Banner

Sajtótájékoztató a Ferencváros elleni mérkőzés előtt

Szerző: objektív | 2018-03-01 18:28:00

A Ferencváros ellen játszunk hétvégén az OTP Bank liga 21. fordulójában Debrecenben. A szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatót Demkó Norbert vezette fel. Bódog Tamás és Serhii Shestakov válaszolt a kérdésekre. Írott formában a saját kérdéseinket tesszük közzé, alatta a hivatalos oldal, a DVTK TV összeállítása látható.

amigeleken.hu: Voltak játékosok a Paks elleni meccs után, akivel személyesen is elbeszélgettél, vagy akivel különösen nem voltál elégedett? Vagy az egész csapattal elemeztetek együtt?

Bódog: Volt csapatelemzés is, és külön a pályaedző is foglalkozott a csatárokkal, a csatárok mozgásával, ami hiányzott, amit hibásan csináltak. Én ugyanúgy a védőkkel a szituációkat megnéztem, elemeztük, mi az, amit rosszul csináltak. Amellett, hogy vannak ezek a csapatmegbeszélések, videózások, elemzések, természetesen az egyéni elbeszélgetések videózással nagyon fontosak. A játékos jobban meg is nyílik, ha egy az egyben beszélsz, vagy mondasz valamit. Ugyanúgy vissza is kérdez, mint hogy ha ott ül 20 játékos. Nem azért, mert fél, hanem az ember ilyen, nem akar egy kényelmetlen szituációba belemenni akkor, amikor többen hallják. Az ilyen egyéni beszélgetések fontosak és mindig is a munkánk része volt és marad is a része. De látta mindenki, hogy mik azok a hiányosságok vagy hibák, amiket elkövettünk, mik azok a dolgok, amiket nem csináltunk meg. Bízok benne, hogy ez kisebb százalékban fog a hétvégén előfordulni.

amigeleken.hu: Amit láttunk, az egy összkép. Picit mélyebben bele lehet menni, mi volt az oka a kudarcnak? Jól sikerült a felkészülés, jó meccseket játszottunk, utólag a statot is nézve több párharcot nyertünk meg, többet birtokoltuk a labdát. Viszont összesen négy kapura lövésünk volt egész meccsen. (Bódog közbekérdez: volt négy? – a szerk.) Igen, négy volt. Mi volt az oka annak, hogy nem sült?

Bódog: Amit a tv-ben is kiemeltek, az az interjú, hogy játék nem volt. Hiába jók az adatok, hiába futsz te sokat. Olyan adatok voltak, hogy a játékosok tényleg sokat futottak, átlag feletti futómennyiséget csináltak, mint amit a bajnoki mérkőzéseken szoktunk hozni. Most ez abszolút egy fals dolog. Ad egy bizonyos támpontot, de ebben az esetben éppen azt mutatta, hogy mindig lemaradtunk, mindig késve értünk oda, és ha a csapat nem szűken áll és letámadja az ellenfelet, nem kis távolságokat kell sprintelned, hanem szét vagy szakadva… Lehet, hogy a csapat rohan, jobbról-balra és balról-jobbra és több futómunkát raksz bele, de ugyanakkor nem érsz oda sehova. Ezért fontos az, ha leszűkíted a területet, szűken állsz, akkor nem kell annyit futni. Akkor jobb a teljesítményed, ugyanakkor kevesebb energiával, kevesebb futómunkával el tudod azt érni. Ha szét vagy szakadva és fegyelmezetlen vagy, akkor jön az elő, hogy futsz, mint az őrült és nem érsz oda sehova. Mindenhonnan lemaradsz. Akkor van az, hogy odafutsz, a labdát már elforgatták, az egész csapat fut 50 métert, utána megint elforgatják… Szóval úton voltunk, de nem észszerűen. A párharcokba is… Azért mondtam én, hogy a csapat akart, meg a hozzáállás is rendben volt, nem azzal kapcsolatban jött elő a kérdőjel, hanem egyszerűen az, hogy azokat a döntő párharcokat, ha késve érsz oda, nem tudtad olyan százalékban megvívni, vagy kapu előtt nem tudtuk megnyerni. Lehet, hogy a mezőnyben magában, abban a fázisban hoztuk azt a százalékos párharc-nyerést, de azok nem voltak jelentősek. Nem voltak döntőek, úgyhogy az adatok jók voltak, csak az eredmény nem volt jó.


fotó: Szabó Krisztián

amigeleken.hu: Akkor ebből kifolyólag lőttünk ilyen keveset kapura?

