Banner

Miriuta László távozott a Kisvárdától

Szerző: objektív | 2019-10-09 10:14:00

Ritkán írunk más csapatnál történt eseményekről, de egy edzőváltás mindig hír, ami a mennyeiben történik. Nyolc forduló is elég volt a Kisvárda vezetőségének ahhoz, hogy menessze vezetőedzői pozíciójából a nyáron csapathoz került Miriuta Lászlót. A klub hivatalos közleményében a kisvardafc.hu oldalán olvashattuk a következőket:

„A mai nappal közös megegyezéssel szerződést bontottunk vezetőedzőnkkel, Miriuta Lászlóval. Klubunk és a vezetőedző futballról alkotott elképzelései különböztek, és elébe szeretnénk annak menni, hogy a felek között kialakult korrekt viszonyt a későbbiekben valami megfertőzze. A keddi megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy megköszönve Miriuta László nálunk végzett munkáját, elválnak az útjaink egymástól. Egyúttal ezzel is lehetőséget biztosítunk Miriuta Lászlónak, hogy a csapatunkkal elért jó eredményeket meglovagolva, a későbbiekben, akár már a közeljövőben új csapatot találjon magának. Ehhez és a további karrierjéhez is nagyon sok sikert kívánunk.”

Miriuta László ehhez annyit tett hozzá: „Sajnálom, hogy így alakult, de szeretném megköszönni a lehetőséget, amit Kisvárdán kaptam. Sok sikert kívánok a továbbiakban a csapatnak és a klubnak is, kívánom a szurkolóknak, hogy a folytatásban is sok örömüket leljék a csapat szereplésében.”

A hét első, kedd délutáni edzését Kocsis János és Bodnár László assisztensedzők valamint Szabó Attila kapusedző irányította.

Nem tudom, csak számomra furcsák-e ezek a dolgok, de biztosan vannak olyan kémiai ellentétek néha a személyi vonatkozásokban, melyeket nem lehet áthidalni. Valami hasonló történhetett itt is, ugyanis a Kisvárda jelenleg a 6. helyet foglalja el a bajnoki tabellán, tehát feltehetőleg nem ezzel volt problémája a klubvezetésnek, még akkor sem, ha a legutóbbi 4 bajnokin a csapat mindössze 1 pontot gyűjtött be, azt is a múlt héten hazai pályán a Zalaegerszeg ellen.

Sokkal inkább lehetett probléma Miriuta őszinteségével, amit többek között a legutóbbi meccs kapcsán is megejtett:

Ha nem tudjuk a télen bővíteni a keretet, végünk lesz, ezt őszintén megmondom. - nyilatkozta a ZTE elleni mérkőzés után.


fotó: kisvardafc.hu

Diósgyőrben legalább egy edző van, aki biztosan tudja már, nem mindig jó, ha a keret erősségéről vagy az igazolások szükségességéről kendőzetlenül beszél valaki a nyilvánosság előtt. Nagy valószínűséggel Kisvárdán sem aratott osztatlan örömöt a nyilatkozat a klubházban.

"A klub és a vezetőedző futballról alkotott elképzelései különböztek" - fogalmazza meg a közlemény. Nos, két dolog lehet. Amikor Miriuta Lászlóval szerződést kötött a Kisvárda, valaki nem volt őszinte. Vagy a klub a lehetőségeket, vagy a tréner az elvárásait, igényeit illetően, ugyanis gondolom, aláíráskor a felek megismerték és elfogadták egymás feltételrendszerét. Pár hét alatt milyen elképzelés tud változni? Menet közben adódhatott tehát valami probléma, de ezeket a dolgokat legtöbbször csak találgatni lehet, ahogyan most is.

A közleményben a következő mondat volt különleges számomra, ilyet ritkán olvasok:

"Egyúttal ezzel is lehetőséget biztosítunk Miriuta Lászlónak, hogy a csapatunkkal elért jó eredményeket meglovagolva, a későbbiekben, akár már a közeljövőben új csapatot találjon magának."

