Banner

Volt egyszer egy kupadöntő

Szerző: Jáborcsik András | 2024-05-26 19:20:00

Tíz éve vívtuk az emlékezetes kupadöntőt az Újpest ellen.


Amikor 10 évvel ezelőtt Elek Ákos Debrecenben, a DVSC elleni Magyar Kupa elődöntőn, a hazaiak 4-1-es vezetésénél a kezdőkörből megindult és 4 védőt kicselezve belőtte a 2. gólunkat, szerintem kevés diósgyőri gondolt arra, hogy ennek a találatnak mekkora jelentősége lesz a döntőbe jutás szempontjából. Egy ember volt viszont, aki már a meccs utáni nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy Ákos góljának köszönhetően él a remény, ez az ember pedig Tomiszláv Szivics volt.

A visszavágón aztán Kondás Elemér megtette nekünk azt a szívességet, hogy Bacsa Patrikra a veterán Bernáth Csabát állította és ez a (mellé)húzás tulajdonképpen el is döntötte a meccset. Debreceni András remek fejesgóljával már a 2. percben megadta az alaphangot, majd Patrik góljának köszönhetően - aki remekül kihasználta Bernáth lassúságát - a 21. percben már mi álltunk továbbjutásra. A végén aztán a 10 emberrel játszó Loki még veszélyeztette néhányszor a kapunkat, de gólt nem sikerült szerezniük, így a DVTK jutott a Magyar Kupa döntőjébe.

Ki hitte volna még ezt az idegenbeli vereség után!


A 2 gólos győzelemnek köszönhetően készülhettünk a Puskás Stadionba, az április 25-i, Újpest elleni kupadöntőre. A külföldön dolgozó diósgyőriek nyomban repülőjegyet foglaltak, hogy részesei lehessenek a finálénak, a nagy napon pedig több, mint 9.000 miskolci kelt útra, amivel szinte megbénítottuk Budapestet. Autók, buszok végeláthatatlan sora az autópályán, tömött vonatok a Keletiben, mindenhol csak diósgyőrieket lehetett látni. A Puskás Stadion a jó emberek igazi gyűjtőhelye lett, ahol újra megölelhették egymást a rég nem látott barátok, ismerősök, de még hamisítatlan diósgyőri lánykérésnek is szemtanui lehettünk az arénában.


A diósgyőri tábor felejthetetlen szurkolást produkált, 2 év távlatából is végigfut az ember hátán a hideg, amikor Bacsa Patrik egyenlítő gólja utáni örömmámorra gondol. Kádár Tamásnak a hosszabbításban való jogtalan kiállításával a Solymosi nevű sípmester megfosztott ugyan minket a kupagyőzelemtől, de az Újpest eltiltásának köszönhetően mégis mi indulhattunk az Európa Ligában. Itt pedig következett az újabb csoda, a magyar csapatok közül mi jutottunk legtovább a nemzetközi kupákban. Előbb a máltai Birkirkara, majd a bolgár Litex Lovecs ellen is továbbjutottunk és csak a "sehova sem kellő" (a Nemzetisport után szabadon) brazilokkal megerősített Krasznodar tudta utunkat állni.

Emlékezzünk a szépre és elevenítsük fel újra a felejthetetlen kupadöntő képeit!


Ide kattintva az amigeleken.hu galériájában több, mint 300 fotót találsz a kupadöntőről >>>>>>>






És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2024-05-28 00:01:55 Lila öves, Tag
Nekem is mint sokunknak elég emlékezetes volt ez a döntő pláne annak tükrébe hogy nem sűrűn jutunk odáig el! sőt megvallva az igazságot még a jegy azóta is megvan! Amúgy jó volt a szurkolás mind a két oldalról akkor ment a szarházi ... Mlsz..is szóval jó volt függetlenül hogy sajna nem mi nyertük meg! Amúgy eszembe jutott még amikor a rendőrök bejöttek a mi szektorunk elé megkérdeztem én is hogy mi szűkség erre a biztonsági szolgálat embere, csak annyit mondott hogy ezt ok sem értik hogy erre mi szűkség van! A meccs végén még négyen elsétáltunk egy benzin kútig mert még szomjasak voltunk tiszta pirosba voltunk sál a nyakba bemegyünk ott voltak bent vagy3-4 újpesti szurkoló először azt gondoltam hogy ebből baj lesz de hála istennek nem volt semmi ők köszöntek nekünk mi meg vissza köszöntünk nekik meg egy kicsit beszélgetünk aztán vettünk piát majd mentünk a haver lakására tovább inni mert másnap jöttünk haza. nyilván ha a benzin kúton nem mezei szurkolókkal futottunk volna össze hanem a lilák kemény magjával akkor minden másképp lett volna gondolom de összességébe ez egy örök emlék volt a kupadöntő! remélem hogy még egy párat megélek!
2024-05-27 20:02:02 Fekete öves, Őstag
Felsétálva hétvégén a Puskás lépcsőjén eszembe jutott Sántha közeli rokona,hogy elvették még az esélyét is,hogy több mint tízezren egy kupadöntő miatt sétálhassuk ott föl...
2024-05-27 17:32:16 Fekete öves, Őstag
Gigaélmény volt!!! Remélem átélek még ilyet a hátralévő életemben, nem is egyszer....
2024-05-27 16:24:31 Barna öves, Fanatikus tag
.... Életem top hármas foci élménye...

De Patrik góljánál a top1-es!!!

.... remélem még egyszer -a fiammal is- átélem!!!
2024-05-27 12:42:10 Fekete öves, Őstag
Ott voltam Debrecenben az odavágón és tudtam,hogy a döntőn nem lehetek majd ott. Ahogy berúgta Elek,mondtam is a mellettem álló havernak,hogy most intézte el Elek,hogy lemaradjak a döntőről...
2024-05-27 06:46:40 Fekete öves, Veterán
Óriási volt!!! Örök élmény!
2024-05-26 22:59:17 Barna öves, Fanatikus tag
Uuuuu basszus de jó is volt, 10 éve.. most visszanézve és visszagondolva az volt a menny, amióta Dudast "kirakták" -lehet a ugyan a cashflow rendben - de azóta pokol.

(A büfé mondjuk magyar szokásához híven kritikán aluli volt. Komolyan eddig a liba legelőn volt normális kiszolgálás, amióta megépült nekik ez a börtön stadion, sosem lehetett rá panaszom)
2024-05-26 22:49:53 Piros öves, Őstag
Csodás nap volt annak ellenére hogy nem nyertük meg a kupàt
Ellenben feledhetetlen élményt volt több ezer embernek!
5. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 4. izor600
2024-05-26 22:35:48 Fekete öves, Veterán
Szivics volt a vezetoedzo, de hivatalosan eltiltas alatt allt egy ominozus interjuja utan.

"Mondjak meg hanyadiknak kell lennunk, es nem izgulunk"
2024-05-26 21:55:22 Citromsárga öves, Tag
Talán akkor ha jol emlékszem Szivics volt a csapat edzője.És talán ez a világszinvonalu bologato János Radenkovics a segéd edző......Csapatunk rengeteget fejlődött az elmult 10 év alatt.Legalább is vezetőink szerint. De pozitivitásban mindenképpen.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...