Banner

Ötödször voltunk stadionbejáráson

Szerző: Jáborcsik András | 2017-11-22 16:38:00

November 10-én immár ötödik alkalommal csodálhatta meg a diósgyőri szurkolók egy szerencsés csoportja épülő arénánkat. A Market Zrt. kérésére a csoportot ezúttal is olyanok alkották, akik az eddigi stadiontúrákon még nem vettek részt. Vezetőnk ezúttal is Silling Balázs főépítésvezető volt, aki természetesen a felvetődő kérdésekre is válaszolt menet közben.



Az arénába érve elsőként a gyepszőnyeget csodáltuk meg. Valami elképesztően csodálatos látványt nyújtott a biliárd asztal simaságú gyep, ami Felsőpakonyból érkezett Diósgyőrbe és esőmentes időjárás esetén hetente kétszer locsolják.


Az szinte azonnal kiderült, hogy két sarkalatos kérdés foglalkoztatja leginkább a szurkolókat, mégpedig az aluhab borítás és az ülések szín szerinti elrendezése a lelátón.

Ezekkel kapcsolatban a főépítésvezető azt a tájékoztatást adta, hogy amint azt már Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője le is nyilatkozta, az eredetileg tervezett aluhab borítás helyett úgynevezett expandált lemez kerül felszerelésre a tetőszerkezet belső oldalára, valamint a stadion külső borításaként is. Ennek az az oka, hogy a gyártó nem tudta a rendelt mennyiséget határidőre leszállítani, ezért volt kénytelen a beruházó más megoldást keresni. Egyből adódott a kérdés, hogy milyen az expandált lemez hangelnyelő illetve hang visszaverő képessége? Erre azt a választ kaptuk, hogy annak ellenére, hogy az expandált lemez tulajdonképpen hálós szerkezetű, a hang nem hatol át rajta teljesen, hanem nagy része visszaverődik. Az Andrássy utca felőli oldalon, egy nagyobb felületen már felszerelésre került az expandált lemez, így volt lehetőségünk megtekinteni, hogyan is mutat.


A másik kérdés, ami igen csak megosztja a szurkolótársakat, az ülések szín szerinti felszerelése a lelátóra. Erre vonatkozóan Silling Balázs azt emelte ki, hogy a Market Zrt.-nek nincs beleszólása abba, hogy milyen mintázatban kerülnek felszerelésre a székek, ők a megbízó által kiadott minta szerint rögzítik az üléseket. Mivel a stadionlátogatásunk idején már több száz szék fel lett szerelve a helyére, ezért nem látnak lehetőséget arra, hogy ezek átszerelésre kerüljenek, vagyis az eredeti terv szerint folytatják a munkálatokat. Azt viszont megerősítette, hogy megnyugodhatnak a szurkolók, a különböző színű függőleges szakaszok valóban függőlegesek lesznek.


Megtudhattuk a bejárás során, hogy a kivetítők próbája is sikeresen megtörtént. A napokban mindkettőt ideiglenesen feszültség alá is helyezték és zajlik a világítás szerelése is. A felső kerengőn tett kört követően a főépítésvezető elmondta, hogy a főépületben a tervek szerint haladnak az épületgépészeti szerelésekkel. Itt megtekintettük a készülő Sky-boxokat és a VIP teraszt, valamint azt a közösségi teret, amely konferenciák, esküvők megrendezésére is alkalmas lesz majd.




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

91. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 89. jajdejóasör
2017-11-24 20:35:22 Fekete öves, Veterán
Írtam is utána tovább, hogy egy téma kivételével. Akkor előjönnek azok, akiknek ilyenkor elő kell, ezzel felpiszkálják azokat, akiket lehet és máris ott vagyunk, ahol már nem először.

Egyébként, ha megnéz az ember más fórumokat, akkor tényleg nem olyan rossz itt a helyzet.

A stadion meg tetszeni fog nekem, a lényeg, hogy lesz, lesz teteje is végig és székek is lesznek benne, ha nem is fűthetőek. :) Remélem a fű minősége is jó lesz, és a foci minősége is javul majd szezonról szezonra, tele a csapat sok észak-magyarországi játékossal. Az hogy milyen mintázatú a szék nem izgat, az se, hogy szép-e a plafon, csak nem azt fogom nézni, hanem a pályát legalább is többnyire. A tetőtől annyit várok, hogy ne ázzon be. Amikor tele lesz és gól lesz az úgyis el fog hangozni a Búza térig.

