Banner

Délután sorsolják a női kosárlabda világbajnoki előselejtező csoportjait

Szerző: amigeleken.hu | 2024-04-25 12:31:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Augusztus 19. és 25. között világbajnoki előselejtező vár a Völgyi Péter által vezetett felnőtt női kosárlabda válogatottunkra.

A wbasket.hu adott hírt róla, hogy a torna sorsolását ma 14 órától rendezik a svájci Mies-ben, a FIBA főhadiszállásán.


A világbajnoki előselejtező egy új elem a FIBA versenyrendszerében, mely nem váltja ki a hagyományos utat a világbajnokságra, hanem kiegészíti azt. Az előselejtezőről a két év múlva megrendezésre kerülő berlini világbajnokság 2026. februári selejtezőjére lehet részvételi jogot szerezni.

Fontos azonban kiemelni, hogy a tradicionális út is él. Azok a csapatok, akik az előselejtezőn nem járnak sikerrel, a 2025-ös kontinenstornák eredményei alapján ugyanúgy kvalifikálhatnak a világbajnoki selejtezőre.


Az előselejtezők sorsolási kalapjait minap határozta meg a FIBA, melyek az alábbiak szerint alakulnak:

1. kalap: Mexikó, Ruanda, Brazília, Korea
2. kalap: Magyarország, Mali, Nagy-Britannia, Montenegró
3. kalap: Csehország, Szenegál, Új-Zéland, Argentína
4. kalap: Mozambik, Venezuela, Fülöp-szigetek, Libanon



A csapatokat négy darab négyes csoportba sorsolják. Minden csoportban a FIBA négy régiójának (Európa, Amerika, Ázsia/Óceánia, Afrika) egy-egy képviselője szerepel majd. A világbajnoki előselejtezőket Mexikó és Ruanda rendezi. Az “A” és a “B” jelű négyesnek Mexikó, míg a “C” és a “D” csoportnak Ruanda ad otthont. A sorsolás előtt annyi biztos, hogy a két házigazda majd hazai pályán szerepelhet, tehát ezt a csoportok beosztásánál figyelembe fogják venni.


Mindkét helyszínen két négyes csoportban szerepelnek majd a csapatok. A csoportok első két helyezettjei vívják az elődöntőket, majd mindkét helyszínen döntővel zárul a seregszemle. A két tornagyőztes szerez részvételi jogot a világbajnoki selejtezőre.


A sorsolást a FIBA YouTube csatornája élőben közvetíti


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. Fähmel
2024-04-25 16:03:27 Kék öves, Tag
Ruandában játszunk Brazíliával, Szenegállal és a Fülöp-szigetekkel. A másik csoportban Nagy-Britannia tűnik esélyesnek, szóval bónuszként a végén ott lesznek még ők is. Nem lesz egyszerű, reméljük az új kapitány és a csapat megoldja...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...