Bódog: Hát nem volt játékunk. Nem volt játékfelépítésünk. Nehéz volt a kapuig úgy eljutni, hogy nem voltak azok a beindulások, nem voltak azok az üres területbe való mozgások, amik kellenek ahhoz, hogy egy labdát úgy vehessél át, hogy 1-2 érintés után kapura tudnál lőni. Ha szét van szakadva egy csapat, akkor nagyon nehéz odaérni a kapu elé. Ez egyértelmű.

amigeleken.hu: Talán belejátszott ebbe az is, hogy a húzóemberek nem hozták a várt teljesítményt? Vagy ez az egész csapatra kivetítve nem kell hogy mérvadó legyen?

Bódog: Természetesen meghatározó az, hogy ha vannak a csapatban technikailag jobb játékosok, vagy olyan, aki az előre játékhoz többet hozzá tud tenni, de ebben az esetben abszolút nem emelnék ki senkit, mert ugyanúgy gyenge teljesítményt nyújtott az, aki elől játszott, az, aki középen, az, aki hátul. Ahogy egész héten mondtam, ugyanúgy benne volt mindenki. Szóval egy olyan komplett black-out volt mindenki részéről, beleértve minket is, hogy… Ez az, ami remélhetően nem fog olyan sűrűn előfordulni.

amigeleken.hu: Pozitívomként említhető Lipták 40 méterről történő zseniális passza és Szarka ugyanilyen befejezése. Ettől függetlenül nem feltétlenül Liptáktól várjuk a kulcspasszokat…

Bódog: Ebből kellene öt. Szép volt, egyértelmű. Egy gyönyörű labdát adott az Ákosnak, egy gyönyörű gólt rúgott, de hát ilyen kell több! Ilyen kell több az Ákostól, nem csak az, hogy ritkán rázza meg így magát, hanem… Most lehetett látni, hogy beállt, és ott valami történni fog. Ez az a teljesítmény – gondolom én és bízom benne – amiből ő is erőt tud meríteni és ebből tud táplálkozni, hogy képes ilyen dolgokra, és hétvégére mindenképpen egy lökést adhat számára is.

amigeleken.hu: Tamás, ezek a 85-90. perc utáni gólok. Volt olyan is, hogy mi lőjük, de mostanában pontot, pontokat vesztettünk el amiatt, hogy a hosszabbításban mi kaptunk gólt. Ez minek tudható be?

Bódog: Ez jó kérdés. Az biztos, hogy ebben valamilyen szinten én is benne vagyok, mert én azt vallom, hogy nekünk nem feltétlenül kell beállnunk és védekezni, bekkelni, holott egyszer-kétszer lehet, hogy jobban jártunk volna. Ugyanakkor ezekben a szituációkban, ha megnézitek, létszámban megvagyunk. nem az a hiba, hogy eltámadjuk magunkat és lekontráznak… Itt is volt egy olyan fölösleges része a játékunknak, hogy hátravittük a labdát ezen a pályán, amikor nem kellett volna. Ha már egész meccsen rosszul játszottál, akkor jó. Lezárod a mérkőzést és a végén elvagdosod a labdákat. De nem tudtuk megoldani. Nem tudtuk elrúgni a labdákat. Ez volt a végén a gond, hogy valamilyen szinten mindenki menekült ebből a mérkőzésből, és azt vártuk, hogy legyen vége, legyen befejezve, és utána jött a büntetés, ami ilyenkor sűrűn elő szokott fordulni.

amigeleken.hu: A Vác elleni mérkőzést lehet egyfajta főpróbának tekinteni a Ferencváros ellen, vagy annyira más ez a két csapat, illetve a kupa és a bajnokság közötti különbség?

