Banner

A Miriuta ügy újabb fejleményei

Szerző: objektív | 2019-10-18 09:54:00

Pár napja írtunk a kisvárdai edzőváltásról, hiszen némileg indokolatlannak találtuk azt, mint ahogyan a klub hivatalos beszámolóját is, miszerint nem egyezett az edző és a klub elképzelése.

Nyolc forduló is elég volt a Kisvárda vezetőségének ahhoz, hogy menessze vezetőedzői pozíciójából a nyáron csapathoz került Miriuta Lászlót. A klub hivatalos közleményében a kisvardafc.hu oldalán olvashattuk a következőket:

„A mai nappal közös megegyezéssel szerződést bontottunk vezetőedzőnkkel, Miriuta Lászlóval. Klubunk és a vezetőedző futballról alkotott elképzelései különböztek, és elébe szeretnénk annak menni, hogy a felek között kialakult korrekt viszonyt a későbbiekben valami megfertőzze. A keddi megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy megköszönve Miriuta László nálunk végzett munkáját, elválnak az útjaink egymástól. Egyúttal ezzel is lehetőséget biztosítunk Miriuta Lászlónak, hogy a csapatunkkal elért jó eredményeket meglovagolva, a későbbiekben, akár már a közeljövőben új csapatot találjon magának. Ehhez és a további karrierjéhez is nagyon sok sikert kívánunk.

Én ekkor azt gondoltam, amit előző cikkemben írtam is, hogy Miriuta őszinteségével lehetett a probléma, ahogyan a keret erősségét kritizálta:

Ha nem tudjuk a télen bővíteni a keretet, végünk lesz, ezt őszintén megmondom. - nyilatkozta a ZTE elleni mérkőzés után.


fotó: kisvardafc.hu

Pár hét alatt milyen elképzelés tud változni - tettem fel a kérdést hozzátéve, hogy csak találgatni lehet. Nos, a történet folytatódott, Miriuta megszólalt és elmondta a probléma - számára - valós okát.

Tegnap a digisport.ro oldalán jelent meg egy interjú, ami mindennek nevezhető, csak szokványosnak nem. Mármint nem az interjú, hanem a tartalma.

A volt kisvárdai edző azt mondta, hogy tulajdonképpen nem az "elképzelésekkel" volt gond, hanem neki romlott meg a viszonya a klubtulajdonossal, egy olyan dolog miatt, ami még Romániában sem volt tapasztalható. Ez abból adódott, akkor kezdődött, amikor az UTE elleni hazai mérkőzésük félidejében az öltözőben instruálta Gicu Grozavot, amikor valaki belépett az öltözőbe és elkezdett kiabálni.

( Ez a valaki a kisvárdai klub tulajdonosa, Révész Attila volt. Ez a mérkőzés még a bajnokság 4. fordulójában zajlott, és 2-0 arányban nyert a Kisvárda. A félideji eredmény 1-0 volt, így elképzelésem sincs, mit akart a tulajdonos az öltözőben kiabálva? A kiabálás tartalma nem ismert - a szerk.) De olvassátok tovább Miriuta idézetét:

Ekkor szóváltás alakult ki, majd megérdeztem, hogy Attila, pénzt hoztál a srácoknak? Ezután megkértem, menjen ki az öltözőből, ugyanis itt csak a stábtagoknak, a játékosoknak és nekem kell jelen lenniük. A tulajdonos azt mondta, rendben, majd elhagyta az öltözőt. Ezt követően már csak e-mailben tartottuk a kapcsolatot. Az utolsó mérkőzésen testőrt állítottam az ajtó elé és meghagytam neki, még anyámat se engedje be! Másnap kaptam a telefonhívást, hogy nem folytathatjuk együtt az elkezdett munkát.

