Bemutatkozik a DSZK - "szükség van a 2+2%-os tulajdonrészre"

Szerző: dfcwolf | 2018-11-01 12:24:00

A név már biztosan ismerősen hangzik a DVTK lelkes szurkolóinak, hiszen egyre gyakrabban bukkan fel a médiában. Megkérdeztünk néhány alapító tagot, hogy egészen pontosan mit takar ez a név és mire számíthatunk tőlük?


Első kérdés az, hogy mi hívta életre az egyesületet?
A stadionavató előtt átélt közösségi élmény volt a kezdő lökés ahhoz, hogy elinduljunk ezen az úton. Több hónappal a mérkőzés előtt elkezdődött a tervezgetés a szurkolók között, hogy méltóképpen megünnepelhessük ezt a mérföldkőnek számító eseményt. Az egész stadionos koreográfia elkészítésekor folyamatosak voltak a felajánlások, volt, aki több hét szabadságot vett ki és volt, aki anyagi, tárgyi felajánlást tett.

Sajnos ezt a szép ünnepi pillanatot beárnyékolta a csapat csúfos szereplése, melyet példátlan módon spontán tüntetés követett. Ennek kapcsán vált világossá, hogy nekünk, szurkolóknak is új szintre kell emelnünk az érdekképviseletet. Nem csak a lelátón kell hallatnunk hangunkat, kötelességünk segíteni abban, hogy a csapat sikeres legyen!

Kik hozták ezt létre, mit lehet tudni az alapítókról?
Az egyesületet a szervezett szurkolói csoportok vezetői alapították. Legfőbb cél, hogy a diósgyőri szurkolókban rejlő erőt összefogjuk és segítsük ezzel a DVTK hírnevének öregbítését.

A tagság mindenki számára elérhető! Hívunk és várunk minden diósgyőri szurkolót, hogy legyen tagja az egyesületnek.

Az egyesület tisztségviselői társadalmi munkában végzik feladataikat, díjazást, egyéb más juttatás nem illeti meg őket. Az egyesülethez jövőben befolyó pénzösszegeket (tagdíjak, támogatások, felajánlások) a szurkolók érdekében fogjuk felhasználni. Segíteni szeretnénk az idegenbeli buszos és vonatos utazásokat, helyet kívánunk adni szurkolói rendezvényeknek, összejöveteleknek az egyesület leendő klubhelyiségében. Évről évre több gyermek és családi programot kívánunk szervezni, rendszeressé fogjuk tenni az idén elindult szurkolói focitornát, és szeretnénk még több gyermeket bevonni a diósgyőri szurkolói életbe.Minden egyesületi tag jogosult lesz tagkártyára, mely kedvezményeket biztosít tulajdonosának az egyesület által készített egyedi, limitált szériás szurkolói ajándékra (ez az első évben egy kötött sál lesz) valamint lehetőséget kap arra, hogy a közeljövőben létrejövő egyesületi helységet használhassa. És természetesen a legfontosabb, hogy együtt tudjuk megfogalmazni, mik azok az előttünk álló feladatok, melyeket meg kell oldani a DVTK érdekében!

Milyen konkrét ötleteitek javaslataitok vannak?
Az egyesületnek több ötlete, javaslata is van a DVTK tulajdonosai felé. Szeretnénk elérni, hogy minden hazai meccset térítésmentesen látogathasson egy általános iskolai csoport a kísérő pedagógusokkal, mert aki gyerekként megismeri a diósgyőri lelátó hangulatát, az egész életére szurkolóvá válik. Mindenképpen beszélnünk kell a bérlet és jegyárak kérdéséről is! A futball csak akkor futball, ha nézők is vannak a stadionban! Javasoljuk a családi kedvezményes bérletek kérdésének felülvizsgálatát, nem reális az a helyzet, hogy egy ferencvárosi családi bérlet több tízezer forinttal olcsóbb, mint a diósgyőri. Érdemes lenne beszélgetni a jegyárak arányosításáról is, ha a csapat teljesítménye csak a kiesőhelyek valamelyikére elegendő, nem elvárható a szurkolóktól, hogy ők is teljes jegyárat fizessenek hétről hétre…

