Bódog Tamás Diósgyőrben ?

Szerző: walaki | 2017-03-02 18:47:00

Szurkolói információk alapján, Dániában, a Bröndbynél dolgozó Bódog Tamás neve is felvetődött a lehetséges edzőjelöltek között.

Mit szólnátok hozzá?


A dán bajnokság állása 3 fordulóval az alapszakasz vége előtt:


A Bröndby már biztos résztvevője a play-off-nak, az alapszakasz két hét múlva, március 19-én zárul.

Véletlen egybesések ezek vajon?

A dvtk.eu-n ugyanis a következőket olvashatjuk: "Az új vezetőedzővel - aki a Videoton elleni mérkőzés után veszi át a csapat irányítását - megszületett a megállapodás. Bemutatására rövidesen sajtótájékoztató keretében kerül sor."


Igazán gazdag pályafutás áll az egykori hátvéd, Bódog Tamás mögött. A Pécsi MSC legendás játékosa, több mint 100 NB I-es találkozót játszott a baranyai csapat színeiben, a klub egyetlen Magyar Kupa-győzelméből is kivette a részét. 1994-ben Ulmba igazolt, ahol még a pécsinél is több bajnoki jutott neki, később a Mainznál is közelítette a 100-at - 2000 és 2003 között ötször a válogatottban is játszhatott. Edzői pályafutását is Mainzban kezdte, majd 2009-ben Mezey György segítője lett klubunknál - egy emlékezetes konfliktus során Csertői Aurél megrúgta őt. A bajnoki ezüst után az arany is meglett, majd 2012-től a feltörekvő RB Leipzig alkalmazta. 2015-ben távozott, később az egykori válogatottbeli játszótárs, Dárdai-vezette Herthát az EL-ből kiejtő Bröndby IF másodedzője lett.

Edzősors: itthon is dolgozna, de Dániában folytatja a magyar bajnok edző

Bódog Tamás két évig a dán Bröndby edzői stábjának tagja lesz.

Miközben itthon egyre több külföldi szakember kap felkérést, vannak magyar trénerek (ha nem is sokan), akikre határainkon túl is számítanak. Hogy Dárdai Pált senki sem próbálja hazacsábítani, érthető, az év legjobb edzőjének megválasztott Hertha-tréner megbecsült szakember a Bundesligában. Más eset korábbi pécsi és a válogatottbeli társáé, Bódog Tamásé. A korábbi ötszörös válogatott védő remek edzői iskolákat járt ki: játszott együtt Jürgen Klopp-pal, a Dortmund jelenlegi edzőjével, Thomas Tuchellel is, a Videoton első bajnoki címe idején Mezey György munkáját segítette, majd a német élvonal első osztályáig menetelő RB Leipzig alkalmazottjaként a világbajnok hazájában rendkívül elismert Ralf Rangnick munkatársa lehetett évekig.

Ám nálunk senkinek sem jutott eszébe, noha a német munkastílus mellett a speciális magyar közeg sem ismeretlen előtte.

Korábbi lipcsei kollégája, Alexander Zorniger lett a nagy múltú dán klub, a Bröndby vezetőedzője, aki azonnal Bódog Tamást hívta, segítse őt a következő két évben is.

„Szívesen mentem volna Magyarországra, ez nem titok – mondta Bódog Tamás a Nemzeti Sportnak. – Meggyőződésem, hogy lehet modern, gyors, bátor és a közönséget szórakoztató futballt játszani otthon is, ám ahhoz világos szakmai elképzelésekre és bátorságra is szükség van. Több bajnokit is láttam az NB I-ben, és tényleg nem akarok senkit megbántani, mert mindenki fegyelmezett, szervezett, de túl sok a biztonsági passz, alig történik valami, ami igazán érdekelné a közönséget. Az kinek jó, hogy a néző unatkozik, ásítozik a meccsen? Persze hogy legközelebb nem vesz belépőt… A másik észrevételem, hogy egyik-másik játékos próbálkozott letámadással, legtöbbször azonban az is esetlegesnek tűnt, ugyanis egy támadó nem elég ahhoz, hogy labdát szerezz, ahhoz az egész csapatnak együtt kell mozognia, és ez megtanulható, megtanítható…”

Egyelőre tehát nem a magyar futballban kamatoztatja a tapasztalatait Bódog Tamás, Németország után most Dániában dolgozhat. A napokban Londonban intenzív nyelvtanfolyamon vesz részt, hogy a kommunikáció se okozhasson gondot a munka során.


