Budafok - DVTK 2-1

Szerző: objektív | 2020-10-18 18:34:00

OTP Bank Liga 7. forduló

Budafoki MTE - Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Budapest, Promontor utcai stadion, 1400 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Szert Balázs, Bornemissza Norbert; Farkas Ádám, Hanyecz Bence).

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Nikolić, Medgyes - Micsinai, Oláh B. - Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. - Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

DVTK: Danilović - Polgár, Szűcs K., Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Grozav, Dražić - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Hasani helyett Korbély a 70., Hasani helyett Korbély a 72., Kulcsár K. helyett Mervó a 88., Iszlai helyett Max a 86. percben.

Sárga lap: Iszlai a 22., Vaszicsku a 36., Hasani a 40. percben.

Gólszerző: Oláh B. (1-0) a 17., Ihrig-Farkas (2-0) a 62., Dražić (2-1) a 71. percben.Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Mindkét félidőt jól kezdtük, lehetőségeket, helyzeteket alakítottunk ki az első 15 percben, utána egyből utána gólt kaptunk mindkétszer. Az első félidőben nagyon siettettük a játékot, keveset birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, kevés volt az oldalforgatás, mindenki ziccerpasszt akart adni.
A szünetben ezt átbeszéltük, és a második játékrészben nem követtük el ugyanazt a hibát. Ekkor nagyobb nyomást helyeztünk a hazaiakra. Későn jött a szépítés, de igazán az a bosszantó, hogy utána nagy helyzetünk nem volt.
A második félidőt végig a budafoki térfélen töltöttük, sok beadás elcsorgott a kapu előtt, nem értünk oda, vagy a hazaiak mentettek önfeláldozóan. A szünetben bíztam abban, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést, 2-0-nál pedig a pontszerzésben. Azonban ahogy mondtam, Pósert már többet nem tudtuk nehéz helyzet elé állítani.
Ismét nem tudtuk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést, sok munka vár még ránk.


Csizmadia Csaba: - Nagy klub kis csapata vagyunk. Ma nagyon nagy győzelmet arattunk, de még jobban örülök annak, hogy jó játékkal nyertünk. A DVTK is több helyzetet alakított ki, de nagyobb lehetőeségeink nekünk voltak. Sajnálom, hogy 2-0 után is izgulni kellett, hogy a foci ne bosszulja meg, de nem vagyok szomorú. Dolgozunk azon, hogy minél több mérkőzést hozzunk le kapott gól nélkül.Kora délutáni mérkőzés vár csapatunkra a Budafok vendégeként. A tabellán elfoglalt helyezésünk nem engedi az újabb pontvesztést, ugyanis csont utolsók vagyunk sajnos, és az elmúlt években megtanultuk azt, hogy az elvesztegetett pontok a kisebb - mondjuk úgy: verhetőbb - csapatok ellen rengeteget számítanak a végelszámolásnál. Jó lenne nem remegni a végén és ennek piszok egyszerű a matekja, el kell kezdeni gyűjtögetni a három pontokat. Optimistáknak: csak 5 pontra vagyunk a 2. és 3. pozíciótól, így most megközelíthetjük a dobogón tanyázó profi csapatokat, a Felcsútot és a Kisvárdát.

Feczkó mester kijelentette, a három pontért utaznak, mindezt azzal az eleganciával és nagyvonalúsággal teszik, hogy nem nézik le az ellenfelet, akik jelenleg 3 ponttal és 3 hellyel állnak előttünk a tabellán. Ez remek hír!

Az iróniát félretéve... Minden meccs véresen komoly. Minden pontnak meglesz a szerepe tavasszal, akár a dobogóért megyünk, akár a kiesés ellen küzdünk majd. Ha a pontok gyűlnek, a helyezések javulnak. Ez sem bonyolult. Most már csak a pályán kell bizonyítani és elfelejteni ezt a gyalázatos szériát, ami már jó ideje tart. Ennek a 3 pontnak most nem csak 3 pontnyi, hanem mélyebb jelentősége is van, mert ezzel felszakadhatnak azok a gátak, problémák, amik esetlegesen számíthatnak egy-egy ziccernél, párharcnál az önbizalom terén. Úgyhogy gyerünk, gyerekek...!Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