Az utóbbi időben mindenki felkapta a fejét a kisebbségi tulajdonos 2%-os felajánlására. Mi a véleményetek erről?
Ebben a válságos helyzetben meg kell szólalnunk és közvetíteni kell a szurkolói véleményeket! Részévé kell válnunk a saját klubunk életének, erre remek alkalmat adhat a 2%-os (és még +2%?) szurkolói tulajdonrész. Az egyesület véleménye szerint meg kell ragadni a kezdeményezés adta esélyt. Fontos, hogy újra komolyan vegyék a szurkolókat és ezért szükség van a 2+2%-os tulajdonrészre és az általa kínált lehetőségekre. A tulajdonosoknak első kézből kell hallani a szurkolók véleményét! Fontos megjegyezni, hogy ez a modell a német labdarúgásban már jól működik, sőt a német futballkultúra alapköve.

Európa többi élbajnokságához képest a német Bundesligában a klubok működését továbbra is az ún. 50 % + 1-es szabály határozza meg. A szabály, mely előírja, hogy a profi klubokat érintő döntések meghozatala továbbra sem befektetői csoportok, hanem maguk az anyaegyesületek kezében maradjon, melynek tagjai a szurkolók is. Németországban a futballklubok egyesületi alapon szerveződnek: mint a civil szféra bármely más területén, itt is az egyesületek saját önkormányzattal, nyilvántartott tagsággal bíró jogi személyek; tulajdonosaik nincsenek, az egyesület – leegyszerűsítve – a tagok összessége. Tag pedig bármely természetesen személy lehet, aki a klub által előírt tagdíjat megfizeti és nem folytat olyan magatartást, melyet az egyesület alapszabálya kizárással fenyegetne./

Ezekről a fontos kérdésekről beszélnünk kell minél szélesebb körben, ezért nyílt elnökségi ülést tartunk, ahol lehetőséget biztosítunk szurkolótársainknak, hogy elmondják véleményüket és csatlakozzanak az egyesülethez.

Időpont: 2018.11.08. 17:30
Helyszín: Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola
(3525 Miskolc, Mátyás király u. 21.)

Az a folyamat, ami több hazai es külföldi klubnál is lejátszódott, itt nem ismétlődhet meg, nem lehet kihagyni a szurkolókat a döntésekből! Világosan kell látnunk, hogy ma egy magyarországi első osztályban szereplő csapatnak állami, önkormányzati és közvetítési díjakból több milliárdos fix bevétele van! Ezek a pénzek, ha közvetve is, de a drukkerek zsebéből kerülnek a csapat tulajdonosához, az pedig nem életszerű, hogy ezek után semmilyen módon sem vonják be a szurkolókat az őket érintő döntésekbe!

Ez a csapat 108 évvel ezelőtt közösségi összefogásból jött létre! Nekünk küzdenünk kell azért, hogy a klubot, a csapatot ismét sajátjuknak érezzék az itt elő szurkolok!

Edzők, játékosok, tulajdonosok jönnek mennek... de mi maradunk és harcolunk tovább!

HAJRÁ DIÓSGYŐR!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/diosgyor.szurkolok.kozossege/

EMAIL: [email protected]


SEGÍTS MINKET!