És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

60. toki |Válasz erre: 59. mcmMasters
2017-03-06 08:51:05
Én is így gondolom.
59. mcmMasters |Válasz erre: 57. isten
2017-03-05 01:58:27
Igen,azt hiszem ő lehet az új Dárdai !
58. cz |Válasz erre: 57. isten
2017-03-03 20:28:30
Igen, jó lenne nekünk!
57. isten
2017-03-03 14:15:54
Én nem ismerem megmondom őszintén. Nem is hallottam még róla. Jó ez nekünk? A hozzászólásokból látva igen, ő lenne az új Dárdai?
56. zorba |Válasz erre: 55. benke-tibor
2017-03-03 13:36:20
Ha sokat szívóskodik majd ráküldjük az ANTSZ-t, NAV-ot az iskolai büféjére. Aztán majd ott ő kaphat könnyen piros lapot. Lehet ezután még a továbbtanuláshoz is megjön a kedve. :-)
55. benke-tibor
2017-03-03 13:18:40
Ha Bódog lesz az edzőnk, akkor Vak II-nél tovább romlik a helyzetünk.

"Mennyire volt meglepő tavaly, hogy a Bröndby kiejtette a Herthát az Európa Ligában?
Meglepetés volt a javából, egy Bundesliga-csapatot kiverni mindig nagy dolog. A Hertha most is ott van a Bundesliga élbolyában, komoly, erős csapat, nagy fegyvertény volt a győzelmünk, ezért is gondoltam, hogy esélyünk lehet aztán a főtáblára jutni a Panathinaikosz ellen. Csakhogy szerencsétlen vereséget szenvedtünk. A meccset magyar bírók vezették.

Ezt miért fontos kiemelni?
Örültem, hogy magyar játékvezetők lesznek, arra gondoltam, végre valakihez magyarul szólhatok. Vad II Istvánéktól aztán kaptunk két piros lapot, egy 11-est és egy lesgólt, 3-0-ra kikaptunk. A visszavágón aztán hiába vezettünk 1-0-ra, nem tudtuk kiharcolni a csoportkörbe kerülést."


FORRÁS: http://www.origo.hu/sport/futball/20170201-interju-bodog-tamas-brondby-masodedzo.html
54. birodalmi-lepegeto
2017-03-03 12:48:21
Bódognál elképzelhető, hogy szívesen lenne már vezetőedző valahol.
20 évet eltöltött a bundes 1-2-3-ban, csak értelmesebb dolgok ragadtak rá, mint az nb1-es nb2-es szakma nagyjaira.
53. dfcwolf
2017-03-03 12:35:57
Nem az öltözőben mondták meg neki.
52. zorba
2017-03-03 12:35:17
Ha tényleg Bódog Tamás lesz a vezetőedző, akkor feltétlen kérje el LT közvetlen mobilszámát, hogyha helyben valamelyik kis-főnök keresztbe akar neki tenni, akkor tudjon szólni a nagyfőnöknek, hogy állítsa le. Egy-két havonta üljenek le egy ebédre, vacsorára és beszéljék át a dolgokat. Nem kell a láncolatba ez a sok ember (Sántha, Szabó, Benczés), mert utána csak megy az egymásra mutogatás a felelősség elkerülése végett. A Mezőkövesd sikerének is ez az egyik titka, hogy nem engedi ki Tállai a kezéből a közvetlen irányítást. Nem kell ez a sok samesz.

Az angol erőnléti edzőt feltétlen tartsa meg, illetve szerezzen egy új kapusedzőt. A csapat szerintem nem olyan rossz, mint amit a jelenlegi helyezés mutat.
51. benke-tibor |Válasz erre: 50. tb
2017-03-03 12:13:40
Sosem tudjuk meg, hogy volt ! A csakfoci írta meg, így ki tudja igaz-e !? Mostmár mindegy is, de azért valaki megnézhetné még, hogy hol van Horváth Feri !

1 2 3 4 5 >  Utolsó

BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...