Banner

Elszabadult pozitív energiák

Szerző: dfcwolf | 2017-03-03 19:31:00

Egy vicc jut eszembe arról, ahogy Vitelki Zoli megtartotta a mai sajtótájékoztatóját.

Két rendőr ül a moziban. Megszólal az egyik:

- Figyeld, most jön a happy end.

- Jó, csak ne elém üljön.

Ülsz a sajtótájékoztatón, elmorzsolod a fogaid között az utolsó pogácsát is és nem vársz igazán sokat ettől a beszélgetéstől, mert csak két meccsre kapta meg a csapatot az új edző. Ideje sem volt még edzést tartani és azt gondolod, csak kényszerűségből mondott igent erre a feladatra.

Aztán megjelenik Vitelki Zoltán, az edző. Ez az a pillanat, amikor a magabiztosság és a pozitív gondolkodás beül az első sorba és kitakarja a képet előled. Kicsit méltatja az elődjét, aztán belekezd a mondandójába. Pár mondat után már tudod, hogy itt nem egy túlélésről szóló egy hetes lébecolás kezdődik meg. Itt bizony egy komoly edző elszántsága bontakozik, aki komolyan sikerre akarja vezetni a csapatot, akinek a fejében talán más opció nem is létezik.

Innentől fogva pedig már az én fejemben sincs más, csak a győzelem. Újra feléled bennem a vágy, hogy ott legyek a debreceni lelátón, mert érzem, hogy győzni fogunk. Talán tényleg nem olyan rossz ez a keret és lehet a játékosokra hatni valahogy. El kell hinniük, hogy lehetnek nyertesek is.

Óriási szüksége van mindkét csapatnak erre a megszerezhető 3 pontra. Ha nem is dönti el a kiesést, de nagyot taszíthat a vereség a csapatokon. Az nem lehet, hogy a DVTK kiessen! Ezt nem engedhetjük meg!

Teljesen felesleges lenne megtippelni a kezdőt, hiszen Zoli meglebegtette, hogy lesz változás a kezdőben és sérültjeink is vannak. Nagyon rossz döntés volt, hogy ezt a bejelentést nem hétfőn tették meg, mert így lett volna egy hete a csapattal. Így viszont csupán egyetlen edzést tud vezényelni az összecsapás előtt. Ez így minden, csak nem profizmus.

Szombaton délután már sokkal okosabbak leszünk, de addig még van előttünk egy utazás és kilencven perc izgalom, adrenalin, tombolás, szurkolás. Nagyon várom már ezt a meccset. Megkérdeztem a Loki szurkolókat is, náluk mi a helyzet? A lokiblog.eu szerkesztői közül Bődi Balázs válaszolt a kérdéseimre.


Miért szerepel ilyen gyengén a csapatotok szerintetek?
Erre egyszerű választ tudnék adni, ugyanis a jelenlegi keretünk ennyire képes. Sokan túlértékelik a csapatot, mondván a transfermarkt szerint miénk a 3. legerősebb keret az NB I-ben. Csakhogy ez semmit nem jelent, láthattuk a Felcsút esetében is tavaly. Az elmúlt 1,5 évben 20-nál is több játékos távozott Debrecenből, és hasonlóan sok új érkezett, így szinte fél évente kell új csapatot építeni. A kulcsjátékosaink (Korhut, Varga, Bódi, Sidibe, Tisza, ...) távoztak, az újak pedig nem ütik meg a kívánt szintet. Szinte mindegyikőjük látszatigazolás, kukázás. A tulajdonosunk nem hajlandó a szükségesnél többet költeni a csapatra, az utóbbi években meglehetősen minimál stílusban üzemelteti a DVSC-t, így pedig nem lehet ütőképes csapatot építeni.

Mi lehet a kiút számotokra ebből a helyzetből?
Nyerni 2-3 meccset zsinórban, hogy legyen önbizalma a játékosoknak. Amióta Pontes itt van, kevés sikerélményünk volt, de azt nem lehet mondani, hogy rosszul játszanánk. Ősszel sok olyan meccsünk volt, ahol egy gólokkal kaptunk ki olyan meccseken, aminek a játék képe alapján legalább döntetlennek kellett volna lennie. A legnagyobb gond az volt, hogy rengeteg ziccert puskáztak el a támadóink, ezért is akarták a télen ezt a részét megerősíteni a csapatnak. Most ott tartunk, hogy eddig tavasszal még gólhelyzetig sem nagyon jutottunk, így nem derült ki egyelőre, hogy az újak hogy sáfárkodnak a helyzetekkel...

Igaz az, hogy munkálkodnak az edzőtök ellen? Ha igen, akkor kik?
Amennyire mi tudjuk, a játékosok szeretik Pontest, elmondásuk szerint színvonalas edzéseket tartanak a portugálok. Mondjuk, erre egyszerű laikusként is rá lehet jönni, hogy Kondáshoz képest milyen munka folyik az edzéseken. Sajnos, az a helyzet, hogy maga Szima Gábor az, aki nincs kibékülve a vezetőedzővel, ugyanis nyílt titok, hogy ő más edzőt akart volna kinevezni, Pontes az önkormányzat révén került a DVSC-hez. Szima már a decemberi gyűlésen le akarta váltani Pontest, és Herczeg Andrást kinevezni helyette, végül meggyőzték, hogy maradhasson, illetve az is közrejátszott, hogy állítólag igen magas lelépési díjat kellett volna perkálni neki. Egy szó mint száz, nem hinném, hogy a játékosok meg akarnák őt buktatni.