Az amigeleken.hu ingyenes, de sok munkával készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

www.amigeleken.hu/segits-minket

És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

35. vebgy
2018-11-05 12:21:28
Sokkal szervezettebbé kell válnunk, ezt régóta sulykolom...
34. totalrecar |Válasz erre: 29. PiTor - Hawrek
2018-11-03 14:12:16
Ákos nem rúgták ki! Szerintem ha elpattanásról beszélűnk, akkor az már Sivic idejében elpattant.
Bár szerintem nem pattant el semmi, egyszerűen megijedt a sikerektől,még Sivic idejében, esetleg kapott egy sallert, vagy kokit is, hogy ne zavarja meg a nagyfiúk csapatainak házi bajnokságát.
Vagy egyszerűen csak nem akar a kisebbségi tulajdonosnak baloldaliként, politikai hasznot kovácsolni.
Bár ő mindig arra hivatkozik, hogy nincs sajnos egy másik tehetős szponzor, akivel csapatot építene. Nem tudhatjuk mi az igazság, csak találgatunk.
33. vebgy |Válasz erre: 5. zorba
2018-11-02 18:52:53
Persze, hogy nem. De nekünk -egyelőre- elég a betekintés joga is. Ebben sem vagyok 100 %-ig biztos, de független és a szurkolóink minél szélesebb spektrumát lefedő egyesületre/közösségre szükségünk van mindenek előtt.
32. vebgy |Válasz erre: 17. johny
2018-11-02 16:36:12
Eljössz, hogy válaszokat kapj ?
31. vebgy |Válasz erre: 23. PiTor - Hawrek
2018-11-02 16:34:50
Kíváncsi vagyok ott lesz-e Ákos...
30. vebgy
2018-11-02 16:33:20
Ott leszek !
29. PiTor - Hawrek |Válasz erre: 27. zorba
2018-11-02 16:31:31
Az lenne nekünk a legfontosabb, hogy egy Szivics,,Bódog típusú szókimondó ember megmondja, hogy miért a legszervezetlenebb a klubbunk működése. Egy töredéke gazdálkodású szervezetnek is van minden dolgozónak munkaköri leírása...Vannak különböző távú célkitűzések, amiről rendszeresen be kell számolni...És lehetne sorolni....érdekes lenne egy Dienes Attila véleményt hallani arról, hogy milyen elvek szerint működik jelenleg az a szervezet,amit mi DVTK ként imádunk!
Valahol itt lehet a kulcs momentum,...nézzük meg HELL-t mint szervezetet, ezt a rakéta pályáju emelkedést, hogy tudja évről évre fenntartani. ..vagy akár fokozni!
Nekünk egy folyamatosan pénztermelő háttérrel rendelkező foci és szurkoló iránt elkötelezett tulajra van szükségünk...
...szerintem lehetne vagy lehetett volna akár LT is a mi gazdánk....azonban nála valami elpattant Bódog alatt....és teljes mostoha gyerek kategóriába kerültünk!
Szerintem közöttünk szurkolók között is vannak olyanok akik rendelkeznek infókkal, azonban különböző érdekeknek való megfelelés és a közöny miatt hallgatnak!
28. gazember |Válasz erre: 27. zorba
2018-11-02 15:40:43
Szerintem L.T. nem akarja eladni a klubot, és nem akar NB1-es focicsapatot. Induljunk ki ebből. Ha csak valami "lófej" jellegű csoda nem történik, akkor ez így is lesz. Amit a tulaj akar, az lesz..kész ..ha összefossuk magunkat akkor is így lesz...Nagyon nem kellett volna annó ideengedni ezt a palit...pedig tudhatták volna..volt már előélete....egyértelmű volt, hogy full gátlástalan.
27. zorba |Válasz erre: 25. PiTor - Hawrek
2018-11-02 15:25:53
Amennyit most LT berak a DFC Kft-be, annyit összetud kaparni Miskolc/BAZ megye is összefogással.

Ha szegény LT-nek akkora kín és ráfizetés a DFC Kft, akkor miért nem rakja fel a jófogás.hu-ra? Lesz rá vevő.
26. chr1s |Válasz erre: 23. PiTor - Hawrek
2018-11-02 15:04:49
Se okoskodni nem akarok, se megmondó lenni. Nekem ez a véleményem, nyilván te ismered, neked más. Csak elszomorít hogy nem történik semmi, csak a lefele épülés.

1 2 3 4 > 

Mégsem


Üzenet küldése...