember 23-án Milánóban adják át, szavazni szeptember 1-jéig, a FIFA oldalán lehet - adta hírül a nemzetisport.hu.

Az elismerés tízéves történetében ez az első alkalom, hogy magyar találat is bekerült a legjobbak közé.

A szakértői bizottság idén azokból a gólokból válogatott, amelyek 2018. július 16., vagyis az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjének másnapja, és 2019. július 19. között estek.

A 2019-ben 11. alkalommal átadandó díj történetében Zsóri Dániel az első magyar jelölt. A DVSC 18 éves támadójának február 16-án a Ferencváros elleni bajnokin szerzett találatát idehaza már a 2018-2019-es idény legszebb találatának választották, most pedig a nemzetközi mezőnyben is bizonyíthat.

„Miután belőttem ezt a gólt, igyekeztem lezárni magamban a dolgot, és többet nem foglalkozni vele – mondta az NSO-nak Zsóri Dániel – Igaz, kénytelen voltam, mert az NB I legszebb góljának választották, így ezt a díjat én vehettem át a Rangadó Gálán, meg a szurkolók is folyton emlegetik. Talán az elhangzott néhányszor a közönség és a média részéről, hogy Puskás díjra kellene jelölni, de álmomban sem gondoltam, hogy ez valóban megtörténik. Én is csak kevéssel a hivatalos bejelentés előtt értesültem a jelölésről, és nagyon örülök neki. Annak különösen, hogy első magyarként ért ez a megtiszteltetés. A többi már a szurkolókon és a Jóistenen múlik, de csodás lenne ott lenni a gálán, amihez, ha jól tudom, a legjobb három közé kellene kerülni.”



A jelöltek közt – többek között – Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic és Fabio Quagliarella is megtalálható.

A teljes listát és a gólokat ide kattintva lehet böngészni a FIFA weboldalán.

A többi jelölt:

Matheus Cunha (brazil, RB Leipzig)
Juan Fernando Quintero (kolumbiai, River Plate)
Zlatan Ibrahimovic (svéd, LA Galaxy)
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona)
Ajara Nchout (kameruni, Valerenga)
Fabio Quagliarella (olasz, Sampdoria)
Amy Rodriguez (amerikai, Utah Royals)
Billie Simpson (északír, Cliftonville)
Andros Townsend (angol, Crystal Palace)


Kattints ide és szavazz Te is Zsóri Dániel góljára >>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu

fotó: Micheller Szilvia




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...