Banner

Völgyi Péter: Klubedző és szövetségi kapitány leszek egy személyben

Szerző: amigeleken.hu | 2024-03-28 08:20:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


Készen áll a kihívásokra Völgyi Péter, a női válogatott új szövetségi kapitánya, akinek mindenhol azt tanították, ha a felnőttválogatottól hívják, nem szabad nemet mondani.

A nemzetisport.hu-n megjelent interjúból idézünk.


Mikor vetődött fel először, hogy ön lehet a következő női kapitány, mikor kezdte el a tárgyalásokat a szövetséggel?

Csak a keddi elnökségi ülés előtt néhány nappal − válaszolta a Nemzeti Sportnak Völgyi Péter, a női bajnokságban szereplő DVTK Hun-Therm vezetőedzője, akit kedden a női felnőttválogatott szövetségi kapitányának neveztek ki a távozó Székely Norbert utódjaként. − Gyorsan zajlottak az események, sok idő nem volt ezen agyalni. Mindig mindenhol azt tanították nekem, ha a válogatottól hívnak, nem szabad nemet mondani, így nem volt kétséges, hogy elvállalom a megtisztelő feladatot. Vidéki gyerekként pláne nem volt ez kérdés.



Meglepődött a felkérésen?

Nem lepődtem meg, de jobban örültem volna, ha kijut a csapat az olimpiára és nem kerül sor erre a váltásra.

Nehéz volt megegyezniük?

Nem, mert találkoztak a nézőpontjaink. A megkeresés után azonnal tájékoztattam a DVTK vezetőségét, s mivel a szövetség – élén Báder Márton elnök úrral – is azon az állásponton volt, hogy gyakorló edző legyen az új kapitány, nem kellett egyezkedni. Én is úgy gondolom, hogy mivel a szövetségi kapitány néha évente csak négy-öt tétmeccsen irányítja a nemzeti együttest, kifejezetten hátrányos, ha nem dolgozik klubnál. Ha ez a két munka összeegyeztethető, akkor ez a jó megoldás. Ha tehát a következő idényben is igényt tartanak rám Diósgyőrben, akkor klubedző és szövetségi kapitány leszek egy személyben.

Van már stábja?  

Mivel elég messze még a folytatás, augusztusban játszik a válogatott világbajnoki előselejtezőt, nem sietünk ezzel. A női playoff most indul, így csak az első kör, a negyeddöntő után kezdjük meg a tárgyalásokat a lehetséges stábtagokkal. Ebben a témában a bizalom rendkívül fontos, de arra azért figyelni kell, hogy klubedzőként úgy állítsam össze a stábot, hogy mindenki a magáénak érezze a válogatottat, azaz lehetőleg ne egy városból, klubból érkező szakemberekből álljon össze a csapatunk.

Meddig szól a szerződése?

A következő utáni Európa-bajnokságig, azaz 2027 nyaráig.

Hogyan képzeli el a kettős terhelést, ami valójában háromfrontos, hiszen a DVTK-nál sportigazgató is?  

Másfajta terhelés lesz ez nekem és mindenki másnak, így némi átalakítás szükséges a jelenlegi állapothoz képest. A jövő héten születnek döntések ezzel kapcsolatban.

A kívánságlistáján ott volt, hogy egyszer majd felnőtt szövetségi kapitány lesz?  

Kifejezett célként nem, de hozzátenném, az U18-as női együttessel végzett munkát nagyon élveztem az előző öt-hat évben. Tisztában vagyok vele, hogy ez a szakma csúcsa Magyarországon, s büszke vagyok, hogy rám esett a választás.


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu

fotó: Árvay Károly



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...