Banner

DVTK - Újpest 1-2

Szerző: Jáborcsik András | 2018-10-20 13:31:00

OTP Bank Liga 11. forduló

Diósgyőri VTK - Újpest FC 1-2 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3940 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Kóbor Péter; Németh Ádám, Szilasi Szabolcs).

DVTK: Antal - Brković, Karan, Tamás - Shestakov, Tóth Ba., Márkvárt, Tajti M., Juhar - Mihajlović, Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernández.
ÚFC: Pajović - Balázs B., Bojović, Ristevski, Bureković - Sanković, Onovo - Nwobodo, Zsótér, Beridze - Novothny. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.

Csere: Mihajlović helyett Vernes a 62., Zsótér helyett Lukács D. a 66., Tajti M. helyett Mazalović a 72., Novothny helyett Pauljević a 85. percben.
Sárga lap: Brković a 45., Ristevski a 66., Tóth Ba. a 75., Shestakov a 90+3. percben.
Gólszerző: Márkvárt (1-0) az 58., Beridze (1-1) a 77., Beridze (1-2) a 89. percben.

Kulcspillanatok

58. perc: Bacsa tört be a 16-oson belülre 4 védő között, az alapvonalról középre adott, ahol Tóth Barnabás lekészítette a labdát, amit Márkvárt Dávid 18 méterről a kapu bal oldalába bombázott, 1-0

77. perc: Egy jobb oldali beadás szerencsés körülmények között került a hosszún Giorgi Beridze elé, aki kihasználta a ziccert, 1-1

89. perc: Mazalović a saját 16-os bal odlala mellett elpasszolta a labdát, amit Giorgi Beridze szerzett meg, és egy lépés után balról a kapu bal oldalába bombázott, 1-2



Edzői értékelés

Fernando Fernández: - Könnyű értékelni a ma látottakat, mert két különböző mérkőzést játszottunk, az első az egyenlítő gólig tartott. Az Újpest megmutatta, hogy igazán jó csapat, vesztes állásból is fordítani tudott. Mi megszereztük a vezetést, a második gólt viszont nem sikerült meglőni, mert a kontrák befejezésénél nem voltunk eléggé pontosak, és hátul pedig két nagy hibát vétettünk.
A játékosok mindent megtettek, megvalósították, amit egész héten gyakoroltunk. Nem szeretnék senkire rámutatni, hogy miatta maradtunk pont nélkül, mert ha győzünk, akkor mindenki győz, ha veszítünk, akkor együtt veszítünk. Ilyen passzban vagyunk, Bureković számtalan jó beadását hárítottuk, majd Balázs gyengébbik lábáról jött egy labda, ami háromszor is lepattant, mégis gólt kaptunk belőle. Majd Tomislav Mazalović, a bajnokság egyik legjobban passzoló játékosa adott el rossz helyen egy labdát. A folytatásban csak a munka, a gyakorlás segíthet, mert úgy nem fogunk meccset nyerni, ha gólokat ajándékozunk az ellenfélnek. A nehéz helyzet ellenére az egyenlítő gólig tisztán lehetett látni, hogy mit akarunk játszani, tele voltunk energiával, nem véletlenül vezettünk, ezt rontottuk el a végén. Az első kör ért véget, még 22 forduló maradt hátra, hogy pontokat gyűjtsünk.

Nebojša Vignjević: - Rendkívül nehéz mérkőzést játszottunk, de nagyrészt mi tettük azzá.
Az első félidő rendben volt, kontrolláltuk az összecsapást, a DVTK csak néhány kontrát vezetett, amire számítottunk. Egyedül a lövéseket és a gólt hiányoltam csak. A második félidőben szinte rögtön föladtuk az eredeti elképzelésünket, és mi adtunk kontrázási lehetőséget a DVTK-nak. Azt kell mondjam, ellenfelünk szerencsére időben lőtte a gólt, mert így maradt időnk fordítani. A mérkőzés bizonyos részeiben nagyon mérges voltam, mintha a játékosok feladták volna a csatát. Beridzének külön gratulálok a közelmúltban született gyermekéhez és a két gólja miatt is. Megérdemeltük a győzelmet, mert jobb csapat vagyunk, a játékosok bemutatták, milyen karakterrel rendelkeznek. Általánosságban nagyon boldog vagyok, nagy győzelmet arattunk, mert a DVTK nehéz helyzetben van, mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek.



forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

448. Thurzó |Válasz erre: 445. portugál
2018-10-25 14:58:31 Barna öves, Tag
Van olyan vélemény is,hogy únottarcú falábúak havi 1-2-3 milláért-céges kocsival a seggük alatt-néha eltalálják az állított labdát és akkor vagy ötven leglelkesebb szurkoló elélvez a gyönyörtől.Többségük elég nehezen perkálja ki a belépő árát.
A vízilabdában az a jó,hogy mire odaérnek az olimpiai szintű válogatottak,addig azt a szintet nem elérők tízezrei kitűnő úszók és kondis sportolók lassan lemorzsolódnak.Több más sportág profitálhat belőlük.És a pénzüket nem gyógyszerre vagy a séró belövésére és zselére költik.
447. toki* |Válasz erre: 446. portugál
2018-10-25 11:13:52 Fekete öves, Veterán
A műszaki sportokban egyetértünk. Hacsak nem ülsz bent az autóban, mert az egyébként 1 adrenalin bomba. Bár mondjuk gyerekként nagyon sokszor voltam salakmotor versenyen a népkertben. Azt nagyon élveztem.
446. portugál
2018-10-25 10:52:28 Barna öves, Fanatikus tag
És még meg se említettem a forma 1-et, meg a bicikliversenyeket.Jókat lehet aludni rajtuk. Másnap meg kiderül hogy mindenki bevett vagy 2 kiló amfetamint. Kurva jó sportok
445. portugál
2018-10-25 10:44:30 Barna öves, Fanatikus tag
Úgy látom jó kis vitát sikerült itt elindítanom. Nekem semmi bajom a vizilabdával amúgy, csak szarok rá. Még az olimpiai döntőt is úgy néztem, hogy közben gitároztam.Csak a számokat néztem, hogy mennyi. Mást nem is lehet nézni rajta.Mit nézel? Hogy egy halom ember a vízben van? Mert látni nem látsz semmit. Megnézek én mindent amúgy, de csak az un labdasportok érdekelnek.Foci,kosár,kézilabda. Már a röplabda is határeset. Utóbbit is csak a csajok miatt nézem,mert a legjobbak ott vannak.A jégkorongból megint nem látni semmit, legalábbis tv-ben.Az a lényeg, 10 emberből 8-at a foci érdekli. A másik 2 valami családtag
444. antiabs |Válasz erre: 441. slózi
2018-10-25 10:23:13 Piros öves, Őstag
Van egy ismerősöm, komoly szinten játszott, BEK-et nyert, imádja a vízilabdát játszani, viszont az a véleménye, hogy nézhetetlenül unalmas. És valóban az tv-n keresztül, a helyszínen is csak akkor nem az, ha szurkolsz valamelyik csapatnak.
443. toki* |Válasz erre: 442. Krapulax
2018-10-25 09:36:37 Fekete öves, Veterán
Én voltam kint most a birkozó VB-n! A küzdősportok világa, és nézettsége teljesen más még szurkolói szemmel is. Tudod ez olyan, hogy kinek mi! Az, hogy pl: neked nem tetszik a vízilabda, az egyéni szoc. probléma. Én pl: a kosárlabdát hiába űztem suli szinten, a nagy rokonság szinte összes női tagja kosarazott, én mégis hamarabb kimegyek 1 vízilabda meccsre mint 1 kosárra. E van! Kinek a pap, kinek a papné (nekem a lánya)! De nem basztatom azt se aki a lengőtekéért van oda! Ha valakinek az tetszik, és arra szánja a pénzét, hát na bummm!
442. Krapulax |Válasz erre: 441. slózi
2018-10-25 09:16:45 Piros öves, Őstag
"Mert például mondjuk a vívás vagy a kötöttfogású birkózás "megértése" sem kéjgyönyör"

Ezeket a sportokat ugyanúgy nem lehet eladni.
Őszintén: van itt valaki, aki elmegy vívó vagy bírkózó versenyre csak úgy nézőként?
Úgy, hogy nincs a versenyzők közt családtagja, haverja, ismerőse.
Ezek a sportok 4 évenként 2 hétig érdeklik az országot, ha valaki érmet nyer az olimpián.
441. slózi |Válasz erre: 440. Krapulax
2018-10-25 09:05:47 Barna öves, Őstag
A vízilabda mint sportág "olyan amilyen". Lehet róla sokmindent mondani, de két dolog biztos:
1.) Azokat, akik kedvelik, játsszák vagy játszották ezt a sportágat NEM LEHET MEGGYŐZNI arról, amit az ellenzők és a kritikusok a sportágról monmdanak.
2.) Jelentős olimpiai hagyományokkal rendelkező MAGYAR SIKERSPORTÁGRÓL van szó, melynek megszüntetése vagy leépitése márcsak a régi olimpiai sikereinik okán is lehetetlen.
Ami a sportág állandóan változó szabályait meg TV-s nézhetőségével-"élvezhetőségével" és áttekinthetőségével kapcsolatos kritikai megjegyzéseket illeti azok persze IGAZAK, de nem egyedüliek azok tartalma. Mert például mondjuk a vívás vagy a kötöttfogású birkózás "megértése" sem kéjgyönyör..... Viszont akik kedvelik és hivei ezen sportágak ügyeinek, azok képesek megvédeni sportágukat a kritikai megállapitások jogosságának elismerése ellenére is.
440. Krapulax
2018-10-25 08:43:10 Piros öves, Őstag
A vízilabda laikus szemmel elég nézhetetlen és élvezhetetlen, évente változtatják a szabályokat, a bírók többet fütyülnek benne, mint egy párkereső rigó. Annyit látsz, hogy van 4-5 buzgár a vízben, ahogy az egymással birkózó, egymás tökét csavargató játékosok körül habzik, fröcsköl a víz. Nézed, hogy a labdás mit csinál, aztán a bíró egyszercsak belefúj, és szabaddobás vagy kiállítás, tök érthetetlen okokból, hasraütésszerűen, majd 5 másodperc múlva ugyanez megismétlődik. Aztán gól lesz. Vagy nem. Aztán a másik kapu előtt lejátszódik ugyanez. Vicc az egész.
A sportértékét nem vonom kétségbe, azt elhiszem, hogy sok edzés, meló van benne, mire valaki eljut oda, hogy akármilyen szinten vízilabdázzon, de maga a produktum egy nézhetetlen fos.
Ha nem lennénk ennyire sikeresek benne, a kutya nem nézné Magyarországon sem (mint ahogy más országokban nem is teszik).
439. slózi |Válasz erre: 437. alfonz
2018-10-24 17:04:17 Barna öves, Őstag
Vízilabda, sőt úszószakosztálya a DVTK-nak is volt az '50-es években úgy, hogy a szakosztály székhelye a Diósgyőri Strand volt. Néhány nevet emlitek az akkori DVTK vizilabda csapatból: Delneky Miklós, Herbály Lajos, Brinza Béla. Utóbbi vitte a legtöbbre, mert innen elkerülve a Szolnok-ban meg az Egerben is játszott --nem is akárhogyan.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...