Természetesen a történet úgy lenne kerek, ha ismernénk a másik fél álláspontját és véleményét az ügyet illetően, de lehet, hogy erre is sort kerítenek az érintettek. Miriuta állításából kiindulva - ha annak hitelt adunk - egy újabb magyaros sztorit sikerült megismernünk, mely rengeteg kérdést vethet fel a szurkolókban. Milyen jogköre van egy tulajdonosnak, elfogadható-e bárhol is, hogy a meccs közepén az öltözőben kiabáljon a játékosokkal? Mi vezette arra az edzőt, hogy a 4. fordulóban játszott Újpest elleni meccs után - amikor már lezajlott ezt követően újabb 3 forduló - a 8. fordulóban állítson testőrt az ajtóhoz? Sok kérdés, amire talán sosem lesznek válaszok, de egy biztos. A magyar foci nem csak a pályán haldoklik, hanem abban a vezetői szférában is, ahol a futballt nem a szurkolókért csinálják, hanem önmaguk játékszerévé teszik és abból különböző önös érdekek érvényesítése az elsődleges cél. Tiszteletet érdemel minden kivétel.

Friss!

Mindeközben a nemzetisport.hu oldalán megjelent Révész Attila cáfolata az ügyről. Okosabbak nem lettünk, van egy állítás és van egy tagadás, ahogyan az klasszikusan lenni szokott, míg egy perdöntő hangfelvétel vagy videó elő nem kerül valakiről...

Révész Attila szerint egy szó sem igaz abból, hogy bejárt volna az öltözőbe.

Ebből egy szó sem igaz sajnos, nem is értem, hogy Laci miért mond ilyet. Megbeszéltük az elválás feltételeit, amely lehetett volna más is. Ha ő ezt így gondolja, akkor örülök neki, hogy ő ilyen egyszerűen kezeli ezt a helyzetet… Ha visszakanyarodok hozzá, azt olvastam, hogy bementem az öltözőbe és kiabáltam, miközben taktikai utasításokat adott. A szünetben valóban lementem, a folyosón volt, visszajött velem; Gosztonyi sérüléséről érdeklődtem, nem kiabáltam, ráadásul olvasom, hogy épp Grozavnak taktikai utasításokat adott – ez kicsit meglepő volt számomra, mert a többieknek sem tartott soha taktikai utasítást” – fogalmazott Révész, aki hozzátette, az öltözőben olyan fejetlenség volt, úgy telefonáltak a játékosok, mintha kártyapartin lettek volna.

„Nem tudom, miért kell ilyen butaságokat mondani, de az ő szíve joga, ugyanakkor az ő szegénységi bizonyítványát állítja ki. Én tartom magam ahhoz a megállapodáshoz, amivel elváltunk, mert azért ez nem így indult. Zárójelben teszem hozzá, hogy az igazi okokat nem fogom elmondani. Sokkal súlyosabb, sokkal etikátlanabb és a klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni. A szerződésében egyértelműen benne volt és ennek alapján a felmondása teljesen indokolt volt, sőt, sokkal súlyosabb attól, minthogy felmondjunk. Nem teregetem ki, ezt azért engedem meg magamnak, mert ő is egy olyan utat választott, amely nem volt indokolt. Ha később azt gondolja, akkor a bizonyítékokat, illetve azt, amit csinált, el tudom mondani.”

