Banner

Vas János visszatér a DVTK Jegesmedvékhez

Szerző: amigeleken.hu | 2022-08-02 18:11:00

A klub utánpótlásában is szerepet vállal edzőként.


A magyar jégkorong egyik kiemelkedő alakja, Vas János visszatér a DVTK Jegesmedvékhez, ahol korábban négy évig játszott. Szinte páratlan tapasztalatát nem csak az Erste Ligában szereplő felnőtt csapatban kamatoztathatja, hanem a klub utánpótlásában is szerepet vállal edzőként.



A magyar jégkorong és a DVTK Jegesmedvék kedvelőinek nem kell külön bemutatni kiemelkedő pályafutását, és egy cikkben nehéz összefoglalni karrierjének megannyi sikeres állomását, de röviden elmondható, hogy dunaújvárosi évei után egészen fiatalon került ki Svédországba, ahol karrierjének első svéd szakaszában 5 szezont játszott, ezalatt pedig teljesítményével elérte, hogy az NHL drafton a Dallas Stars foglalja le a játékjogát. 2005-ben mutatkozott be Észak-Amerikában és három évig játszott az AHL-es Iowa Starsban. Ezt követően további három szezont játszott Svédországban, kettőt a francia élvonalban, kettőt Csehországban és kettőt a Fehérvár együttesében. 2017-ben érkezett először Miskolcra a DVTK Jegesmedvékhez. Első szezonjában Erste Liga döntőbe jutott a csapattal, tette ezt úgy, hogy az alapszakasz pontkirálya lett, valamint elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a klub története második Magyar Kupa győzelmét könyvelhette el. A következő évadban már a szlovák bajnokságban játszott, az alapszakasz során a liga legjobb pontszerzőihez tartozott az 54 meccsen elért 49 pontjával. A következő két szezonban már a csapatkapitányi C betűt viselve előbb 39, majd 27 pontig jutott. A legutóbbi évadot a francia Chamonix együttesénél kezdte, majd ugyanebben a szezonban a szlovák élvonalba igazolt és a HC Presov csapatával jutott be a rájátszásba. Klubsikerei mellett egész pályafutása során meghatározó tagja a magyar jégkorong válogatottnak is, számos világbajnokságon vett részt, valamint a nemzeti csapattal – játékosként egyedüliként - háromszor is történelmet írt. Szapporóban, Krakkóban és Ljubljanában is feljutott a válogatottal a világelitbe. Vas János a keddi napon kötött szerződést a DVTK Jegesmedvékkel, tapasztalatát pedig a felnőtt csapatban játékosként, továbbá edzőként az U8-U10 korosztálynál adhatja át a fiataloknak.


2018-ban "Három harmad Vas Jánossal" címmel négy részes interjút jelentettünk meg az amigeleken.hu-n, amelyben bemutattuk Jankó sikerekben és izgalmakban igen csak gazdag pályafutását.

A lenti linkekre kattintva elolvashatjátok az interjút.

Három harmad Vas Jánossal - 1. rész - Amíg Élek Én (amigeleken.hu)

Három harmad Vas Jánossal - 2. rész - Amíg Élek Én (amigeleken.hu)

Három harmad Vas Jánossal - 3. rész - Amíg Élek Én (amigeleken.hu)

Három harmad Vas Jánossal - Isten éltessen, Jankó! - Amíg Élek Én (amigeleken.hu)


forrás: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. Geotic |Válasz erre: 3. abori
2022-08-04 01:24:37 Piros öves, Őstag
Hehe :-)
A saját fia edzője lesz :-)
És egyébként abban a korosztályban félpercenként kötelező sorcsere van.
3. abori
2022-08-04 00:09:44 Lila öves, Fanatikus tag
Vajon Ő is a szülői "ráhatás" alapján fogja a csapatát összeállítani?
2. Geotic |Válasz erre: 1. Karpfen
2022-08-03 04:03:01 Piros öves, Őstag
Ez így van, a család már Miskolcot tekinti az otthonának.
1. Karpfen
2022-08-02 19:28:50 Barna öves, Veterán
Ez nagyon nagyon jó hír számomra. Nemcsak az, hogy itt fog játszani, hanem az is, hogy edzi az utánpótlást. Ez azt jelenti az olvasatomban, hogy itt szeretne letelepedni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...