A Honvéd meccs után félbeszakadt interjú utózöngéi

Szerző: objektív | 2020-09-16 10:34:00

Sajnálatos események játszódtak le a szombati DVTK - Budapest Honvéd OTP Bank Liga mérkőzést követő televíziós pályaszéli interjú alatt. A Honvéd játékosát, Gazdag Dánielt, valamint a vendégek sajtófőnökét, Rác Benedeket a DVTK szurkolói inzultálták, amely után félbeszakadt az interjú.

A DVTK a pályarendszabályoknak megfelelően azonnal eljárást indított, de ezzel egy időben kérvényezi, hogy az MLSZ jelenleg érvényes előírásai miatt vizsgálják felül a pályaszéli interjúk készítésének gyakorlatát.

- Pénteken délután a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége szigorított a járványügyi előírásokon. A szabályozás azonnal életbe lépett, így az M4 Sport televízió nem tudta az OTP Bank Liga 4. fordulójában a szokott helyszíneken, az erre kijelölt nyilatkozó falaknál elkészíteni az interjúkat - mondta dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs- és marketing igazgatója. - A DVTK - Honvéd mérkőzés előtti napon Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke felhívta az MLSZ és az M4 Sport illetékeseinek figyelmét, hogy nem szerencsés a helyszínválasztás közvetlenül a lelátó előtti részen. Sajnos ez már a péntek esti FTC - Paks mérkőzésen is bebizonyosodott, amikor az M4 Sport pályaszéli interjúja alatt a Ferencváros egyik játékosát inzultálták a nézőtérről.

A DVTK rendkívül sajnálja a történteket és elnézést kér Gazdag Dánieltől, Rác Benedektől, a vendég Budapest Honvédtól, valamint az M4 Sport televízió munkatársaitól, de ezzel egy időben kérvényezzük, hogy az MLSZ jelenleg érvényes előírásai miatt vizsgálják felül a pálya széli interjúk készítésének gyakorlatát - tette hozzá dr. Világi Péter, aki még egy problémára reagált a mérkőzéssel kapcsolatban.

A szombati mérkőzés közvetítésével kapcsolatban a meccset a televízió képernyője előtt követő szurkolóink több helyről jelezték a klub felé, hogy érzésük szerint a zajmikrofonokban jobban hallatszódott a maroknyi vendégtábor, mint a diósgyőri - szokás szerint - rendkívül nagy számban megjelenő hazai ultrák. A problémát azonnal felvetettük az M4 Sport munkatársainak, akiktől azt a választ kaptuk, hogy a mérkőzésen az eddigi gyakorlatnak megfelelően két zajmikrofon került kihelyezésre a két alapvonal közelébe. A DVTK kérte az eset kivizsgálását - fejezte be a kommunikációs- és marketing igazgató.

forrás, fotó: dvtk.eu

Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
BannerBanner
Hozzászólások
8. KáGábor |Válasz erre: 7. MertAkiDiósgyőőőri
2020-09-17 09:24:07
Szerintem a sorok között ott van a válasz a harmadik kérdésre.
7. MertAkiDiósgyőőőri
2020-09-17 08:39:40
A legfontosabb kérdésre továbbra se jön válasz. Remélem azért mert már összeült a tisztelt klubvezetés és bőszen törik a fejüket egy rendes, reális jegyképzésen! És nem valami bohóc marketing félmegoldás születik amivel befogják itt párak száját...
6. jocek
2020-09-16 18:11:59
Mint ahogy arról sem beszélt itt senki még hogy a kispesti második gól előtt egy egyértelmű ( naposról jól látható volt zúgott is a hülye vagy ) lökés volt a vendég 16-os on belül , ebböl kontráztak meg minket !
5. samanhegy
2020-09-16 18:02:44
Mondjuk ha Gazdag a gólja után nem szopkodná a retkes ujját a lelátónk és a kispadunk felé, akkor lehet hogy nem inzultálná senki. Erről nem beszél senki?
4. jocek |Válasz erre: 2. objektiv
2020-09-16 17:44:23
Az nem lehet gond hogy enyhén szólva is többségben vannak azok a rigmusok amik hogy is mondjam 18-as karikások ! TV-be nem valók ! Gyerekek stb miatt ? Csak kérdem naivan ez ,nem lehet ?
3. MertAkiDiósgyőőőri |Válasz erre: 2. objektiv
2020-09-16 12:43:19
Igazából ezt nem is kellene kavarni. Tegyenek ki mindenhova egyforma mikrofont és az legyen hallható ami történik. Tudom, reménytelen.
2. objektiv
2020-09-16 11:12:47
Többen is leírták már, nem a zajmikrofonok hollétéről van szó, mert lehet 100 is előttünk, a Honvéd tábor előtt meg egy, ha úgy keverik, akkor sem fognak minket hallani, míg a másik tábort igen.
A potméterek állítgatásával van a baj, nem a zajmikrofonok elhelyezésével, és ez a stúdióban történik. Így kevernek le egy cigányozást vagy buziemeleszezést, mert érdekes módon akkor rögtön elnémul a hang, legalábbis jóval kisebb lesz.
Addig, amíg ennek az egésznek közszolgálati privilégiuma lesz, ne is várjuk, hogy a fővárosi csapatok esetében nem fogják nálunk lejjebb, a Fardinak meg feljebb tolni a csúszkán a potmétert. Majd jön valami blabla hogy minden rendszerűen, szabályosan történik oszt jóvan. Évek óta ez van. A Fradi pályán kurvára alig hallani a tomboló 1200 diósgyőrit, de itt a 22 paksit meg igen. Nem tudom, bármit lehet-e azzal kezdeni, hogy Jancsika a hangmérnök úgy végezze a munkáját, hogy az igazságosan és élethűen állítsa be és adja vissza a tv képernyőin keresztül a stadionban egyébként kézzelfogható hangbéli különbséget.
1. Skócilánya
2020-09-16 10:48:33
Nem hiszem, hogy egy véget ért merkőzes követően készitett interjú miatt, a klub felelősséggel tartozna, vagy bármiféle szankcióval sújtható lenne.
BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...