Tehát a klub van oly nagylelkű, hogy miután meneszti a trénert lehetőséget kínál, hogy a csapat eredményeit - amit az Miriuta közbenjárásával, vezetésével ért el - mintegy útravaló ajándékként és kiváltságként aposztrofálja.

Itt Diósgyőrben sokféle edzőmenesztést láttunk, éltünk meg már, sokféle szűkszavú indoklás keretében, tehát nagyon nem lepődünk meg semmin, de azért ezt a búcsút lehet "ízlelgetni", mert minimum szürreális még akkor is, ha az elmaradhatatlan végszóként sok sikert kívánnak is neki a további pályafutásához.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

43. zorba* |Válasz erre: 42. Szabó József
2019-10-18 08:56:56 Fekete öves, Veterán
Ez nálunk elképzelhetetlen lenne, hogy a mérkőzés szünetében Leisztinger tulajdonos úr ordibáljon a játékosokkal a nem megfelelő hozzáállás és teljesítmény miatt.

Ebben is mennyivel profibb klub a DVTK! :-)
2019-10-18 06:09:27 Fekete öves, Veterán
Megszólalt Miriuta, itt: https://rangado.24.hu/magyar_foci/2019/10/17/miriuta-kisvarda-tavozas-ok/

A lényeg:
"Olyan dolog miatt kellett távoznom, ami Romániában sosem fordult elő velem. Az Újpest elleni bajnoki szünetében éppen instrukciókat adtam Grozavnak, amikor észrevettem, hogy valaki ordibál az öltözőben. A tulajdonos úr volt az, az egyik játékossal mérgelődött. Megkérdeztem tőle, hogy pénzt hozott a játékosoknak, vagy miért van itt? Megkértem, hogy hagyja el az öltözőt, mert rajtam, a stábon és a játékosokon kívül senkinek nincs ott keresnivalója. Azt felelte, hogy “rendben”, majd onnantól kezdve csak emailekben kommunikáltunk. Az utolsó meccsemen biztonsági őrt állíttattam az öltöző elé, és mondtam, hogy senki nem jöhet be. Másnap felhívott a tulajdonos, hogy nem folytatjuk a közös munkát."