Bódog: Én nem szívesen hasonlítom a Vácot a Ferencvároshoz, de csak magamat tudom ismételni, hogy fontos volt az önbizalom szempontjából. ezen a pályán természetesen nem lehetett olyan játékot játszani a Vác ellen, amit a Fradi ellen fogsz játszani. Én úgy gondolom, Debrecenben a pálya rendben lesz, nem ez lesz a fő nehézsége a csapatnak, hanem inkább a Ferencváros lesz a nehézség. De az egy komplett más mérkőzés lesz.

amigeleken.hu: Meglepetésnek számítana az, ha a Diósgyőr megverné a Fradit, és ha igen, lehet-e meglepetés?

Bódog: Nézd, a játékunkat nézve… Mi veszítettünk a hétvégén, a Fradi nagyszerű játékkal 5-2-re nyert otthon. Ennél nagyobb kontraszt pillanatnyilag nem kell ehhez a mérkőzéshez. De ott leszünk.

amigeleken.hu: 4 pont van a 4. helyezettig, 4 a 10. helyezettig. Mennyire nézed a tabellát? Lefelé vagy felfelé kacsintgattok?

Bódog: Az első forduló előtt mondtam, hogy ha eredményesen tudod abszolválni a Paks ellen az első mérkőzést, akkor van értelme fölfelé tekintgetni, de mivel ez a mérkőzés nem úgy sikerült, én úgy gondolom, hogy azt a részét ott pillanatnyilag le lehet zárni. Az a fontos, hogy a következő két mérkőzésbe úgy tudjunk belemenni, hogy reális esélyed van. Az biztos, hogy nem mi vagyunk a favoritok. Nem olyan nagy baj ez. Én mindig úgy érzem, hogy a csapatom képes jó eredményre, de egyértelmű, hogy számunkra fontos, hogy ebből a mérkőzésből úgy jöjjünk ki, hogy a mérkőzések után ne kelljen feltétlenül remegni, vagy azzal foglalkozni, hogy mi fog történni a legrosszabb esetben.

amigeleken.hu: Szergej, hogyan sikerült beilleszkedni a csapatba, hogy érzed magad?

Serhii: Nagyon jól érzem magam Miskolcon. Most először vagyok külföldi csapatban, így nagyon új volt számomra ez az egész helyzet. Angolul sem beszélek teljesen tökéletesen, így ez is kissé új számomra, de napról napra többet tanulok. Az edzéseken is értem, amit az edző nekem tanít. Járkálok a városban, tetszik itt nagyon minden. Nagyon jól érzem magam.

amigeleken.hu: Ne bízd el magad, de látszik, hogy a mentalitásodból fakadóan belőled abszolút közönségkedvenc lehet, a szurkolók már most is szimpatizálnak veled.

Bódog: Ezt jobb, ha nem mondod. (nevet- a szerk.) A hozzáállás megvan, ez a legfontosabb. Itt is látszik, hogy milyen kicsivel elégedettek az emberek, ha a hozzáállás az rendben van. Bízom benne, hogy mindenkinél ilyen lesz.

Serhii: (nevet. – a szerk.) Nagyon jól esik, amit a szurkolók mondanak, kommunikálnak felém, de természetesen a pályán kell a legtöbbet nyújtanom és a maximumot kihoznom magamból annak érdekében, hogy továbbra is megtarthassam a bizalmukat.

Bódog: Az biztos, hogy ő mindig kihozza a maximumot magából. Megy, mintha kismotorral lenne. Emiatt szeretni fogjátok.

amigeleken.hu: Egy tök egyszerű kérdés a végére. Mit ígérsz a Debrecenbe kilátogató szurkolóknak?

