Banner

DVTK - Kisvárda 0-2

Szerző: objektív | 2020-06-27 13:10:00

Véget ér a bajnokság ezen a héten és elértük azt, hogy nem kellett izgulnunk most a végén, mint 3 éve folyamatosan. Engedjük el a vírushelyzet utáni teljesítményt, és vegyük elő a profi nyilatkozatot - koncentráljunk a következő szezonra.

Ami egyébként nem kezdődik rosszul, tegnap hivatalosan bejelentették Grozav leigazolását. Na de maradjunk a mai meccsnél. Kedvezményes jegyértékesítés van, utolsó forduló, önfeledt meccset játszhatunk. Az idő egyelőre jó, semmi akadálya kilátogatni a stadionba. Már aki persze meg tudta emészteni az utóbbi fordulók történéseit. A mai meccsen lehetünk mi is a mérleg nyelve, de kétségtelenül az igazi kiesési rangadó Debrecenben lesz a Paks vendégszereplésével. Érdekes végjáték ígérkezik tehát, de mi magunkkal foglalkozzunk, ahogy Feczkó mester is említette. Ez a dolgunk.



OTP Bank Liga 33. forduló

Diósgyőri VTK - Kisvárda Master Good 0-2 (0-2)

Miskolc, DVTK Stadion, 5683 néző. Játékvezető: Vad II István (Kóbor Péter, Garai Péter; Bogár Gergő, Hanyecz Bence).

DVTK: Bukrán - Orosz D., Polgár, Szűcs K., Vági - Márkvárt, Iszlai - Korbély, Rui Pedro, Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Kisvárda: Dombó - Hej, Rubus, Kravchenko, Baranyai - Lucas, Simović - Obradović, Tsoukalas, Kovácsréti - Viana. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Orosz D. helyett Memolla és Rui Pedro helyett Molnár G. a 46., Korbély helyett Hasani, Obradović helyett Sassá és Simović helyett Szőr a 61., Kiss T, helyett Makrai a 71., Kravchenko helyett Tischler és Viana helyett Ene a 74., Ivanovski helyett Cortés a 83. percben.

Sárga lap: Rui Pesro a 11., Rubus a 20., Simović a 39., Kiss T. a 66., Márkvárt a 90+3. percben.

Gólszerző: Obradović (0-1) a 8., Viana (0-2) a 41. percben.


Kulcspillanatok

8. perc: Egy jobb oldali beadás középen megcsúszott, így jutott a hosszún Kovácsréti elé, aki ismét középre tette, ahol több játékos mögé érkezett, Nemanja Obradović viszont lekezelte, és 6 méterről a kapuba lőtt, 0-1

41. perc: Jobb oldali beadás után a hosszún Kovácsréti lőtte kapura alabdát, Bukrán védett, a labda Fernando Viana lábára, majd a hálóba pattant, 0-2


Edzői értékelések

Feczkó Tamás: Csalódott vagyok, mert ha ma nyerünk, akkor valószínűleg az ötödik helyen végzünk, ami a klubtörténet második legjobb eredménye. Megérdemelték volna a szurkolók, és a csapat is. A végére azonban fizikálisan, szerencsében és góllövésben is elfogytunk.
Volt már nekünk is ilyen meccsünk, amikor egyszer lőttünk kapura, és győztünk 1-0-ra, ma a Kisvárdának sikerült két lövéssel 2-0-ra nyerni. Kétszer álltunk szemben a kapussal, kapufát lőttünk - ahogy az elmúlt hetekben, úgy ma is kifelé pattant a labda - , rúgtunk vagy harminc szögletet, végig az ellenfél térfelén játszottunk. Azonban nem tudtunk ma gólt szerezni, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A szünetben támadásban váltottunk, bejött Molnár Gábor, mert tudtuk, folyamatosan támadásban leszünk, és teret nyitottunk neki. Több ziccerpasszt láthattunk, de több átlövés kellett volna, ezek sajnos elmaradtak.
Három saját nevelésű fiatal kezdett, Orosz Donát 17 és fél éves, Szűcs Kornél 18 és fél, Korbély Kristóf pedig 20. A legfiatalabb nem tudta kezelni a rá nehezedő nyomást vagy a helyzetet, kétszer aláfutott a labdának, amiből két gólt kaptunk, de egy fiatal játékában az ilyen mindig benne van. Ennek ellenére szép jövő áll előtte, biztos vagyok benne, sok diósgyőri győzelemnek lesz a részese.
Természetes a szurkolók reakciója, az utolsó öt mérkőzésen megbuktunk, még ha a koronavírus-járvány miatt elrendelt szünetig tartó időszakba ötösre is teljesítettünk. Van mit javítani, de tudunk mire építeni, ma is a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú csapatával álltunk ki, szép jövő áll a DVTK Labdarúgó Akadémia növendékei előtt.


