Banner

Részegh Tamás: A miskolci lehetőség feladta nekem a leckét

Szerző: Jáborcsik András | 2019-05-27 21:28:00

Részegh Tamás, a DVTK Jegesmedvék Csíkszeredáról igazolt csatára egészen kiváló Erste Liga-szezont tudhat maga mögött, de most komoly szintlépés előtt áll. A 21 éves támadóval - aki öt év légióskodás és egy szezonnyi fehérvári kitérő után tért haza Csíkszeredába, ahol fantasztikus teljesítményt nyújtott, 53 mérkőzésen 58 pontot szedett össze, 19 gólt lőtt, 39 asszisztot tett hozzá - a jegkorongblog.hu készített interjút. Ebből idézünk:


“Az új szerződésben volt egy pont, hogy ha magasabban jegyzett ligából kapok ajánlatot, akkor gond nélkül elmehetek. Az Erste Ligán belül nem válthattam volna csapatot, de persze a szlovák Extraliga teljesen más. A miskolci lehetőség fel is adta nekem a leckét, sokat gondolkodtam rajta. Nagyon jó társaság alakult ki itt Csíkszeredában, döntőt játszottunk, tényleg csak a bajnoki aranyérem hiányzott ahhoz, hogy tökéletes évünk legyen. Abban is biztos vagyok, hogy a következő szezonban is a döntő lesz itt a cél, és gondolkodtam is rajta, milyen jó lenne itthon bajnokságot ünnepelni. Itt biztos a helyem a csapatban, a szurkolók is megszerettek, hiszen korábban nem ismertek igazán, mert nem játszottam itthon a felnőttek között. Szóval nem volt ez egyszerű döntés. Végül a kihívás kerekedett felül: fiatal vagyok, ki akarom próbálni, hogy mire is vagyok képes, meg tudom-e állni a helyem magasabb szinten. Ezért mondtam igent. Ha esetleg mégsem sikerülne ez az év, akkor a visszatérhetek Csíkszeredába, ami azért ad egyfajta biztonságot nekem is.”

A szlovák stílus nem lesz idegen Részegh Tamás számára, hiszen két-két évet lehúzott a szlovák és a cseh utánpótlásban, ahol zsákszámra termelte a pontokat: a pozsonyi HK Ruzinov 99 Bratislava U18-as csapatában 78 meccsen 119 (47 gól, 72 assziszt), a cseh Pirati Chomutov U20 gárdájában 68 találkozón 61 egységet (16 gólt, 45 gólpasszt) ért el.

“Amikor Szlovákiába szerződtem, ott szembesültem azzal, mekkora különbség lehet a különböző országok hokija között. Hozzá kellett szoknom, de ez szerencsére gyorsan ment. Ebből kiindulva próbálok felkészülni arra, hogy mekkora lépés lesz az Erste Liga után a szlovák topbajnokság. Szlovákiában szerencsére inkább az európai, mintsem az észak-amerikai stílusban játsszák a hokit, azaz főleg a korcsolyázáson és a technikán van a hangsúly, az ütközés kevesebb, ez nekem jobban fekszik. Amikor volt lehetőségem, megnéztem a DVTK Jegesmedvék és a MAC meccseit a tévében, de az nyilván nem adja vissza teljesen, mi zajlik a jégen. Ott kell lenni, hogy igazán megtapasztalja az ember. Biztosan nem lesz egyszerű, de mindent megteszek, hogy minél hamarabb felvegyem a ritmust.”


Elolvasom a teljes interjút a jegkorongblog.hu-n >>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...