Bódog: Hideg lesz. Öltözzenek fel jól. (nevet. – a szerk.) Megpróbálunk úgy játszani, hogy izzadjon mindenki örömében.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

77. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 73. nandibrsd
2018-03-03 19:55:35 Fekete öves, Veterán
Köszönöm.
76. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 66. dömötör megmondja
2018-03-03 16:44:13 Fekete öves, Veterán
nem en moderaltalak, egyik szerkesztotarsam kavart be, meg is "koszontem neki". Addig, amig valaki kulturalt formaban, nem szemelyeskedo hangnemben, konkret partokat,politikusokat nem megnevezve irja le velemenyet, es nem fejezi ki politikai hovatartozasat, addig nincs semmi problema. Veled az az en szemelyes problemam, h te csak akkor jelensz meg az oldalon, amikorbhitet tehetsz a nezeteid mellett. El sem tudod kepzelni, mennyi keres erkezik felenk, hogy tiltsunk ki. Bizva abban, hogy DVTK-rol szolo kommentjeid is lesznek, eddig ezt nem tettuk meg.
75. Szabó József* |Válasz erre: 66. dömötör megmondja
2018-03-03 16:36:25 Fekete öves, Veterán
Akinek baja van a mai moderációval, ne Andrist szapulja, engem.
A direkt politikai utalások voltak törölve és az arra adandó válaszok, amik lehet nem voltak moderálandók, ám a téma lezárása okán lettek törölve.
74. dudik-attila |Válasz erre: 64. Borsodi Bányász
2018-03-03 15:15:16 Piros öves, Őstag
Nagyrészt igazad van, főleg azt utálom, amivé tették a politikát... De! Ezzel úgy vagyok, hogy szavazni mindig elmegyek, mert kötelességemnek érzem. Van egy nézetem, kire voksolok, de ahhoz SENKINEK, SEMMI KÖZE! Nem fogom megvitatni sehol, főleg nem egy focis fórumon. Ami meg a másik, hogy nem akarom megváltoztatni mások véleményét és az enyémet se akarja senki. Nincs is időm rá, hogy ezzel foglalkozzak. Az energiámat sokkal fontosabb dolgokra fordítom. Aki úgy érzi, vitába kell szállnia bárkivel politikai nézete miatt, hát tegye. De ott és ahol ennek a helye van.
73. nandibrsd |Válasz erre: 65. Borsodi Bányász
2018-03-03 14:18:34 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Kb. 5 ember hozzászólásai miatt szoktam elolvasni az összes kommentet, közülük az egyik Te vagy. A megjegyzéseidet nem a szerkesztőknek írod, hanem a közösségnek, így kár lenne emiatt elvonulnod. Én a mai meccs után is várom a túlfűtött indulatoktól és érzelmektől mentes értékelésed, meglátásaidat.

Csak a Diósgyőr!
72. diodio |Válasz erre: 69. dömötör megmondja
2018-03-03 14:01:21 Barna öves, Fanatikus tag
Nem én egy "csak a Diósgyőr "
feliratot látok.
Biztos hekkelik az oldalt !!!
Na én lépek sziasztok!,,
71. dömötör megmondja |Válasz erre: 70. kerecsen
2018-03-03 13:58:32 Lila öves, Tag
...nem érdekel...mégis itt kötekszel velem..??? érdekes...XDD na hess--
70. kerecsen |Válasz erre: 67. dömötör megmondja
2018-03-03 13:57:16 Piros öves, Őstag
Fejezd már be a siránkozást, a kutyát nem érdekli. Valami mondanivalód esetleg végre egyszer a DVTK-ról?
69. dömötör megmondja |Válasz erre: 68. diodio
2018-03-03 13:56:22 Lila öves, Tag
..?? most ez az érme látszik, nem??? én egy ilyet látok 75 éves felirattal. és a DVTK címer.. arany színű..
68. diodio |Válasz erre: 58. jaborcsik-andras
2018-03-03 13:52:11 Barna öves, Fanatikus tag
Tisztelt szerkesztők!!
Itt a nagy nyilvánosság előtt szeretnék magyarázatot kapni arra,hogy hogyan változhatot meg az avatarom mikor én nem változtattam meg?
Nagy nehezen sikerült felraknom az avataromba a Diósgyőrnek 75-ík évfordulójára készített emlék érme fotóját ,ami a tulajdonomban van. Most vettem észre,hogy valaki meg változtatta az avataromat.
Tisztelettel: Dió
Ui:Ha ez megtörténhet akkor szerintem nem megbízható az oldal biztonsága,és egyébb furcsa beírások is elkészülhetnek. Ami meg kérdőjelezi az "amígélekén "hitelességét.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...