Essenek ki...
41. Donadoni |Válasz erre: 39. vebgy
2019-10-10 19:06:29 Kék öves, Tag
az elején jó volt szerintem a végére valóban elfáradt , de naem csak Ő
40. vebgy* |Válasz erre: 37. toki
2019-10-10 12:08:27 Fekete öves, Veterán
Ott a pont ! "..Na meg ezekhez játékosok kellenek, olyanok akik kreatívak..." hát itt van a dolog elásva...Fernando taktikája 5-6 spanyol másodrangú játékossal akár hatékony is lehetett volna...De így az Ott Erzsike féle idők kilátástalanságát tükrözte a helyzet.
39. vebgy* |Válasz erre: 33. Donadoni
2019-10-10 12:05:11 Fekete öves, Veterán
Hát sajnos egy 65.perc körül légszomjjal küzdő, nem épp kimagasló formában helyét kereső fiatalt látott...
38. tomi87*
2019-10-10 10:48:34 Fekete öves, Veterán
A labdarúgó NB I-ben nyolc forduló után a tabella második helyén álló Mezőkövesd a hivatalos honlapján jelezte, egyeztetéseket folytat a pozsonyi Slovan Bratislava magyar válogatott labdarúgójával, Guzmics Richárddal.
Az élvonalban nagyszerűen rajtoló borsodi együttes közleményben reagált a Guzmics Richárddal kapcsolatos pletykákra. A Mezőkövesd elismerte, többször tárgyalt a 2016-os Európa-bajnokságon résztvevő 32 esztendős középhátvéddel, akinek szerződése december végén lejár a Slovannál.
„Közel állnak a felek álláspontjai, a jövőhéten pont kerülhet az átigazolás végére” – olvasható a mezokovesdzsory.hu-n.
NSO
37. toki*
2019-10-10 08:15:54 Fekete öves, Veterán
Én úgy gondolom, hogy Ferna kezdett rájönni arra, hogy átkúrták mint ..... a palánkon. Az a játék amibe ő belenőtt, és játszott, az nem rossz, de nem mindenkinek tetszik. Na meg ezekhez játékosok kellenek, olyanok akik kreatívak. Iszlaival semmi bajom, és tetszik ahogy most megy, hajt, de soha nem lesz nemhogy 1 Márkvárt vagy kis Tajti, de még ugyanazon a poszton 1 ("fiatal") Mevoungue sem. Tehát ezt a játékot kreatív játékosokra találták ki, akik közül tavaly megkapott 1 párat Ferna, gondolok itt Márkvártra, kis Tajtira, esetleg Prosserre, mert akiket ő ismert és esetleg akart volna, azok elég drágák lehettek. De 1 egész csapatot nem lehet lecserélni. Nem tudom, hogy ki volt az aki azt mondta, hogy a spanyol nagyon jó up. igazgató lehetett volna, amivel én teljes mértékben egyetértek. Most is tartom magam ahhoz, hogy a Bódog féle letámadásos taktika nagyon hatékony tud lenni, viszont 1 meccsnek vannak lüktetőbb szakaszai, és vannak "kényelmesebb" periódusai (mondjuk ez nagyban függ az ellenféltől), és ekkor jöhetett volna 1 Ferna féle labdatartásra alapuló játék, amiből jó támadásokat lehet kidolgozni. A Szivics féle közvetett helyzetekről (szabadrúgás, szöglet) már szót sem ejtek, hogy azokat is milyen jól meg lehet tanulni, csak gyakorlás kérdése az egész, mint ahogy mindegyiknek. Nálam Feczkónál él a bizalom, mert 1 felkészült jó edző.
36. Donadoni |Válasz erre: 28. sverige
2019-10-09 22:26:02 Kék öves, Tag
ez már mindegy sajnos. Ritkán van ideális helyzet föleg itt nálunk . Leisztinger soha nem fog itt éremesélyes csapatot összevásárolni. Sajnos én másnak, ilyen szempontból pedig nem tudok örülni..
35. Donadoni |Válasz erre: 27. objektiv
2019-10-09 22:14:12 Kék öves, Tag
Igazad van. Annyi kiegészítést azért leírnék , hogy nem a "spanyollal mentünk egy úton" hanem Leisztingerrel megyünk, és a spanyol egy rövid ideig velünk tartott . Mintahogy Bódog is volt és Feczkó is fog.
34. sverige |Válasz erre: 32. objektiv
2019-10-09 21:50:01 Barna öves, Tag
Én is így gondolom, de azért tavaszra abban is volt elörelépés.
Ami viszont szerintem fontos, ahogy te is írtad, hogy addig sem volt az ellenfélnél a labda. Igazából ha visszaemlékszel, akkor egyedül a letámadás ellen nem volt igazán fegyverünk, azzal bárki megvert minket (ld. Újpest - kivéve a tavaszi utolsó meccset), azon kívül azért müködött.
Józan paraszti ésszel (én nem értek a focihoz, csak szeretem). A passz az, ami a legegyszerübb része a labdarúgásnak. A legolcsóbb kerettel kézenfekvö, hogy azt próbáljuk játszani, s azt próbáljuk megtanítani, hogy rövid passzokkal tartsuk a labdát (félretéve azt, hogy ez spanyol stílus, stb.). A kisfiam 3,5 éves. Ha vele lemegyek focizni, 2-3 méterre még ö is oda tudja nekem passzolni a labdát. A hosszabb belött passzok, elöreívelések, cselezések már sokkal nehezebbek, sokkal könnyebb abból labdát veszíteni. Ez látszott a Felcsút ellen is. A letámadáshoz pedig erönlét, fizikum kell, stb. Nem akarom megbántani, de 30 kg-os gyerekekkel nem lehet effektíven letámadni.
Tehát szerinted (öszintén), mi az a stílus, amit nekünk tavaly, mint kvázi leggyengébb keretnek játszania kellett (volna)? Mostanra azért elvileg erösödött a keret, a gyakorlatot majd meglátjuk. S szerinted most mit kéne játszanunk? Mivel lehetnénk eredményesebbek? Mert azért Feczkóval az eredménysor eddig elég karcsú, a mutatott játék meg egyelöre rosszabb...

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...