Banner

Benczés Miklós: Két új játékost szeretnénk szerződtetni

Szerző: Jáborcsik András | 2020-07-09 22:36:00

A labdarúgó NB I. 2020/21-es évadja az 1. fordulóval augusztus 15-én kezdődik, a bajnoki rajtra készülő Diósgyőri VTK a tervek szerint a jövő héten kezdi a felkészülést, hétfőn orvosi vizsgálaton vesznek részt a játékosok, kedden és szerdán terheléses diagnosztikán, csütörtökön pedig már edzésen.

A DVTK sportigazgatója Benczés Miklós a boon.hu-nak nyilatkozott a keret alakulásáról.


Kiss Tamásért bejelentkeztünk a Puskás AFC csapatánál, közöltük a felcsúti klub vezetésével, hogy szeretnénk, ha nálunk folytatná a pályafutását. Ám a helyzet az, hogy nem mi diktáljuk a feltételeket, hanem a Puskás csapata, és hiába tudjuk azt, hogy a fiatal támadó az új évadban is szívesen játszana nálunk, nem csak rajtunk múlik, hogy ez így lesz-e – válaszolta megkeresésünkre Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – A Paksi FC-től tavaszra hozzánk érkezett Egerszegi Tamással más a helyzet. Amíg itt volt, segített, de ebben a rövid időszakban, ami alatt a csapattal együtt edzett, nem tudott meghatározóvá, alapemberré válni, emiatt nem folytatódik az együttműködésünk.

A boon.hu értesülései szerint Kiss Tamás újbóli kikölcsönzésére kevés az esélye a DVTK-nak, mert túl azon, hogy az újonccsapat, a Budafoki MTE is szívesen látná soraiban, a nemzetközi kupaszereplés előtt álló szlovák Dunajska Streda is erősen érdeklődik iránta, és az sem kizárt, hogy az ugyancsak Európa-liga-induló Puskás AFC játékosa lesz az új évadban, mert nem adják kölcsön senkinek.

A DVTK 24+3-as keretében még két üres hely van, és ezzel kapcsolatban megkérdezték Benczés Miklóstól, hogy ennyi játékos szerződtetését tervezik-e, és hogy milyen posztokra szeretnének még labdarúgókat igazolni.

Két játékost új játékost szeretnénk szerződtetni: csatár pozícióban akarunk erősíteni, és egy középpályás megszerzésén dolgozunk – válaszolta a diósgyőri sportigazgató, akit arról is kérdeztünk, hogy kizárólag szabadon igazolható játékosokban gondolkodnak-e, vagy van pénzügyi keretük arra, hogy élő szerződésű labdarúgót vásároljanak ki érvényes megállapodásából. – Mind a két utat járhatjuk. Egy klub akkor sikeres, ha ez a pályán az eredményekben és gazdasági, pénzügyi értelemben is megmutatkozik. A szurkolók általában ennek az egyik oldalát látják, a csapat eredményességét, de ettől függetlenül a másik is fontos. Elsődlegesen abból indulunk ki, hogy olyan labdarúgót szerezzünk meg, aki segíthet nekünk és a játékospiacon a lejárt szerződésűek közé tartozik. Ez nem jelenti azt, hogy esetleg nem lesz olyan új labdarúgónk, akit élő szerződésből vásárolunk ki, ilyenre volt példa korábban is. Kapkodnunk nem kell, mert a keret 90 százaléka megvan. Tudjuk, hogy az lenne az optimális, ha a jövő héten, az évad első edzésén a teljes keret jelen lenne, törekszünk is erre, de azt látni kell, hogy a labdarúgók, elsősorban a nemzetközi piacon nem sietnek döntést hozni. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen nagyon sok országban még ezekben a napokban is zajlanak a bajnoki küzdelmek, a koronavírus miatti szünetet követő újraindulás után, illetve az idei évben nem augusztus 31-én, hanem szeptember 22-én zárul az átigazolási időszak, úgyhogy emiatt sem kapkodnak a játékosok a döntéseikkel.