írja a nemzetisport.hu

A teljes cikket a nemzetisport.hu oldalán elolvashatod itt>>>

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. objektiv |Válasz erre: 12. samanhegy
2019-10-19 12:20:40 Fekete öves, Őstag
Pontosan. Párszáz forintért hozzájuthat bárki egy mélyebb céginfóhoz, de szerintem ha jobban nyomozzuk a guglit akkor is megtudhatjuk. Hajnalban még amikor válaszoltam, nagyjából ennyire futotta. ))) A cégjegyzésre jogosult 3 fő egyébként: Lizanecz László, Major Attila és Révész Attila.
12. samanhegy |Válasz erre: 11. objektiv
2019-10-19 08:18:34 Piros öves, Őstag
Attól még Bárány is lehet tulaj, sőt. Lehet, hogy ő többségi, Révész meg még valaki kisebbségi tulaj. A kisvárdai kollégám szerint Bárány a főguru. Gondolom valami fizetős céginfóban meg lehetne nézni a neten ezt a homályos dolgot. Azért köszi!
11. objektiv |Válasz erre: 9. samanhegy
2019-10-19 06:07:11 Fekete öves, Őstag
A Master Good egy szponzor. A Kisvárda FC-t a Várda Labdarúgó Kft működteti. Állománya 35 fő, nettó árbevétele 2018-ban 623 millió. 1 fő a tulajdonos, 3 cégjegyzésre jogosult személy van, az egyikük Révész Attila. Gondolom tehát, hogy ő tulajdonos, nem csak sportigazgató. Mert így szép az élet! )))
10. samanhegy |Válasz erre: 9. samanhegy
2019-10-18 17:56:10 Piros öves, Őstag
De bizony, Révész sportigazgató. Ez olyan, mint amikor Ferna azt mondta, hogy Leiszti építette a stadiont. :D
2019-10-18 17:50:50 Piros öves, Őstag
Révész a tulaj? Én azt hittem, hogy Ő igazgató. Nem a Master Good-os Bárány a tulaj?
8. toki*
2019-10-18 13:10:20 Fekete öves, Veterán
Na, többek között, ezért is az egyik kieső jelöltem a Kisvárda.
7. zorba* |Válasz erre: 5. objektiv
2019-10-18 13:03:30 Fekete öves, Veterán
Gondolom online sport fogadtak a szünetben. :-)
2019-10-18 12:59:20 Fekete öves, Veterán
És ez a Kisvárda, ahol az öltözőben telefonálhatnak a szünetben a játékosok, gondolom taktikai utasításokért, mert az edző azt nem adott, és ahol a tulaj be is megy, meg nem is az öltözőbe, és ahol nem mondja el, hogy mit csinált a vasilelaci csak annyit mond, hogy csúnyán. Nos ez a Kisvárda a magyar NBI-ben szerepel, ki sem esett.

Csoda, hogy valaki még kimegy a meccsekre.
5. objektiv
2019-10-18 12:45:53 Fekete öves, Őstag
"A szünetben valóban lementem, a folyosón volt, visszajött velem"
Két vari van számomra:

1. Laci a folyosón volt, amikor a tulaj lement, és ekkor visszament vele. (mondjuk az öltözőbe) De ha visszament, az azt jelenti, hogy már volt ott, nem? Hogy már egyszer kijött onnan, de visszament... Lacival.

2. Nem az öltözőbe ment vissza Lacival, hanem oda, ahonnan lement a folyosóra. Nem tudom honnan mehetett le. Viszont ha nem is volt az öltözőben, csak a folyosón, honnan tudja, hogy fejetlenség volt, meg hogy telefonáltak a játékosok???

Tehát nem lettünk okosabbak, de ez várható volt.
Amúgy meg mi van??? A játékosok szünetben telefonálgatnak??? Na neeeeeeeee!
4. El Bandi
2019-10-18 12:17:08 Piros öves, Őstag
Most akkor bement az öltözőbe vagy nem, lásd utolsó mondat az idézetből :
"Révész Attila szerint egy szó sem igaz abból, hogy bejárt volna az öltözőbe.
„Ebből egy szó sem igaz sajnos, nem is értem, hogy Laci miért mond ilyet. Megbeszéltük az elválás feltételeit, amely lehetett volna más is. Ha ő ezt így gondolja, akkor örülök neki, hogy ő ilyen egyszerűen kezeli ezt a helyzetet… Ha visszakanyarodok hozzá, azt olvastam, hogy bementem az öltözőbe és kiabáltam, miközben taktikai utasításokat adott. A szünetben valóban lementem, a folyosón volt, visszajött velem; Gosztonyi sérüléséről érdeklődtem, nem kiabáltam, ráadásul olvasom, hogy épp Grozavnak taktikai utasításokat adott – ez kicsit meglepő volt számomra, mert a többieknek sem tartott soha taktikai utasítást” – fogalmazott Révész, aki hozzátette, az öltözőben olyan fejetlenség volt, úgy telefonáltak a játékosok, mintha kártyapartin lettek volna. "

Ha nem ment be, honnan tudta mi volt az öltözőben...

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...