Banner

Aluinvent DVTK: Az érdemi munka a jövő héten hétfőn kezdődik

Szerző: Jáborcsik András | 2020-08-05 14:40:00

Hivatalosan is megkezdődött hétfőn az Aluinvent-DVTK NB I.-es női kosárlabdacsapatának felkészülése a 2020/21-es évadra. Hat játékossal. Közülük ketten újak, az egyikük Vukov Szonja, aki visszatérő, ugyanis a 26 éves bedobó a 2017/18-as évadban már volt a piros-fehérek játékosa. Ezen a napon ő volt az új, ugyanis a többiek, akik közül Tóth Frankát, a 19 esztendős bedobó, erőcsatárt a mostani évad előtt szerződtette a DVTK, a múlt héten is együtt edzettek, jellemzően a konditeremben. Így tett a saját nevelésű Frindt Nikolett, a 19 éves irányító is, aki az előző évadban tagja volt az első csapat keretének, és mostantól további két akadémista elmondhatja magáról ugyanezt. A boon.hu cikkéből idézünk:


Az NB I.-es keret tagja lesz az új évadban a klub két saját nevelésű játékosa – jelentette be Völgyi Péter, az Aluinvent-DVTK sportszakmai igazgatója. – A két fiatal egyaránt utánpótlás-válogatott, Vég-Dudás Anna és Bacsó Zsófia a nyári időszakban is szorgalmasan készült, hogy fejlődjön, hogy közelebb kerüljön az élvonalbeli felnőttbajnokság szintjéhez. Mindkettőjükre sok munka vár még a jövőben, de tehetségük alapján, amennyiben a jövőben is változatlan alázattal dolgoznak, idővel nemcsak az első csapat öltözőjében, hanem a pályán is helyük lehet.


Az érdemi munka a jövő héten hétfőn kezdődik, ez a hét arról szól, hogy akik nem edzettek annyit, nem olyan formában vannak, mint akik a válogatottnál jártak, visszatérjenek a csapatszintű munkához – mondta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Úgyhogy ez a hét amolyan rávezetés lesz, technikai képzés erőnléti edzésekkel fűszerezve, hangolódás arra, hogy augusztus 10-től mi vár rájuk. Volt már hasonló időszak, június végén, amikor elsősorban azokkal a játékosokkal foglalkoztunk, akiket meghívtak valamelyik válogatottba. A következő napokban a kis csoport tagjainak lesz mindenben részük, amire szükségük van, és bízom benne, hogy amikor a válogatottnál jártak is becsatlakoznak, egy jó állapotban lévő kerettel dolgozhatunk majd együtt.


Az Aluinvent-DVTK keretéről

Akik maradnak: Kiss Angelika, Pusztai Petra, Medgyessy Dóra, Kányási Veronika, Chanel Mokango (kongói), Frindt Nikolett.

Új játékos: Tóth Franka (ELTE-BEAC Újbuda), Aho Nina (Duquesne University), Vukov Szonja (Vasas), Kristine Vitola (lett, Perfumerias Avenida), Vég-Dudás Anna (DVTK Akadémia), Bacsó Zsófia (DVTK Akadémia).

Távozott: Zele Dorina (AKSC Szekszárd), Goree Cyesha (AKSC Szekszárd), Maja Skoric (szerb, AKSC Szekszárd), Katona Szidónia (TFSE-MTK), Ziomara Morrison (chilei, Nantes Rezé), Szűcs Réka (PEAC-Pécs).

Kérdéses a jövője: Shatori Walker-Kimbrough, Kecskés Karina.


Tovább a boon.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: boon.hu





És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. korxi
2020-08-06 20:02:07 Piros öves, Veterán
CR is szokta felhajtani a gatyáját, szabadrúgás előtt.
4. Attilatop41 |Válasz erre: 3. Csabi K
2020-08-06 18:52:33 Kék öves, Fanatikus tag
Ezért nem kosarazott Dolly Buster :)
3. Csabi K
2020-08-06 16:43:07 Kék öves, Tag
Én főleg csak a képeket nézegettem.
Azon gondolkodtam hogy ezt a visszagyömöszölt rövidnadrágot vajon az utánpótlás képzés során tanítják e?
Egyébként nem hülyeség, szerintem az aerodinamikai szempontok alapján jól jöhet, főleg akiknél nagyobb a légellenállás.
2. Népkert
2020-08-06 14:40:06 Fehér öves, Tag
Ezt olvastátok?

http://dvtk.eu/20369-Megkezdodott_a_felkeszules_a_kovetkezo_szezonra-cikk-kosarlabda

A klub benevezett az Euroliga küzdelmeire, melynek sorsolására augusztus 17-én kerül majd sor, legkésőbb ekkor eldől, hogy szeptember 23-án és 30-án selejtezővel kezdődik e meg a nemzetközi szezon vagy október 14-én a csoportkör első fordulójában lép először parkettra a csapat.
1. benji
2020-08-05 21:05:36 Lila öves, Őstag
A TFSE-MTK felkészülésében is lesz egy miskolci szakasz:

Magyar Bianka: "Elmegyünk majd Miskolcra edzőtáborozni szeptember elején 9 napra, ahol felkészülési meccseket is fogunk majd játszani."
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...