Kattints ide és olvasd el a teljes cikket a boon.hu-n >>>>>>>


forrás: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

225. tamaskpt |Válasz erre: 222. makuka
2020-07-12 16:56:37 Piros öves, Őstag
Adukor labdakezelése botrányosan rossz, gyakorlatilag elbotlik a labdában. Memolla dettó.
224. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 223. perecesi-diosgyor-szurkolo
2020-07-12 12:59:50 Fekete öves, Veterán
Es mindekozben az ujpest a honlapjuk irasa alapjan 7(!) meccsel terveznek, koztuk velunk is.
https://ujpestfc.hu/article?id=10631

Feel the difference.
2020-07-12 12:55:32 Fekete öves, Veterán
A 3 leendo edzomeccsunk egyarant szombati napokon lesz esedekes a Kassa, Ute es egy harmadik meg nem ismert egyuttes ellen.
222. makuka |Válasz erre: 221. Szabó József
2020-07-12 11:18:34 Narancs öves, Tag
Szerintem Adukor nagyon jó kis szűrő, ráadásul elég jó passzai is vannak. (Tudom a tavaszi teljesítménye 0, de kinek nem az). Memolla igenis remek balhátvéd lehet, ha összeszokik a társakkal, rúgótechnikája is jónak tűnik. A többivel egyetértek.
2020-07-12 10:57:58 Fekete öves, Veterán
Feczkó tavaly ősz elején érkezett, akik tavaly nyáron vagy azóta jöttek vagy lettek véglegesítve:
Danilovic: abszolút bevált
Iszlai: bevált
Molnár: bevált
Rui Pedro: nagyjából bevált
Ivanovski: nagyjából bevált
Kiss: nagyjából bevált
Vági: határeset, nálam bevált
Egerszegi: határeset
Prosser: határeset
Memolla: határeset
Tabakovic: inkább kuka
Zsolnai: kuka
Adukor: kuka
Cortez: kuka

Az arány elindult felfelé, kíváncsi vagyok, hogy a mostani érkezőkkel az arány tovább javul-e.
220. KáGábor*
2020-07-12 10:55:33 Fekete öves, Veterán
Van hova fejlődnie az átigazolási poltikánknak. Mintha egy picivel több tudatosság lenne mostanság a korábbiakhoz képest. Ivanovski, Rui Pedro abszolút beváltak (igaz, ők valamelyest tűzoltás jelleggel érkeztek), de Molnár mindenképp tudatosságot feltételez. Ugyanakkor ott van -ahogy írjátok is- Cortes, Memolla, egyelőre nem sokat mutattak. Igaz, ők még meg sem tudták magukat rendesen mutatni, szerintem az ősszel derül ki, hogy mire is képesek valójában.
Játékos figyelő rendszerünk, vagy legalább néhány ember van már?
219. BekőTóni |Válasz erre: 217. Szabó József
2020-07-12 10:55:00 Zöld öves, Tag
Igen, hiába szenvedtünk rohadásig, hogy minél jobb játékosok érkezzenek. Ha valami miatt szégyenkezhetünk az csakis az lehet, hogy nem sikerült magyar szinten sztárjátékosak szerződtetni.
218. mr-d |Válasz erre: 215. gbacsi
2020-07-12 10:52:06 Fekete öves, Őstag
A három játékos külön eset. Adukor még az előző szakmai vezetés hozadéka. Abszolút meccshiányos állapotban van, másfél év alatt talán ha ötször volt kezdő. Makrai két éve szenved lassan, legalább fél év még mindig, mire egyáltalán formába lendülhet, ha... bírja a lába. Cortez a mostani szakma terméke már, inkább leépülőben van, mint felépülőben. Nyáron aligha kapunk válaszokat a kérdésre. Ami érdekelne, hogy miért csak három edzőmeccset játszunk? Szakmai stáb kérése volt vagy esetleg a járványhelyzet miatt nincs több edzőmeccs, nem tudtak többet leszervezni?
217. Szabó József* |Válasz erre: 214. mr-d
2020-07-12 10:45:55 Fekete öves, Veterán
Így van, egy átigazolási politikát az minősít, hogy az igazolások hány százaléka válik be vagy sem.
Ez ügyben elég bénák voltunk az elmúlt években.
216. Szabó József* |Válasz erre: 213. KáGábor
2020-07-12 10:43:56 Fekete öves, Veterán
Igazad van, ő is 2019 nyarán érkezett és 2020 januárjában távozott.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...