Bíztok Pontesben? Bíznátok benne akkor is, ha esetleg kiesnétek?
Mi maximálisan bíztunk benne, január végén készítettünk vele egy közel kétórás interjút, és ott is meggyőződhettünk arról, hogy egy profi szakember, akinek határozott elképzelései, koncepciói vannak, és egyáltalán nem azért van itt, hogy felmarkolja a jó kis fizetést, közben pedig ellegyen a posványban. Ő szeretne tenni azért, hogy a Debrecen ismét élcsapat legyen, de nehéz úgy, ha a feletteseid nem egy csónakban eveznek veled - tudjuk, hogy ez a kifejezés nálatok is népszerű.


Tippem: 0-2


fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

22. toki*
2017-03-04 19:25:53 Fekete öves, Veterán
Magára vállalta felelősséget! A lélektani hadviselés! A menteni a menthetőt, és levenni a terheket!
21. vebgy*
2017-03-04 18:45:58 Fekete öves, Veterán
Valahogy eszeveszett negatív energiák szabadultak itt el elég régen már...
2017-03-04 16:25:18 Kék öves, Tag
Vityuska, látom felszabadultak a pozitív energiáid.
Sajnos itt mindenkit cserélnie kell Leisztingernek, de attól tartok megunja az egészet nyáron.
A vicc hogy így Mészárosnak sem kellünk.
19. vebgy*
2017-03-04 15:38:21 Fekete öves, Veterán
Az elmúlt hét évben is az igazán profik a szurkolóink voltak...nem változik itt semmi.
18. sverige |Válasz erre: 17. grosser
2017-03-04 11:38:30 Barna öves, Tag
Valahol írták (talán a sajtótájékoztatósban), hogy összel kezdi a prolicencet (most sokáig nem volt képzés), áprilisban lesz a felvételi.
Anélkül maximum 60 napig ülhet a padon, tehát nem maradhat a bajnokság végéig.
Pedig nem volna rossz, ö a mi Dárdaink... :-)
17. grosser
2017-03-04 11:17:54 Piros öves, Veterán
Tudom, hogy már megvan az új edző, aki majd valamikor be is jelentenek, Vityát két meccsre kérték fel, de azt nem értem, hogy miért nem lehet hosszabb távú bizalmat adni neki, vagy még mindig nincs meg a Pro Licence? Ha így van, érthető, csak a kérdés, hogy miért nincs még meg, hány éve volt már erre Vityának, vagy mostanában nem indul új tanfolyam?
16. sverige |Válasz erre: 7. diodio
2017-03-04 08:39:03 Barna öves, Tag
Én másként látom a helyzetet.
1. Azért jelentették be ekkor, mert bár már tárgyaltak az utódról (mint ahogy összel az ultimátum idején), megvárták a Cegléd meccset. S mivel az is borzasztó volt kilátástalan játékkal, ezért bízták meg gyorsan Vityát 2 meccsre.
2. Azért nem hozták még nyilvánosságra, mert gondolom még finomítgatnak a szerzödésen, s nem akarják addig elkiabálni, még az nincs aláírva. Hallottunk már olyat, hogy odaígérkezik vki vhova, végül mégse megy, meg lehet, hogy az új edzö is ezt kérte.
Tudom, hogy itt sokan utálják, akár okkal, akár ok nélkül a vezetést, de azért ami pozitív változás lesz, azt ne tüntessük már fel negatívban. Egy dolgot lehet a vezetésnek felróni, mégpedig, hogy ezt nem lépték meg már összel, de ahogy korábban is írtam, nem nagyon tehették, mert Horváth annyira népszerü volt a szurkolók körében, hogy nem merték... (Akkor is ök lettek volna a szemetek...)
15. dudik-attila |Válasz erre: 7. diodio
2017-03-04 08:35:19 Piros öves, Őstag
Elég sok feltételezés van az írásodban. Remélem nem lesz igazad...
14. szombatondelelott* |Válasz erre: 7. diodio
2017-03-03 23:26:18 Fekete öves, Veterán
"1.Horváth leváltásának a bejelentése a lehető legrosszabb időpontban történt. "
----Ennél már csak az lett volna rosszabb időpont - minden egyes nappal rosszabb -, ha nem menesztik most.
2. Annyira le vagyunk pukkanva (játékosok, szurkolók is), hogy attól már rég nem fél a vezetés, esetleg botrányt okoz a szurkolók körében.

Én azért bízok normális edzőben, mert most már a vezetők a saját székeiket is féltik.
13. piros-feher-szerelem1910 |Válasz erre: 7. diodio
2017-03-03 22:17:48 Lila öves, Fanatikus tag
Ne stresszelj főnök.Majd bejelentik ha aláirta a szerződését.Nem kell pánikolni.Sztem nem olyan hülyék hogy magyar edző jön ide.Ha igen akkor Benczés meg Szabó csomagolhat.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...