Banner

Vladimir Radenković: Meg kell szenvedni a továbbjutásért

Szerző: amigeleken.hu | 2024-04-02 19:26:00

Az FTC elleni találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedző a dvtk.eu-n nyiltkozott.


A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében a DVTK hazai pályán játszik szerda este nyolc órától az FTC ellen. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedző a dvtk.eu-n nyiltkozott.


A DVTK négy bajnoki és egy kupamérkőzést követően szenvedett először vereséget Zalaegerszegen.

A legutóbbi mérkőzés nagyon rosszul sikerült, amiért újra elnézést kérek a szurkolóktól. A találkozó után udvarias hangnemben, de kíméletlen őszinteséggel beszélünk a játékosokkal, hiszen a munkánk - beleértve magamat és a teljes stábot - a bizalmon alapul. Rávilágítottunk néhány részletre, ami a vereséget okozta, és mivel okos játékosok vannak Diósgyőrben, megértették a mondanivalónkat. Ezt követően pedig azt kértem a játékosoktól, hogy felejtsék el a múltban történt dolgokat, és azokra a feladatokra figyeljenek, ami előttünk áll.



A DVTK szombat este Zalaegerszegen játszott bajnoki mérkőzést, ahonnan vasárnap hajnalban ért haza a csapat. Szerdán kupamérkőzés, szombaton bajnoki, majd a következő héten ismét két bajnoki vár a csapatra.

Valóban sok mérkőzés vár ránk mostanában, de a DVTK keretében sok jó játékos található, akik meg fogják kapni a lehetőséget arra, hogy bebizonyítsák ezt. Amikor 16 nap alatt öt mérkőzést játszik egy csapat, akkor természetesen rotálni kell a játékosokat, hiszen az edzői stábnak az a dolga, hogy minden támogatást megadjon a labdarúgóknak a minél jobb teljesítmény elérése érdekében.

Lassan közhellyé válik a mindig csak a következő mérkőzésre készülünk mondat, amit most zárójelbe lehet tenni.

Figyelnünk kell arra, hogy melyik játékosból mennyit vesz ki egy-egy mérkőzés, valamint mennyire tudja kipihenni magát a rendelkezésre álló rövid idő alatt, de a figyelem központjában ezúttal is csak a következő mérkőzés lesz - világította meg.

A III. Kerület, a Siófok, valamint a ZTE búcsúztatása után újabb Magyar Kupa mérkőzés vár a csapatra. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Szerda este a Magyar Kupában lépünk pályára, azt szeretném látni a srácokon, hogy mindenki maximálisan komolyan veszi ezt a sorozatot is. Sportemberek vagyunk, szeretnénk itt is nyerni - szögezte le.

Az FTC a Nagyaecsed, a PAFC és a DVSC búcsúztatásával jutott a negyeddöntőbe.

Az FTC sok szempontból kiemelkedik a magyar mezőnyből, biztos vagyok benne, hogy Diósgyőrbe is a továbbjutás vágyával érkeznek. A legutóbbi bajnoki fordulókban láthattuk, hogy milyen kiváló formában játszanak, és ellenünk is biztosan motiváltan lépnek pályára, hogy megmutassák, milyen focit tudnak játszani.

Vasárnap délután az FTC-ből hiányzott néhány kulcsjátékos Mezőkövesden, illetve néhány alapjátékos csak a második félidőben kapott szerepet.

Az FTC kerete rendkívül erős, nem okoz számukra gondot, hogy vasárnap bajnoki Mezőkövesden, szerdán kupameccs Diósgyőrben, szombaton pedig bajnoki csúcsrangadó otthon a Paks ellen. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk a lehető legerősebb csapattal állnak fel.

Az előző idényben Vladimir Radenković és Dejan Stanković együtt dolgozott az FK Crvena zvezda csapatánál, és ha az FTC nem kéri az DVTK elleni bajnoki elhalasztását, akkor a diósgyőri szakvezető volt kollégája ellen mutatkozott volna be új csapata élén. De ami késik, az nem múlik.

