Ez most komoly? A Honvéd az MLSZ-hez fordult

Szerző: Jáborcsik András | 2019-05-14 18:39:00

A Kispest Honvéd vezetése személyesen Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökéhez fordult levélben a szombati bajnokin a DVTK javára megítélt büntető miatt.

A Honvéd honlapján, a honvedfc.hu-n az alábbi közlemény jelent meg ezzel kapcsolatban:


Nagy vihart kavart a szombati Budapest Honvéd–DVTK (4–4) mérkőzés 49. percében megítélt büntető, hiszen Vernes Richárd elvégezte a szabadrúgást, majd közben sípszó harsant, ezért játékosunk, Danilo két kézzel megfogta a labdát, abban a hitben, hogy újra el kell végezni a szabadrúgást.

Berke Balázs játékvezető azonban általános megdöbbenésünkre tizenegyest ítélt, noha véleményünk szerint a sípszó minimum félreérthetővé tette a szituációt, s mivel a rúgást követően hangzott el, ezért a szabadrúgás elvégzésének jogszerűsége is kérdéses. Ha pedig a szabadrúgás nem volt szabályos, akkor a tizenegyest sem lehetett volna megítélni.

A Honvéd vezetősége megvizsgálta a különböző lehetőséget, s azzal a klubvezetés is tisztában van, hogy a történtek nem jelentenek óvási alapot, ennek ellenére levélben fordultunk Dr. Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökéhez, amelyben azt kérjük, hogy vizsgálják felül az ilyen és ehhez hasonló eseteket, továbbá, hogy miként lehetne utólagosan kezelni ezeket a helyzeteket.

A történtek azért is fájdalmasak a számunkra, mert az előző szezon végén is volt egy kétes ítélet, amely befolyásolta a bronzérem sorsát, és a mostani szituáció is hatással lehet a dobogós helyezésre, illetve a kiesésre is.

Klubunk kéri a szövetséget, hogy vizsgálja meg, a jövőben hogyan lehetne a hasonló helyzeteket orvosolni, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a jövőben ne forduljanak elő hasonló szituációk.


Várjuk véleményeteket!


forrás: honvedfc.hu
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

47. slózi
2019-05-17 14:08:07
Ez a "Csányi Sándor"-hoz való "hivatalos odafordulás" azért inkorrekt, mert egyoldalú.
Nem számol azzal a sok-sok esettel, amikor az évek-évtizedek folyamán a BIRÓK A HONVÉD JAVÁRA KÖVETTEK EL SOK-SOK igazságtalanságot és hibát. Éppenséggel a vidéki csapatok, köztük mi, a Diósgyőr KÁRÁRA! És akkor az ugye nem volt akkora NAGY BAJ, hogy mozgósitani kelljen miatta a fél Világot?!
46. kapusferi1 |Válasz erre: 42. Dunyo67
2019-05-16 11:29:25
Szeva én Miskolcon leszek engem meghívhatsz egy sörre én meghallgatlak
45. johny |Válasz erre: 42. Dunyo67
2019-05-16 09:50:16
Szia, én sajnos nem leszek Miskolcon, és szerintem sokakat érdekelne a megfejtésed, írd le itt, hely van bőven.
44. Krapulax
2019-05-16 08:09:47
Egyébként meg vidéki csapatból a válogatottba bekerülni is sokkal nehezebb volt.
Sok pesti válogatott játékos egyenesen kiutálta a vidékieket.
A legkirívóbb ezek közül az a Bálint László volt, aki a vidéki játékosoknak még a köszönését sem fogadta.
Ezt a magatartását szövetségi kapitányként is megtartotta, szinte kizárólag Honvéd, Vasas és MTK játékosokra építette rendkívül szar csapatát.
Az osztrákok ellleni budapesti 0-4 után rúgták ki.
43. Krapulax |Válasz erre: 40. johny
2019-05-16 08:00:13
Kussolhat a Honvéd meg a Dózsa is.
A Kádár-rendszerben a HM és a BM gyakorlatilag annyi pénzt kapott a költségvetésből, amennyit csak akart.
Elmondok csak egy történetet, elég ismert, apámtól tudom.
Egyik meccsen körbejárt egy fénykép, amin Solymosi Pixi volt egy edzésen, Fradi mezben.
Egy hét múlva már a Dózsában játszott.
Jó játékos volt.
42. Dunyo67 |Válasz erre: 40. johny
2019-05-15 22:21:24
Szia. Szombaton Miskolcon leszek és ha van kedved elmesélem neked mit a 70-80 as éveket egy korsó sör mellet és miért nem lettünk bajnokok vagy legalább közelében.
41. wilson |Válasz erre: 2. makaó
2019-05-15 19:17:54
A meccs összefoglalója alatt már hozzászóltam a témához, konkrétan a 11-est megelőző eseményekhez. Most azonban korrigálnom kell a mondandómat. Hogy értsétek, miről van szó, az ottani hozzászólást ide is bemásolom:

„A Góóól 2-ben újfent kitárgyalták az ominózus 11-es szituációt, de 100%-os állásfoglalást ott sem lehetett hallani. Annyival azért közelebb jutottak az igazsághoz, hogy immár biztosnak látszik, hogy a bíró fújt a sípjába, amivel engedélyt adott a szabadrúgás elvégzésére, és nem kívülről jött a hang. Így viszont csupán egy egyszerű videóelemzést kellene elvégezni, pontosan kikockázva, hogy a síp az elrúgás pillanatához képest mikor szólalt meg. Amennyiben előbb, úgy a kezezés miatt egyértelmű a 11-es. Ha viszont később, akkor vissza kellett volna fújni, és a rúgó játékosnak sárga lapot adni.
Én a magam primitív eszközeivel megpróbáltam a videót kielemezni, és arra jutottam, hogy a síp valamikor az elrúgás után nagyon kevés idő (töredék másodperc) elteltével szólalt meg. Ebből kiindulva tehát téves ítélet született. Azonban ne felejtsük el, hogy a bírónak (egyelőre még) nincs videója, és azt a nagyon kis időt, ami az elrúgás pillanata és a saját sípszava között eltelt, egyszerűen nem volt képes helyesen érzékelni. Ő úgy ítélte meg, hogy a sípolás az elrúgással egyidőben, vagy annál kicsivel előbb történt. Ezért a bírót szidni, kiesést-bronzérmet befolyásoló hibát, vagy pláne bundát emlegetni dőreség. Ez semmivel sem nagyobb tévedés, mint amikor egy néhány centis lest elnéznek.”

Azóta egy pontosabb módszerrel még egyszer kimértem az esetet, és ténylegesen a sípszó néhány század-, vagy legfeljebb egy tizedmásodperccel hamarabb szólal meg az elrúgás pillanatánál. Így tehát, ellentétben a fentebb leírtakkal, egyáltalán semmilyen bírói hibáról nem beszélhetünk.
40. johny |Válasz erre: 39. norbee
2019-05-15 18:38:21
Te írtad: "akkor ugathat barmelyik budapesti csapat ha mi az elkövetkezendö 10 evben ötszöt bajnoksagot nyerhetünk."

Ez a mondatod azt jelenti, hogy eddig nem nyerhettünk. Ezzel tisztában vagy?
Amúgy meg miért is ne nyerhetnénk? Eddig is nyerhettünk volna. Legalább egyet...

Jó. A Honvéd kussoljon.
39. norbee |Válasz erre: 34. johny
2019-05-15 18:16:59
Nem onnan indulunk, hogy "nekünk nem engedik meg" meg "nem adják meg a lehetőséget".
Onnan indulunk amit leirtam, hogy kussoljon a Honved vezetösege, mert lasd: elözö hozzaszolasom. Mar szezon elött el volt döntve, hogy melyik pesti csapat nyeri meg a bajnoksagot 1990 elött, persze voltak anomaliak, veletlenek, vagy menetközben meggondoltak magukat a felek is vagy amit csak akarsz. Ebbe az egeszbe 100 ev alatt ket csapat tudott beleugatni. Az pedig tenyleg csak a szokasos ertelmetlen kekeckedes töled amikor felteszed a kerdest, hogy ´90 utan miert nem nyertünk bajnoksagot. Mondd, te ott voltal amikor Ott Erzsike a keritesen keresztül mutogatott egy alairt szerzödest az uj befektetöröl csak eppen a pecset hianyzott rola? - Utobb ki is derült, hogy tenyleg kamu volt az egesz- LT erkezeseeig csak es kizarolag ilyen szerencselovagok voltak nalunk. Azt hiszem ez mindent megmagyaraz. A mostani helyzetröl meg nem mondok semmit, mert allandoan napirenden van.

Összefoglalva neked:
- Onnan indulunk, hogy a Honved kussoljon.
- Nem az engedely es vagy a tiltas a helyes kifejezes, hanem konkretan irrelevans volt a miskolci foci. Tudtak, hogy van, de annyit szamitott, mint a többi "videki fellegvar". Törtenetesen aki a fel palyarol elrugott a kapu iranyaba ugy, hogy nem bedobas lett azt mar vittek is le pestre. (tudom, volt egyszer egy aranycsapat...)
- Azon gondolkozz el, hogy ´90-ig vajon milyen multiverzum meretü veletlennek kellett törtennie, hogy lass csodat(!) mindig pesti csapatok lettek bajnokok. Hat nem erdekes ez a "veletlen"?!
- A Honved kussoljon.
- Azt helyesen irtad le, hogy mi is benne vagyunk bösegesen a bundaban. Persze. Minden csapat adott mar el meccset.
- A Honved kussoljon.
38. Kezdökör |Válasz erre: 29. Dunyo67
2019-05-15 15:27:26
1990 előtt két vidéki csapat nyert bajnokságot a Nagyvárad és a Győr, azonban a statisztikában van egy kis furcsaság, mert kvázi az Újpest és a Csepel is sokáig vidéki csapatnak számított, mert csak 1950-ben csatolták Budapesthez. (1950 előtt Újpest 8, Csepel 3 bajnoki arany)
Banner

1 2 3 4 5 > 

Mégsem


Üzenet küldése...