Banner

Ki sem merjük mondani, le sem merjük írni

Szerző: walaki | 2016-09-23 09:00:00

A DVSC a labdarúgó NB I-ben kis híján eljutott a bajnokság harmadáig, összességében pedig tizenöt tétmérkőzést vívott. A civishir.hu mérleget vont a Loki teljesítményéből.

A szerző szerint a számok láttán letargiába is eshet az, akinek a piros-fehér klubért dobog a szíve. A Loki a tizenöt meccsből mindössze ötöt nyert meg a 2016/2017-es idényben, és még ezt is árnyalja, hogy ebből két győzelmet egy amatőr San Marino-i egylet ellen aratott az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. A bajnokságban mindössze az Újpest, a Mezőkövesd és a Gyirmót ellen sikerült megszerezni a három pontot, ehhez társul két döntetlen és öt vereség tíz forduló alatt.

Negatív a gólkülönbség, siralmas az idegenbeli mérleg, de a hazai sem dobhatja fel debreceni szurkolókat. Ami az idegenbeli teljesítményeket illeti: a DVSC a második legrosszabb a mezőnyben, és csak azért nem tökutolsó, mert a gólkülönbsége eggyel jobb, mint a Diósgyőré.

Nos, a számok tükrében nem alaptalan a debreceni szurkolók félelme.

Ki sem merjük mondani, le sem merjük írni… - zárja írását a civishir.hu. Sajnos, ugyanígy érzünk mi is Diósgyőrben!

Az állás

Hazai pályán

Idegenben


A Loki honlapja szerint a csapatnál mindenki egészséges, hiszen Völgyi és Castillion is felépült sérüléséből és csatlakozott a csapathoz, így teljes kerettel készülhetnek a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésre.

Völgyi Dániel még a múlt héten, a Ferencváros elleni bajnokin sérült meg, le is kellett cserélni, Castillion pedig combizomhúzódás miatt hagyott ki néhány napot, ám már mindketten teljes értékű munkát végeznek.

DVSC egyik új szerzeménye, Ivan Bobko kezdőként kapott szerepet a Ferencváros és a Honvéd elleni mérkőzésen is, a zöld-fehéreknek ráadásul meglőtte első gólját is a Loki színeiben. A debreceniek két hete igazolt ák az ukrán csatárt a Metaliszt Harkiv együttesétől. Bobko szerint egyik NB1-es csapat sem adja meg magát könnyen: "Diósgyőrben is mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a találkozót. A labdarúgásban bármi megtörténhet, egyik csapat sem adja magát könnyen. Nehéz lesz, már csak azért is, mert ahogy hallottam a többiektől, a Diósgyőr ellen mindig presztízsmeccset játszik a DVSC."

Leonel Pontes, a Loki portugál vezetőedzője eredetileg utánpótlás szakmai igazgatónak érkezett Debrecenbe, Kondás Elemér távozását követően azonban gyorsan a felnőtt csapat vezetőedzői székében találta magát. Pontes szerint a DVTK játékosai rengeteget futnak és harcolnak a mérkőzéseken: - "Szerda este élőben tekintettem meg a Diósgyőr MTK elleni mérkőzését. Igyekszünk felkészülni ellenfelünkből, illetve az ottani körülményekre is, hisz mindenképp szeretnénk behúzni a találkozót. A DVTK erős hazai pályán, ráadásul sok szurkoló buzdítja őket hétről hétre. Rengeteget futnak és harcolnak a kilencven perc során, ráadásul erős védelemmel állnak fel. Fontos, hogy a csapatom mentálisan is rendben legyen, erre fel kell készíteni a labdarúgókat. Ha sikerül, jobb lesz a játékunk, és nem adunk esélyt az ellenfeleknek arra, hogy pontot raboljanak tőlünk."


forrás: civishír.hu, dvsc.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.