Nagyjából két stadion amire tényleg szükség volt, az a DVTK-é és a Fradié. A többihez opcionális mini stadionok is elég lenne jelenleg. Az Újpestnek van még értékelhető szurkolómennyisége, de ott nem olyan régi a stadion, mint a többi helyen volt. Debrecenbe pl minek egy akkora? Fele ekkora is elég lett volna, Videoton dettó. Azt kellett volna csinálni, ahol van néző oda megy először stadion utána a következőre, és így tovább. Az állami pénzeket és a tv-s pénzeket is hasonlóan kinn levő nézők arányában kellene elosztani. Akkor meglenne a valódi triumvirátus, Fradi-Újpest-DVTK. Ide kellene a pénzt áramoltatni, ahol a legjobban megtérülhet, ahol a leginkább érdeklődnek. Persze, ha megnő valahol a nézettség, mondjuk jó játék miatt, akkor oda is mehet.

Már mindegy, a lányeg, hogy Miskolcon is lesz egy modern stadion, nekünk csak az a dolgunk, hogy megtöltsük. A futballistáknak pedig az, hogy úgy játszanak, hogy megteljen.
90. kerecsen
2017-11-24 18:08:26 Piros öves, Őstag
Azért a Vidi stadionjánál meg tudták oldani a burkolást, hogy ne valami átlátszó csirkeháló legyen:
http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/videoton/igy-nez-ki-az-epulo-videoton-stadion-friss-fotok
2017-11-24 14:05:05 Barna öves, Tag
Borsodi Bányászt idézem egy másik cikk alatti hozzászólásból:
"Nekem az a benyomásom, hogy itt nem csak a cikkek minőségiek, hanem a fórumozók is."

Azért vannak kivételek...
88. sapisanyi |Válasz erre: 85. pirosfehér 1910
2017-11-24 10:28:18 Lila öves, Fanatikus tag
már mondtam én tárgyilagosan nézem a dolgokat ha jobb szar akkor az ha a bal akkor az de nálad bajok vannak nem kicsi ,vagy talán még a tojáshéj a fenekeden
87. Krapulax |Válasz erre: 86. zorba
2017-11-24 09:22:29 Piros öves, Őstag
Dehogynem, hisz van nekünk egy nagyszerű tanácsadó testületünk is, akik mindenben támogatnak minket, ott van a megyei gazdaság főcsővezetője, Bihall elvtárs is, hahahahahahahhahahahahaha :)))
86. zorba* |Válasz erre: 83. sapisanyi
2017-11-24 09:16:24 Fekete öves, Veterán
Ha csak egy év, az is jobb mint a semmi.

Nekem inkább az a szégyen, hogy a helyi gyökerű nagyvállalkozók még ennyivel sem segítik a szülőföldjük első számú csapatát.

A káoszból is egy Király utcai- Liszt Ferenc téri budapesti belvárosi gyerek (LT) emelte ki a DVTK-t.
85. pirosfehér 1910 |Válasz erre: 83. sapisanyi
2017-11-24 08:51:36 Barna öves, Fanatikus tag
Savanyú a szőlő, jajj de savanyú. :)
84. pirosfehér 1910 |Válasz erre: 78. Bobák Kornél
2017-11-24 08:49:41 Barna öves, Fanatikus tag
Téved. Egy ilyen fémháló semmiféle hangtompításra nem megfelelő. Az aluhab annál inkább.
83. sapisanyi |Válasz erre: 82. zorba
2017-11-24 08:47:52 Lila öves, Fanatikus tag
„Büszkék vagyunk, hogy hazánk egyik legjelentősebb építőipari vállalatcsoportja a DVTK mellé állt, köszönjük a bizalmat! Reményeink szerint ez csak az első lépés, és eredményeink meg fogják győzni a Market Építő Zrt. tulajdonosait és vezetőit, hogy nem csak rövid, hanem hosszú távon is érdemes a DVTK a támogatásukra. Minden sportolónk és munkatársunk azért fog dolgozni nap, mint nap, hogy jövőre a támogatási szerződés meghosszabbításáról tudjunk majd beszámolni” - nyilatkozta a DVTK képviseletében Szabó Tamás.
SZÓVAL EGY ÉV!!!!!!!! HÓKUSZ-PÓKUSZ FELÉPÜLT A STADION MARKEC ZSEBE TELE ÉS HUSS ELSZÁLLT MINT A MADÁR.
Szoktátok az agyatokat használni??????? Garancsi akié a vidi és a markec majd a DVTK -ba fogja ölni a pénzét?????????hosszútávon??????PIÁR!!!!!!!! röhögök pedig nincs szilveszter
82. zorba* |Válasz erre: 25. zorba
2017-11-24 08:38:12 Fekete öves, Veterán
Erről beszéltem:

http://dvtk.eu/14422-A_Market_a_DVTK_sikereiert-cikk-PR

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...