589. KáGábor |Válasz erre: 585. árpádvezér
2020-10-20 18:48:58
Remélem azért nem ért még ide, mert nyugatnak indult... gyalog...
588. KáGábor |Válasz erre: 584. dge840
2020-10-20 18:47:46
Ne szabadkozz! Semmi szükség rá. Méltatlanul rossz a megítélése a szurkolók között.
587. awas |Válasz erre: 580. fater
2020-10-20 18:17:09
Én kevesebb edzőt láttam itt, de nagyon sokat tudnék sorolni akik Fernando mögött vannak.....pl mackó
586. árpádvezér
2020-10-20 17:46:50
Valaki mondjon már valami friss információt a klubház körül...
Feczkó beöltözött tényleg barnamedvének? Így akar alattomban, szégyenében távozni, hogy még megijeszti a miskolciakat?
Nem szép tőle, mert nyomában vannak a város őrei a sörétesükkel és lesz azután nemulass!
Kapott-e már belépési engedélyt a polgármesterünk a szentélybe, ahol találkozik a nagyvezírrel, a sakk-matt királlyal?
Vannak kérdések, amelyekre már jó lenne ha valaki elő állna és válaszolna!
Addig is szóljon a Takarodó, de nem este 10-kor, hanem egész nap a Stadion körül!
585. árpádvezér
2020-10-20 17:37:14
Mi van Pintérrel, gyalog jön Tarjánból, hogy még nem ért ide?
Azért tisztelhetjük ezt a helyet mert egy elődje, Szabó Géza is onnan jött. Ő az egyedüli edzőnk, aki 7,5 évet ült egyhúzomban a Diósgyőr kispadján. Ez több mint 200 meccset jelentett neki!
De azt se felejtsük el, ha már Wikipédia vagyok, hogy ott született a nagy kirobbanthatatlan vezérünk alias Benczés Mikike!
Most azt nem tudom, hogy miért taktikázik Benczés, szabadutat Pintérnek!
De emlékeimben felvillan még egy név, Nógródból jött, látott és nem győzött, Sisa Tanár Úr!
Még talán a mostani helyzetben még Ő is jobb lenne, legalábbis az utánpótlás nevelésben. Emlékszem arra a januári hideg téli éjszakára, amikor követség indult el, hogy legyen itt újra Ő az edző! Micsoda éjszaka volt!
A küldöttség jól bébaszott a nógrádi whiskytől, én meg hajnal kettőig vártam a neten a fejleményeket...
Micsoda idők!
584. dge840 |Válasz erre: 581. sverige
2020-10-20 16:01:21
Én kedveltem! Meg a párom is! A fiam is! A focihoz nemértek! De szimpatikus volt ahogy rakta be a saját nevelésü játékosokat! Nála mutatkozott be Tóth Borisz,Korbély Orosz Donát Szücs! Elment nb2-es meccsekre játékost figyelni! Ráadásul hozzták a 2 négert,és bátran berakta a csapatba! Öket Feczkó egyből elzavarta....Nem nyafogot,nem birózot,tette a dolgát! Nála a kispadon általába ifik ültek,most meg akik! Én ezt gondolom? Bocsánat mindenkitől akit ez zavar!De ettől még az éven úgy fogunk kiesni,hogy esélyünk se lesz visszajutni! Hajrá DVTK!
583. johny |Válasz erre: 578. gazember
2020-10-20 15:55:03
Ez tényleg ördögi. És ne tagadd a nyilvánvalót. :)
582. zaphod |Válasz erre: 578. gazember
2020-10-20 15:28:43
hiába tagadod, ha Puskásozol.
581. sverige |Válasz erre: 580. fater
2020-10-20 15:10:23
Nem tisztem védeni Fernandót, mert soha nem is beszéltem vele, mondhatni senkim. Nekem sem tetszett, amit akkor játszottunk, de mégis úgy gondolom, sokan méltánytalanul bántják. De ha már azt írod (remélem nem baj, hogy tegezlek), hogy ö a leggyengébb, akkor te is megválaszolhatod, hogyan tart bent egy leggyengébb csapatot egy leggyengébb edzö? Ö is hozott anyagból dolgozott, ami a leggyengébb akkori keret volt, nem kapott normális igazolásokat, a legtöbb volt játékosa most NB2-NB3-ban játszik (pedig az ö idejében még nött is ezeknek a játékosoknak a piaci értéke), stb.
Én egyébként arra próbáltam rávilágítani, hogy a játékosok és az edzök megítélése is sokszor érzelmi alapon, teljesen szubjektíven történik. A Fernando-jelenség pont arra hasonlít, mint amikor egy kedvenc fönököt kirúgnak a munkahelyröl. Utána jöhet bárki, sokkal negatívabb lesz a megítélése és sokan soha nem fogják igazán elfogadni. Itt is ez volt. Bódog után, akit ráadásul "nem túl elegánsan" távolítottak el, a szurkolók nem tudták megbocsátani, így Fernando persona non grata lett. Ez nem feltétlenül tudatos dolog, ez egy pszichés jelenség.
580. fater |Válasz erre: 579. sverige
2020-10-20 14:54:38
Én 1949 óta járok DVTK meccsekre. Állítom neked, hogy azóta Fernandó volt a leggyengébb edző. Az 50-es években lehet, hogy el is zavarták volna szó szerint az ultrák Diósgyőrből. Akkor kicsit másképp mentek a dolgok.
BannerBanner

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Mégsem


Üzenet küldése...