Banner

Egri István interjú - dvtk.eu

Szerző: objektív | 2020-03-25 13:37:00

A Tipsport Liga 2019/2020-as szezonja a vártnál korábban befejeződött a koronavírus-járvány miatt, a DVTK Jegesmedvék csapata pedig hivatalosan a nyolcadik helyen zárta a bajnoki idényt. A klub elnökével, Egri Istvánnal beszélgettünk a szezonról és a jövőbeli tervekről.

- Milyen célokkal vágott neki a 2019/2020-as szezonnak a DVTK Jegesmedvék felnőtt csapata és sikerült-e ezeket a célokat elérni?
- A szezon előtt a rájátszásba jutást tűztük ki a célunknak. A bajnokság végén a Playoff küszöbénél álltunk, mindössze három meccsre voltunk attól, hogy a jégen elérjük azt, amiért egész szezonban dolgoztunk. Pár nappal ezelőtt a Tipsport Liga végeredményt hirdetett, ami szerint a 8. helyen végeztünk. Ez a rájátszást jelentette volna alapesetben, így mondhatjuk, hogy a célunkat elértük, de nem így szerettük volna.

- A szezon kezdete jól sikerült, hiszen sorra jöttek a győzelmek, a tabella első helyén is állt a csapat, majd jött a Tátra Kupa győzelem. Mekkora siker volt ez a klub életében?
- Európa második legrégebben megrendezett nemzetközi tornája, a Tátra Kupa megnyerésével a klub olyan társaságba került, amelyben Európa élcsapatai szerepelnek. Ezt én a klub egyik legnagyobb sikerének tartom, aminek emléke sokáig ott fog maradni a jégcsarnok mennyezetén.

- A szezon azonban nem csak szép pillanatokat, hanem sok nehézséget is hozott. Kezdődött a poprádi ételmérgezéses incidenssel augusztusban, majd a sorozatos sérüléshullámok, a végén pedig ez a váratlan befejezés. Hosszú sportvezetői karrierje alatt tapasztalt annyi nehézséget egy szezon alatt, mint ami idén volt?
- Miskolcon soha ennyi sérült játékos egy szezon alatt még nem volt. Ez okozta a legtöbb nehézséget, hiszen a bajnokság során gyakorlatilag nem tudtunk teljes csapattal kiállni egy meccsre. Az edzői-egészségügyi stáb rendkívüli munkát végzett folyamatosan annak érdekében, hogy a sérültjeink minél előbb játékra alkalmasak legyenek. Ezt a faktort is figyelembe kell vennünk, mikor visszatekintünk erre a szezonra.

- Volt egy sérülés, ami sajnos sokáig elhúzódott. A szezon első felében rendkívül ponterős játékot bemutató Részegh Tamásnak december végén már gyakorlatilag véget ért a szezon. Mit lehet tudni az ő sérüléséről?
- Részegh Tamás sérülése sokkal súlyosabbnak bizonyult annál, mint amire előzetesen gondoltunk. A stáb és Tamás is mindent megtett, hogy visszatérjen a pályára, de erre sajnos nem volt lehetőség. Azóta is folyik a kezelése, reményeink szerint - és ismerve az elhatározottságát és munkához való hozzáállását - a következő szezonra kiváló állapotban lesz.

- A nehézségek ellenére sikerült fenntartani a klub folyamatos fejlődését?
- A DVTK Jegesmedvék az ország meghatározó klubja. Egyike annak a három klubnak, amelyik európai szintű felnőtt bajnokságban szerepel és az utánpótlás csapatai is érem szerzésre esélyesek minden korosztályban. 300 feletti számú sportolóval teljes jeges vertikummal, amatőr csapatokkal rendelkezik, emellett szakemberein keresztül a város és a régió szabadidősportjában is fontos szerepet vállal. A felsorolt tényeken túl az előrelépés legfőbb záloga a munka és olyan fiatal magyar játékosok nevelése, képzése, akik alkalmasak nemzetközi szinten játszani. Minden feltétel rendelkezésre áll az utánpótlás számára a világszínvonalú munkához, de rendkívül nehéz a jelenlegi környezetben megfelelő motivációt találni a fiatalok számára, akik közül csak néhányuknak lesz esélyük arra, hogy a Tipsport Ligában szerephez jussanak. Az játékosok nevelésében már ebben az évben is, de a jövőben hangsúlyozottan elkülönítjük azokat a fiatalokat, akiknek mind a tehetsége, mind az elkötelezettsége alkalmas arra, hogy nemzetközi szintű játékosokká váljanak.

Olvasd el a teljes cikket >>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. abori |Válasz erre: 2. Geotic
2020-03-28 11:27:31 Lila öves, Fanatikus tag
INFÓÓT!!!:)
3. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 2. Geotic
2020-03-28 06:37:10 Fekete öves, Veterán
Galló Vilmos -> Jokerit?
A KookKooban elég jó idényt tolt. Nem lepne meg, ha a finn fővárosi együttes magához rántaná magyarunkat.
2. Geotic
2020-03-27 21:15:37 Piros öves, Őstag
Ha minden igaz, megvan az első magyar KHL szerződés.
1. Geotic
2020-03-25 16:36:48 Piros öves, Őstag
Lehetőséget adni a fiataloknak, különösen a miskolci fiataloknak.
Ezért játszottunk a meccsek nagy részén 3 sorral?
A miskolci fiatalok még a nagy sérüléshullám alkalmával sem lettek nevezve, az utolsó kb 2 hónapban már nem is edzettek a felnőtt csapattal, meg is látszott az U-21-ben nyújtott teljesítményükön.
Ja, és inkább a Vasasból hoztunk fiatal játékost, aki azért annyival nem volt jobb, mint a mieink.

A Részegh Tamásra vonatkozó válasz igazságtartalmára azért kiváncsi vagyok.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...