Banner

Tajti Mátyás távozik Diósgyőrből és három játékos érkezik?

Szerző: amigeleken.hu | 2019-09-01 21:35:00

Az amigeleken.hu információi szerint távozik Diósgyőrből Tajti Mátyás, a DVTK sportigazgatójának, Tajti Józsefnek a fia.

A középpályás annak ellenére nem volt a mai, Ferencváros elleni mérkőzésen a DVTK keretében, hogy esetleges sérüléséről érkeztek volna hírek. A meccs előtti sajtótájékoztatón a maródiak között Makrai, Ivánka és Adukor neve hangzott el. A DVTK vezetőedzője, Fernando Fernandez megjegyezte azt is a sajtótájékoztatón, hogy "több játékosnak nem teljesen tiszta a feje, sok játékosukat keresték, sokan kaptak ajánlatot, jobb anyagi feltételekkel. " Arra az újságírói kérdésre, hogy kiket kerestek meg, Fernando nem válaszolt.

Az első hírek arról keringtek, hogy a DVTK koszovói válogatottja, Florent Hasani távozik a csapattól, de ezt a híresztelést cáfolhatja meg az a fejlemény, hogy a mai meccsen váratlanul kikerült a DVTK keretéből Tajti Mátyás.

A labdarúgó körökben mértékadónak tartott transfermarkt.de adatai szerint Tajtinak 2021.06.30-ig van élő szerződése a DVTK-val, így amennyiben valóban távozik, szép summa érkezhet a DVTK számlájára, hiszen a nevezett oldal szerint a játékos piaci értéke 400.000 euro.



A sokat megélt DVTK szurkoló azonban már nem tud meglepődni semmin. Tajtit ugyanis a DVTK korábbi ügyvezetőjének, a klub tulajdonosával közismerten közeli kapcsolatokat ápoló Dudás Hunornak a menedzserirodája, a the path sports management képviseli. Ugyancsak Dudás cége az ügynöke Vernes Richárdnak is. Az akkor még élő szerződéssel rendelkező támadóval közös megegyezéssel bontott szerződést a DVTK, majd a játékos Izraelbe igazolt. Ennek következtében az izraeli klubnak már nem a DVTK-val, hanem csak Vernessel és a the path sports management-tel kellett nyélbe ütni az üzletet.


A játékos leendő klubjával kapcsolatban két verzióról szereztünk tudomást. Egyes hírek szerint Tajti Mátyás a tegnapi napon aláírt egy lengyel első osztályú klubhoz, de az is benne van a pakliban, hogy Tajti a Ferencvárosnál köt ki, ahonnan cserébe két légiós, a 31 éves portugál Rui Pedro és 29 éves észak-macedón váélogatott Stefan Spirovski költözik a fővárosból Diósgyőrbe.

Rui Pedro a 2018/19-es bajnokság őszi idényében mindössze egy találkozón szerepelt csereként az FTC-ben, akkor is mindössze egy percet kapott. Ezen kívül egy meccsen ült a cserepadon, a többi találkozón nem nevezték a keretbe. A tavaszi idényben Szombathelyen szerepelt kölcsönben, ahol 16 találkozón lépett pályára, 5 gólt szerzett és 2 gólpasszt adott a társaknak.

Spirovski az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonjában 14 bajnoki meccsen lépett pályára a Ferencvárosban és 2 gólt szerzett. Ezen kívül két Európa Liga selejtező és 2 Magyar Kupa mérkőzés szerepel a neve mellett.


Információink szerint ugyancsak Diósgyőrben köthet ki a 27 éves szlovén Dejan Trajkovski, akivel az átigazolási határidő előtt egy nappal bontott szerződést közös megegyezéssel a Felcsút. Ennek köszönhetően a játékos szabadon igazolhatóvá vált. A maribori születésű 27 éves balhátvéd 2018 februárjában a holland Twentétől szerződött Felcsútra, a magyar első osztályban 26 találkozón 1 gól és 3 gólpassz fűződik a nevéhez.


