Banner

Toman Petra jó formában tért vissza, de úgy érzi, ez még csak a kezdet

Szerző: Jáborcsik András | 2023-12-02 19:10:00

Sajtófigyelő - utanpotlassport.hu


A súlyos térdsérüléséből nyár végén visszatérő, 18 éves kosárlabdázó, Toman Petra egyre jelentősebb szerephez jut a felnőtt első osztályban listavezető és az Euroligában is menetelő DVTK-Hun-therm színeiben. A diósgyőri kosarassal az utanpotlassport.hu-n olvashatunk interjút.


A DVTK 18 éves kosárlabdázója, Toman Petra a Vasas otthonában újfent nagyszerűen játszott az NB I/A-csoport legutóbbi fordulójában: 10 ponttal, 5 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 1 blokkal és 18-as VAL-mutatóval zárt, ezzel csapat egyik legjobbjának bizonyult.

Az U20-as válogatott bedobó jó formáját jelzi, hogy az elmúlt négy fordulóból harmadjára ért el kétszámjegyű pontot és teljesítményindexet.



(A Cegléd elleni 12 pontos és 30 VAL-mutatós produkciója után a forduló válogatottjába is beválasztották.) A 2005-ös születésű Tomantól önmagában is dicséretes lenne ez a teljesítmény a „nagyok” között, de ha figyelembe vesszük, hogy térdszalagszakadás miatt több mint egy évet ki kellett hagynia, és csak a nyár végén térhetett vissza súlyos sérüléséből, még inkább megsüvegelendő a mostanában mutatott remek játéka.


„A szakmai stáb segítségével nagyon jól, fokozatosan építettük fel az egész rehabilitációs folyamatot – kezdte Toman az Utánpótlássportnak. Így amikor augusztusban elkezdhettem teljes intenzitással edzeni a csapattal, hamar újra otthonosan éreztem magam a pályán. A csapattársak és az edzők folyamatosan támogattak, és ez nagyban megkönnyítette a dolgom a visszatérést követően.”


Azzal, hogy milyen gyorsan felvette a ritmust, Petra még edzőjét, Völgyi Pétert is meglepte.

„Előre nem tudtuk megmondani pontosan, hogy pszichésen hogyan reagál majd az új helyzetre, amikor visszatér. Szerencsére fejben nagyon hamar túltette magát a sérülés jelentette traumán, és való igaz, jól kezdte a szezont.

Fontos mérkőzéseken, kulcspillanatokban is bizonyított már: a Pécs elleni egylabdás meccsen például ő dobta az utolsó előtti kosarunkat egy szép akció végén.

Hármas és négyes poszton is szoktam szerepeltetni, ez talán néha kis keszekuszaságot okoz neki fejben, de tizennyolc éves játékosról beszélünk, ez természetes, idővel le fog tisztulni a játéka mindkét szerepkörben, ezáltal pedig csak még hasznosabb tagjává válik majd a csapatunknak" – nyilatkozta a DVTK vezetőedzője.


Tovább az utanpotlassport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>>>


forrás: utanpotlassport.hu

fotó: FIBA Basketball



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2023-12-04 12:39:26 Fekete öves, Veterán
Reméljük hogy a szezon végén is nagy sikernek örülhetünk együtt...
2023-12-03 08:15:16 Piros öves, Őstag
Jóval bátrabbnak kell lennie, de még fiatal, előtte a jövő. Még legalább kettő, de inkább három hasonló képességű fiatalt el tudnék képzelni a keretben, akkor megvan oldva a jövőnk!:)
2023-12-03 04:40:29 Piros öves, Tag
Hajrá Petra!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...