Bódog Tamás: A mai a mérkőzésnek egyetlen egy célja volt, hogy győzzünk, és bennmaradjunk. Elértük a célunkat, minden kerek és tökéletes. Természetesen voltak hibák, a DVTK-nak is vannak erősségei, ez nem kérdés, de a játékosok végrehajtották, amit elterveztünk. Beletettek apait, anyait. A mentalitásuk brutális, öröm velük együtt dolgozni, egy rosszabb mérkőzés után is talpra állnak. Három nappal ezelőtt a 94. percben kaptunk egy gólt, ami tönkretehette volna az egész éves munkát, de egy fél nap alatt lerázták a hatalmas csalódást.
Mindkét oldalon láttunk helyzeteket, kétségtelenül jókor jöttek a gólok, a munka meghozta a gyümölcsét, megérdemelten nyertünk.
Jó érzés visszatérni Diósgyőrbe, sok ismerős arcot láttam. Sok sikert kívánok a DVTK-nak a következő szezonban, biztos vagyok benne, hogy ütőképes, jó csapatuk lesz!


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

568. Krapulax |Válasz erre: 542. bred88
2020-06-29 18:11:13 Piros öves, Őstag
Hülye angolok. Angol hülyék.
Viszont a Burnley repülőgép klassz volt :)
Ki is akasztotta a sok nagyon toleráns f@szt, mehehe :)
2020-06-29 17:56:20 Fekete öves, Veterán
Bodog gyozelemmel tavozott Vardarol.
Leendo allomasa Honved?! Esetleg fehervar?!
Norbi vajon mit szolna Bodoghoz?
566. samanhegy |Válasz erre: 565. MertAkiDiósgyőőőri
2020-06-29 12:20:53 Piros öves, Őstag
Már megszokjuk lassan. Igen, már kezd alakulni ma is! A csapatunk lenne ilyen elsöprően viharos! Addig is marad a szurkolótábor ilyennek. Mindörökké!
2020-06-29 11:16:58 Fekete öves, Veterán
Fél off: aki miskolci, készüljön fel a délutáni óráktól kezdődő viharokra, melyben 2-5 cm jég is lehet a nagy mennyiségű csapadék és erős szél mellett.
564. KáGábor*
2020-06-29 10:27:49 Fekete öves, Veterán
Tegnap délután hazaértünk mi is (a tegnap reggeli ébredést senkinek nem kívánom...). A meccs sokat nem ért, bár végtelenül örülök, hogy ott lehettem ismét egy hazain.
Csabi, Attila, köszi mindent, fantasztikus kiruccanás volt. Igaz, még most is kótyagos vagyok... :D
A hangulat jó volt, a végén is teljesen rendben volt ez a kis "felkérdezés" az ultrák részéről. Örülök, hogy ilyen kulturáltan kezelték a helyzetet. Bár az is igaz, hogy sajnos nem volt semmi meglepő a meccsben. Írták itt korábban, hogy be lettek csapva, akik kimentek. Én nem éreztem semmi becsapást, sajnos valójában pontosan azt kaptam, amire számítottam. Sérültek, elhajtott játékosok, fiatalok a kezdőben. Gyakorlatilag itt is, szinte a teljes fórum azt írta, hogy nem számít győzelemre. Szóval összességében nem érzek átverést, szembeköpést. Valószínűleg ezért sem volt balhé a meccs után. Bár azért jó lett volna gólt rúgni, esetleg kiegyenlíteni, hiszen csúszásban voltunk a Loki meccshez képest a viharszünet miatt, szóval...
Írtam korábban, meggyőződésem, hogy a Kövesd ellen meg szereztük a bent maradáshoz szükséges pontszámot, ez most látszódik, hogy valóban így van. Ezt jó eséllyel látta, így gondolta a stáb is, szóval több egyéb összetevő mellett ez is benne van valószínűleg a szezon végi rossz szereplésben. Az látszódik, hogy ennyi fiatalt nem bír el a kezdő. Ettől a stábot nem kell elhajtani, véleményem szerint tudatos volt a dolog. A kérdés, hogy ők is erre számítottak-e. Hagyni kell őket tovább dolgozni. Nem értek egyet azzal, hogy a szerencsének volt köszönhető a jó szereplésünk. (Ilyen Pintér féle felvetésektől az embernek az életkedve is elmegy...)
Na de! Vége a szezonnak, pihenje ki magát mindenki! Reméljük, jól sikerül az átigazolási időszak, illetve a felkészülés. Aztán aug. 15-én kezdés, remélhetőleg ott folytatva, ahol a kényszerszünet előtt abbahagytuk.
Jó nyarat mindenkinek! Csak a Diósgyőr!
(Persze, nyilván a fórum nem áll meg. :) )
563. beli1 |Válasz erre: 560. dwm
2020-06-29 09:38:02 Piros öves, Fanatikus tag
Fontos, hogy a mérkőzések során csapatonként öt cserejátékost lehet szerepeltetni, ám – ugyanúgy, mint eddig – csapatonként háromszor lehet megszakítani a játékot csere miatt. Ebbe a félidők közti szünet nem számít bele.