forrás: transfermarkt.de




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

2019-09-03 15:51:17 Fekete öves, Veterán
http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/fradi/fradi-13-szoros-bajnokcsapat-vinne-a-valogatott-jatekost-sajtohir
82. vebgy* |Válasz erre: 73. bohumil-stejskal
2019-09-03 12:16:48 Fekete öves, Veterán
Ott a pont !
81. vebgy* |Válasz erre: 73. bohumil-stejskal
2019-09-03 12:16:41 Fekete öves, Veterán
Ott a pont !
80. vebgy* |Válasz erre: 78. johny
2019-09-03 12:11:41 Fekete öves, Veterán
Hát ezért /is/ egészségtelen a tulajdonosi szerkezetünk...
79. gbacsi* |Válasz erre: 78. johny
2019-09-03 12:11:38 Fekete öves, Veterán
Ezért írtam, hogy formában. Nem pedig, hogy megkapja bármelyik is.
78. johny* |Válasz erre: 71. gbacsi
2019-09-03 09:35:40 Fekete öves, Veterán
Nem. Te ezt írtad:

"Ami a klubba jönne 10 Ft, az a többségi és a kisebbségi tulaj “között” gondolom arányos formában jelenne meg"

Na itt tévedsz, ugyanis erről szó sincs. A kisebbségi tulajnál sehogyan sem jelenne meg. Neki ebből amúgy sem jár semmi.
77. mr-d |Válasz erre: 76. pe-pe
2019-09-03 09:25:15 Fekete öves, Őstag
Normálisan hogyan működik, ha nincs susmus a háttérben? A klub büszke arra, hogy átigazolási díjért értékesített egy játékost. Büszke rá, mert ez azt jelenti, hogy olyan munka folyik a klubnál, olyan a klub kapcsolati rendszere, hogy ez létrejöhet. Különösen olyan klubnál büszkék erre, akik nem tudnak beszállni a játékosokért folyó árversenybe, de fel tudják mutatni, hogy onnan is van előrelépési lehetőség, érdemes kisebb fizetésért is a klubhoz igazolni ambíciózus játékosnak. Büszke rá, mert az átigazolási díj egy nagyon jó bevétel a klub költségvetésének. Ha UP nevelő műhely, akkor lehetőséget ad újabb fiatal játékosok kinevelésére, a fiatal játékosoknak lökést ad a mindennapi munkához, hogy van értelme. Ha nem UP műhelyről van szó, akkor a klub szakmai vezetése bejelenti, hogyan gondolják pótolni az eladott játékost, erre kész tervük van. Mondom, normális esetben. Ha nincs sunnyogás a háttérben, nem adnak okot feltételezéseknek, nincs ebben szégyelni való.
76. pe-pe
2019-09-03 08:25:10 Lila öves, Tag
Azért van itt jó pár ember akiknek semmi sem jó.
Amikor elmegy egy játékos és ingyen az a bajuk. Amikor elmegy egy játékos pénzért az a bajuk. Nincs kint a hír a hivatalos honlapon az is bajuk.( Azért itt megjegyezném, hogy a mai felgyorsult világban nem biztos, hogy ott lesz kint elsőnek egy átigazolási hír!) Megírhatná valaki, hogyan is működik egy ilyen átigazolás a valóságban!

Úgy tudom Tajti ingyen jött, amikor megérkezett nyílvánvaló volt, hogy nem sokáig lesz itt. Pénzt fizettek érte, nem ingyen ment el!
Egy probléma van a távozásával, hogy nincs olyan játékos aki pótolná. Vagy mégis?? Mákvárt simán tud előrébb is játszani, mert talán az a poszt jobban is fekszikneki mint a védelem előtt játszani.
Én sok sikert kívánok Tajti Matyinak, mert jó volt látni egy olyan játékost Diósgyőrben, aki a Barca utánpótlásában is pallérozódott.
Diósgyőrben edzőkérdésvan jelenleg, de már úgy olvastam az is körvonalazódik, habár a hivatalos honlapon még nincs közölve.
75. zorba* |Válasz erre: 66. gbacsi
2019-09-02 21:11:32 Fekete öves, Veterán
Ezt nagyon jól látod!!! Itt van a kutya elásva!!!
74. makaó |Válasz erre: 63. mr-d
2019-09-02 19:45:01 Barna öves, Fanatikus tag
Szeptember 6.-án minden kiderül.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...