A közös munkát követően is jó viszonyban maradtunk Dejan Stankovićcsal, ami persze semmit nem jelent majd szerda este. Akkor az ellenfél csapatának az edzője lesz, akiket le akarunk győzni. Megadjuk neki a tiszteletet, de mindent megteszünk azért, hogy mi jussunk a következő körbe.

Teltház várható a DVTK Stadionban, ahová kérjük, mindenki időben induljon el. A kiváló hangulat pedig plusz erőt adhat a diósgyőri játékosoknak.

Amennyiben a pálya minden részén és a mérkőzés minden pillanatában kiadjuk magunkból a maximumot, akkor nekünk is meglesz az esélyünk a továbbjutásra. Egy nagy vizsga előtt állunk, szerdán bebizonyíthatjuk, hogy képesek vagyunk szenvedni a sikerért mindamellett, hogy tudunk focizni is. A labdarúgók mentalitása képessé teszi a csapatot erre, és akkor a szurkolóink támogatásával a DVTK is ott lehet a Magyar Kupa legjobb négy csapata között.


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

20. dudik-attila |Válasz erre: 19. wexeye
2024-04-03 17:33:02 Piros öves, Őstag
Igen, a múlt heti 1-5 lerántott minket a fellegekbol.
19. wexeye |Válasz erre: 13. Csakegynap
2024-04-03 16:24:40 Fekete öves, Őstag
Most pont nem érzek ilyen nagy varakozást meg reménykedést, hypeot. Én pont emiatt vagyok optimistább,mint pl ősszel
18. vebgy* |Válasz erre: 12. scs001
2024-04-03 15:28:47 Fekete öves, Veterán
Legyen úgy !
17. vebgy* |Válasz erre: 11. wexeye
2024-04-03 15:27:51 Fekete öves, Veterán
Pedig akkor lenne itt igazi futball láz,ha pont a Kisvárda ellen is lennénk nyolc- tízezren...az sokat sejtetne arról,hogy hol állunk, miért küzdünk a bajnokságban...Ami a szopóágat illeti, valóban sokszor az ilyen felfokozott hangulatban következtek be, bár nem mindig. Remélem a három Ratyi elleni meccsből egyetlen győzelem összejön minimum...
2024-04-03 15:15:47 Piros öves, Őstag
Bennem még megvan a hétvégi zakó élménye. Emiatt egy kissé rezignáltan várom a meccset. Kb. annyira vagyok izgatott, mint az előző kupa fordulóban. Remélem már első percektől magával fog ragadni a csapat ellenállhatatlan játéka.
2024-04-03 14:13:49 Fekete öves, Őstag
Hajrá Diòsgyőr!
2024-04-03 13:47:47 Citromsárga öves, Tag
Ma aztán mindent beleadni! Ami a csövön kifér! Nekimenni a betonfalnak is!
Hajrá Diósgyőr!
2024-04-03 12:01:56 Barna öves, Fanatikus tag
Tartok én ettől a nagy várakozástól, nekünk ebből mindig szopóág van. Cáfoljanak rám.
2024-04-03 11:52:56 Fekete öves, Őstag
Úgy látom nem csak én izgulok napok óta a mai meccs miatt.... Valahogy olyan megérzésem van, hogy ma kiejtjük a taknyokat!
11. wexeye |Válasz erre: 8. Spirálfüzet (kockás)
2024-04-03 10:43:26 Fekete öves, Őstag
Biztos, hogy aki akart az most bejut,még mindig van pár jegy. Azért szerintem érthető,hogy egy zöldek elleni kupameccs,ami után kézzel fogható közelségbe kerülhet egy Puskás stadionos döntő több embert mozgat meg,mint a gyakorlatilag már kiesett Kisvárda elleni,totál tét nélküli bajnoki. Az,hogy azon is mindenképp lesz 4-5 ezer ember,már önmagában szinte egyedülálló ebben az országban

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...