Banner

A DVTK és a MAC közeledik az Extraligához

Szerző: Jáborcsik András | 2018-03-22 21:40:00

Hokis berkekben hosszú ideje beszédtéma, hogy két magyar klub is a szlovák élvonalban szeretne szerepelni a következő szezontól - írja mai cikkében a jegkorongblog.hu.


Első körben a DVTK Jegesmedvék ismételt bejelentkezéséről lehetett hallani – ezt Egri István klubvezér a nyilvánosság előtt sem titkolta –, majd érkeztek hírek a MAC Budapest csatlakozási szándékáról is. A későbbiekben az is kiderült, hogy az idén sorozatban harmadszor Erste Liga-döntős páros nyomában az UTE is kipróbálná magát északi szomszédunk bajnokságában. Mindezekről azért nem számoltunk be eddig, mert régi alapelvünk továbbra is érvényes: az eseményekről, fejleményekről lehetőleg akkor adunk hírt, amikor már megtörténtek.

Ha így nézzük, mégis előreszaladunk most valamelyest, hiszen még semmi sem dőlt el az ügyben. Biztosnak annyi látszik, hogy a Tipsport Extraliga három klubot semmiképpen sem fogadna be, így az UTE-t már elutasította. Kettőt valószínűleg szívesen látnának, ám végleges döntés velük kapcsolatban sem született, sem a DVTK, sem a MAC nem kapott konkrét szerződésajánlatot.


Ami miatt írunk a történetről, az, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai bizottságának csütörtöki ülésén Such György ismertette az aktuális helyzetet. Az MJSZ-elnök által elmondottakból információink szerint egyebek közt kiderült: ebben a pillanatban még nem áll rendelkezésre az összeg, amelyet a Tipsport Extraliga csatlakozási díjként elvárna a jelentkezőktől. (Úgy tudni, a szlovákok azt akarják, hogy a két csapat legalább három szezonra kötelezze el magát, és ennek biztosítékául idényenként jelentős összeget fizessenek a liga kasszájába. Ezt elviekben a kluboknak kellene felhajtaniuk, ám a szponzorok keresésében a szövetség segítséget nyújt.)

Az egyértelművé vált a szakmai bizottságban, hogy az MJSZ elnöke támogatja a DVTK és a MAC Extraliga-szereplését. Ezt a nemzeti válogatott érdekeivel magyarázta Such György, mondván, az előrelépéshez, az A csoportos szinthez a lehető legtöbb magyar jégkorongozónak kompetitív és kiegyenlített ligában kell játszania, ahol tartósan magas terhelést kaphatnak. Az Erste Ligával szemben ezt az EBEL és az Extraliga tudná biztosítani szerinte. Az MJSZ elnöke továbbá úgy tudja, az Extraliga az EBEL-lel szemben elvben nyitott valamifajta szorosabb, fejleszthető integrációra, folyamatos együttgondolkodásra, együttműködésre is.


Elolvasom a teljes cikket a jegkorongblog.hu-n >>>>>


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...