Banner

Bognár gólt szerzett a válogatott edzőmeccsén

Szerző: Jáborcsik András | 2016-08-26 20:13:00

Magyarország – Magyarország U21 4–2 (2–2)

(Csiki, Bognár I., Böde, Kálnoki-Kis, ill. Berecz, Géresi)


A magyar labdarúgó-válogatott a Feröer-szigetek elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdi meg a 2018-as vb selejtezősorozatát. A megfelelő felkészülés érdekében Bernd Storck csapata fellocsolt, műfüves pályán játszott tesztmérkőzést az U21-es csapat ellen Telkiben.

A tesztmérkőzést, némileg a feröeri körülmények szimulálása érdekében műfüvön játszották, az U21-es válogatott pedig a vb-selejtezős ellenfél játékával megegyező, 4-4-2-es hadrendben és stílussal lépett pályára.

Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzés előtt elmondta: fontos, hogy a pontos, számokkal alátámasztott fizikai felmérés tükrében meccsszituációkban is lássa a felnőtt csapatnál lehetőséget kapó, a hazai bajnokságban futballozó kerettagokat, illetve az U21-es válogatott játékosait.

A szövetségi kapitány stratégiai célja, hogy a fiatalok a válogatott közelségén keresztül is szokják a felnőtt csapat stílusát, megismerjék az elvárásokat.

A 2x30 perces találkozón ugyan a fiatalok szerezték meg a vezetést Berecz révén, azonban még az első játékrészben jött a fordítás két újonc, Csiki és Bognár révén. A félidő lefújása előtt Géresi még kiegyenlített, a második játékrészben azonban Böde és Kálnoki Kis révén eldöntötte a találkozót a felnőtt válogatott.

"Nagyon jó felmérő volt számomra és az U21-es edzőkollégám számára is ez a mérkőzés. Jó volt végre meccset játszani műfüvön, megtapasztalhattuk a különbségeket. Ilyen borításon sokkal gyorsabban kell játszani, és nagyon pontosan kell passzolni, hiszen könnyebben elveszítheted a labdát, mint füvön. Nagyon jó munkát végeztek az újonnan behívott játékosok. Meg kellett szokniuk a csapat stílusát, és azt, hogy milyen elvárásaim vannak az egyes posztokhoz kötődően. Néhányuk teljesítménye meg is győzött, és jövő héten is a kerettel tartanak. Vasárnap és hétfőn csatlakoznak hozzánk a légiósok, és úgy gondolom, hogy sikeres lesz a felkészülésünk a feröeriek ellen. Nagyon fontos lesz hozzászokni a pálya borításához és az időjáráshoz. Az U21-esek is ugyanabban a formációban, négy-négy-kettőben játszottak ellenünk, mint ahogy az első selejtezős ellenfelünk is fog. Nekünk azonban ugyanazt a stílust kell folytatnunk, mint amit az Európa-bajnokságon mutattunk. Feröer-szigetek nagyjából hasonló stílust képvisel, mint Izland, nagyon veszélyesek rögzített szituációból".– mondta a mérkőzést követően Bernd Storck.

A körülményekkel kapcsolatban Bognár István – aki először kapott meghívót a felnőtt válogatott bő keretébe – elmondta: "szokatlan volt ilyen típusú műfüvön játszani, mert kemény, lassítja a játékot, másképp kell reagálni bizonyos szituációkra". A játékos ugyanakkor hangsúlyozta, nem szabad, hogy túlzottan rágörcsöljenek a körülményekre.

A tesztmeccsen, amelyen 4-2-re nyert Bernd Storck csapata, pályára lépett a sérüléséből felépült Fiola Attila is.

"Jó ötlet volt kipróbálni ezt a pályát, sokszor szinte tapad rá a labda, hasznos volt ezzel szembesülni" – mondta Fiola, aki saját bevallása szerint egyelőre nyolcvan százalékos fizikai állapotban van a vb-selejtező előtt.


forrás: mlsz.hu és rangado.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.