Megkerestem ha már én is butaságot irtam
562. toki* |Válasz erre: 561. slózi
2020-06-29 09:05:16 Fekete öves, Veterán
Van igazságod Slózi bátyjám!
561. slózi
2020-06-29 08:47:37 Barna öves, Őstag
Sokmindenről lehetne (és tudnék is!) most és itt "beszélni"--a 2019-2020-as szezon lezárása után--DE ÉRTELMETLEN! Értelmetlen azért, mert NEM IGAZÁN TÖRTÉNIK LÉNYEGES itt, vagy csak alig-alig. Egy dolog tömören fennáll ma is amit évtizzede mondok.
1.) KOMOLY(!!!) KAPUS NÉLKÜL NEM LEHET MA AZ NB1-BEN SEM FUTBALLOZNI ÉS NEKÜNK NINCSENEK KAPUSAINK. Antal és Bukrán sajnos nem "komoly" kapusok. Danilovics valamennyire kapus, de Ő sem igazán az.
2.) Vegyük észre: olyan csapatok estek ki amelyeknek szintén nincsenek komoly kapusaik (Debrecen. Kaposvár)
3.) Azért tudtunk bennmaradni, mert Danilovics még valamennyire egy icipicit kapus.
560. dwm |Válasz erre: 556. dge840
2020-06-29 08:07:49 Barna öves, Fanatikus tag
Ezen a négy alkalommal cserélésen én is gondolkoztam már meccs közben, aztán arra jutottam, hogy a szünetben történt csere nem számít játékmegszakításnak, így ezen kívül még 3x lehetett.
De a valós okot nem tudom.
559. toki*
2020-06-29 08:01:37 Fekete öves, Veterán
Megmondom az őszintét, a vírus utáni meccsek közül, ez állt a legközelebb hozzám. A vereségtől függetlenül. Kicsit sok volt megint a kezdőben a fiatal, megint volt 1 szabálytalan gól amit kaptunk, de e van. Kell erősíteni ezt szerintem már a vak is látja. Nekem Bódog nyilatkozatának utolsó szavai csengenek bennem, és ha jól alakulunk, ez így lesz.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...