Aho Nina a DVTK színeiben tér vissza Magyarországra

Szerző: amigeleken.hu | 2020-06-02 11:40:00

A tengerentúli egyetemi évek után az Aluinvent DVTK játékosa lesz Aho Nina, akivel a profivá válásról készített interjút a wbasket.hu. Az interjúból idézünk, amelyen természetesen szó esett az Aluinvent DVTK-hoz történő átigazolásról is.


Miért a DVTK-ra esett a választásod az Egyesült Államokból való visszatérés után?

Völgyi Péterrel beszéltem először. Nagyon pozitív benyomást tett a csapat mentalitása szempontjából és olyan oldalról nézve is, hogy nekem milyen szerepem lenne a DVTK-ban. A csapat hozzáállása és a tény, hogy szükség van rám, döntött végül.Az is kedvező lehet számodra, hogy a klub új vezetőedzőjével Földi Attilával dolgoztál korábban. Együtt nyertetek a 3×3-as szakágban U18-as Európa-bajnokságot.

Így van. Attilával sokat dolgoztunk együtt a 3×3 miatt. A csapattársaim közül is vagy mindenkivel játszottam együtt vagy ellenfélként találkoztunk. Nem lesz ismeretlen a közeg és ez óriási pozitívum.

Hogy készülsz az új szezonra? Nem tartasz attól, hogy nehéz lesz az átmenet?

Mivel már játszottam itthon – bár már négy éve –, de ismerem az itthoni és az európai kosárlabdát. Szerintem az átmenet annyira nem lesz vészes. Főleg úgy, hogy játszottam korosztályos válogatottakban, tavaly az Universiadén is, végig edzettem akkor a többiekkel. Ettől nem félek.

Egy ilyen leállás után mentálisan és fizikálisan is fel kell készülni az új szezonra. A nyári felnőtt válogatott összetartás ad egy jó alapot a klubnál majd augusztusban kezdődő munkához. Ilyen szempontból sem tartok az átmenettől.

Olyan szempontból furcsa a helyzet, hogy bár a profi karrieredet most kezded, de közben a csapatnál az egyik legrutinosabb játékos leszel.

Lehet ennek hátulütőtője is, mert a fiatal csapatokra gyakran mondják, hogy hiányzik a rutin fontos pillanatokban. Szerintem viszont nem lesz ezzel problémánk. Az, hogy fiatalok vagyunk, annyit jelent, hogy több lendületünk lehet és lelkesebbek leszünk az év során. Én úgy gondolom, hogy a fiatalságunk nem fogja befolyásolni, hogy milyen keményen küzdünk, milyen határozottsággal játszunk. Nyilván lehetnek kihívások, de szerintem olyan szezon elé nézünk, amikor ez minden csapatra igaz valamilyen szinten. Izgatottan várom az új évadot.

Zárásul kanyarodjunk vissza a DVTK-hoz. Beszéltetek már a célokról?

Még nem volt ilyen átfogó beszélgetés, így erről nem tudok nyilatkozni. Amint kiderül, hogy mikor kezdünk alapozni, mikor kezdődik a szezon, akkor fogunk erről beszélni. Személy szerint én az első háromban szeretnék lenni.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes interjúra >>>>>


forrás: wbasket.hu

fotó: dvtk.eu
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. burritos |Válasz erre: 3. Karpfen
2020-06-04 19:53:11
Én sem!
Ez az igazolás elkeserítő!
Mikor itt játszott, soha nem élt a lehetőséggel, rendre imádkoztam, végre behulljon már végre egy dobása. Fejlődési potenciál sincs benne.
Arra tudok gondolni, hogy Földi ragaszkodott hozzá, más nem jut eszembe.
3. Karpfen
2020-06-04 19:29:54
Vukov Szonjától nem vagyok hasra esve.
2. korxi
2020-06-03 20:34:30
Most akkor ő válogatott?

Amúgy ebből a Duquesneból Szécsi Orsi jött még hozzánk játszani, ha jól rémilk.
1. tvk-003
2020-06-02 13:16:12
Munkámból kifolyólag kétszer jártam Pesten a kosárszövetségben májusban.Néhány percig találkoztam Székely Norberttel is beszéltünk pár percet. Megkérdeztem tőle(nem tudta honnan jöttünk) kinek kell itt szólni hogy a Diósgyőr is legyen már egyszer bajnok.Érti a viccet."Jól kell játszani" mondta nevetve.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...