Banner

Völgyi Péter: Nincsenek Euroliga mércével mérve sztárjaink, "csak" jó játékosaink vannak

Szerző: Jáborcsik András | 2023-11-25 21:23:00

Sajtófigyelő - sportal.blikk.hu


A női kosárlabdaszezon legnagyobb szenzációját szolgáltatja eddig a DVTK HUN-Therm, amely fantasztikusan menetel az Euroligában, legutóbb a spanyol bajnok Valenciát verte (67-56) és még veretlen a legrangosabb európai sorozatban. Hogy mennyire volt benne a levegőben a diósgyőri lányok parádés szereplése, arra még Völgyi Péter, a csapat vezetőedzője sem tudott egyértelmű választ adni a sportal.blikk.hu-nak.

A portál a vezetőedző mellett a csapat kíválóságát, Lelik Rékát is megszólaltatta.


Csapatként és egyénileg is erősödtünk a nyáron, de az, hogy hat forduló után nem kaptunk még ki az Euroligában, egyáltalán nem reális. Emlékszem, amikor kiderült, hogy selejteznünk kell a sorozatba jutáshoz, mindenki pesszimista volt. Viszont a lányok nagyon akarták a sikert, ez összekovácsolt minket, így sikerült rácáfolnunk a kétkedőkre, ami nagyon jó érzés, persze azt is tudjuk, hogy a neheze még hátra van – magyarázta elégedetten Völgyi a Sportálnak.



Az idén ötven éves mester a harmadik szezonját tölti Diósgyőrben, ahol remek munkát végez. Nyert Magyar Kupát, bajnoki bronzérmet, mintha egymásnak teremtették volna a vezetőedzőt és jelenlegi csapatát.

Nincs nagy titok, női csapatról beszélünk, fontos, hogy meglegyen a megfelelő összetartás, nincsenek Euroliga mércével mérve sztárjaink, ’csak’ jó játékosaink vannak. Maximálisan respektálom a lányok egyéni törekvéseit és próbálom őket egy irányba fésülni, hogy ezek egybe essenek a csapat célkitűzéseivel. Úgy terelem a játékosokat, hogy hosszútávon gondolkozzanak a karrierjükről, klubjukra a Diósgyőrre és egyáltalán az előttünk álló feladatokra. A kölcsönös bizalom alapja itt mindennek és ez oda-vissza megvan – árulta el munkája sikerének hátterét a szakember.



Amiért jöttem maximálisan megkapom, rendre játszom az Euroligában, meghatározó szerepem van a csapatban, ennél jobb fejlődési lehetőség nem létezik. Magabiztossá tesz, hogy maximálisan megbízhatok a stábban, illetve a csapattársakban. Itt minden egyes játékos karaktere belepasszol a gárda rendszerébe. Szerintem ebben egyedülállóak vagyunk az Euroligában – ezt már Lelik Réka, a magyar válogatott bedobója mondta, aki nyáron csatlakozott Völgyi Péter csapatához.



A Diósgyőr fanatikusai mindig is híresek voltak a megszállottságukról, ráadásul mostanság Miskolcon kosárlabda láz van, ami az alaphangulatra is rátesz egy lapáttal. Nem véletlen, hogy Lelik, aki első szezonját játssza a városban, el van ájulva a miskolci drukkerektől.

Aki a DVTK Arénába belép, azonnal érzi, hogy itt komolyan veszik a kosárlabdát. Őszintén be kell vallanom, játékos pályafutásom során még nem volt alkalmam ilyen közegben játszani. Hidegrázós, ami itt van. Folyamatosan kapjuk az energiát a lelátóról. Ráadásul még idegenbe is elkísérnek minket, ami egy különleges kincs. Szurkolótábora egyben szépsége is a diósgyőri csapatnak – áradozott a 24 esztendős játékos.


Tovább a sportal.blikk.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>>>


forrás: sportal.blikk.hu

fotók: FIBA.Basketball



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

2023-11-27 14:08:18 Barna öves, Veterán
4. helyen az EL-erősorrendben!
https://www.fiba.basketball/euroleaguewomen/23-24/news/euroleague-women-power-rankings-volume-3
2023-11-26 21:11:02 Lila öves, Őstag
Összecsengenek a gondolataink. :)
Ha a menedzsment is képes szintet lépni marketing, kommunikációs és gazdasági szempontból, mint a csapat ezt megtette, akkor lehetünk hosszú távon is nagyon sikeresek.
22. Geotic |Válasz erre: 21. Elemér
2023-11-26 21:01:42 Piros öves, Őstag
Elemér, olvasd már el légyszi az 5. hozzászólást :-)
21. Elemér |Válasz erre: 16. jaborcsik-andras
2023-11-26 20:55:29 Lila öves, Őstag
Azt gondolom, hogy ebben az évben olyan pozícióba kerültünk, hogy talán és remélem, már nem csak egy állomás lehetünk egy játékos pályafutásában, hanem cél is, hogy itt tudjon játszani. Az eredményeink, a körülmények, a szurkolók, minden optimális ebben a szezonban eddig. Ha ezt a hullámot meg tudjuk és ami nagyon fontos meg is akarjuk lovagolni, akkor nagyon nagy eredményekre lehetünk képesek.
20. Mkosar |Válasz erre: 18. Zsolt70
2023-11-26 18:54:21 Barna öves, Fanatikus tag
No igen.
A léleksimogató szavak már megvoltak.
Lássuk a tetteket...is...majdan...
19. steve-curtis |Válasz erre: 9. Mkosar
2023-11-26 18:47:01 Piros öves, Fanatikus tag
Sosem állította senki,hogy Sz.T. Úrnak ez a legnagyobb erőssége! Sőt!
18. Zsolt70 |Válasz erre: 16. jaborcsik-andras
2023-11-26 18:20:19 Lila öves, Fanatikus tag
Mit kíván a magyar nemzet. :)
17. Mkosar |Válasz erre: 16. jaborcsik-andras
2023-11-26 17:50:39 Barna öves, Fanatikus tag
Ez igy van.
Nem engem kell meggyőzni az értékek megtartásának a fontosságáról.
De maradjuk a realitásnál.
A siker is zsebbenyúlós, ahogy egy párszor már elmondtuk.
16. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 8. Mkosar
2023-11-26 17:23:44 Fekete öves, Veterán
Nekünk mezei szurkolóknak azért melengeti a szívünket ez a mondata Péternek, mert szeretnénk bízni abban, hogy a Diósgyőrben való szereplés perspektívát tud nyújtani egy játékosnak és nem csak kitérőnek, vagy egy rövid állomásnak tekinti a pályafutásában az itt létet.
Szeretnénk azt, hogy a csapat magja, legyen az akár magyar, akár légiós, évről-évre megmaradjon és csak egy-két játékos cserélődjön.
Szeretnénk, ha a játékosaink jól éreznék magukat Miskolcon, szeressenek itt játszani (és élni).
Szeretnénk, ha a Miskolcon töltött időszak egy boldog időszak legyen az életükben.
Ha ez így lenne, akkor mi is boldogok lennénk.
15. korxi |Válasz erre: 12. AK-47
2023-11-26 14:25:58 Piros öves, Veterán
Hagyd, ő ilyen:) Hagyományosan megvannak az ilyen Coelho-i konkrétságú észrevételei :)

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...