Banner

Tiszta Hollywood

Szerző: dfcwolf | 2020-10-18 18:35:00

Csak kapkodom a fejemet, hogy mi történik a háttérben, vagyis az Internet szemétdombján a Facebookon az éppen aktuális vesztes meccs után. Később kifejtem majd, de az olvasottak után jutott eszembe ez a cím, mert nagyon olyan ez a Diósgyőr, mint egy hollywoodi szuperprodukció, ahol minden színes és látványos, de ha benne dolgozol, akkor látod, hogy csak papírmasé az egész és valójában egy összetákolt, roskatag szerkezet ez a mi klubunk akkor is, ha most mást mondanak azok, akik belőle élnek.

Mire is alapozom ezt? Évek óta beszéljük a szerkesztőtársaimmal azt, hogy sehol nem törekszik annyira a klub a profi látszat kialakítására, mint a sajtóosztályon. És itt nem csak a kitiltásunkra gondolok, amit most egész profin kiviteleznek, hanem mondjuk arra, hogy riportokra is gyakran úgy engedtek el játékost, hogy ott ültek mellette, nehogy valami olyat mondjon. A hírek és videók pedig annyira pozitívak, hogy felfordul az ember gyomra tőle. Persze, jobban belegondolva ez is csak a roskatag tákolmány egyben tartását szolgálja. A budafoki vereség viszont valamilyen oknál fogva nem csak a szurkolóknál verte ki a biztosítékot, hanem azoknál is, akik ennek a gépezetnek a tagjai és sok esetben a mozgatói voltak. Kifakadt Szűcs Ákos és Balogh Sanya is, akik pont a propagandagépezetet irányították.

Mondhatná bárki, hogy visszafelé mutogatni nem elegáns ebben az esetben és ezzel én is maximálisan egyetértek, de azon is el kell gondolkodni, hogy mi váltotta ezt ki belőlük pont most? Ráadásul a két ember finoman szólva sem eszik egymás tenyeréből. Némi elégtételt éreztem akkor, amikor a soraikat olvastam, mert azt mondták, amit mi is mondunk évek óta. Persze, nemrég még pont Ők voltak, akik emiatt minket próbáltak ellehetetleníteni és ez érdekes olvasatot ad a dolognak. Mindketten Sántha Gergelyt jelölték meg, mint fő felelőst a diósgyőri vesszőfutásban. Vajon amikor Világi Péter is kikerül a belső körből, ő is Sánthára fog majd visszamutogatni? Sántha amúgy soha nem állt a rendelkezésünkre egy riport erejéig sem, és biztosak vagyunk abban, hogy keményen dolgozott ellenünk. Ezzel nem is lett volna gond, ha közben dolgozott volna a klubért is hasonló vehemenciával.

De nem tette. Saját karrierjét építgeti és a napokban kiderült, hogy nem csak azt, hanem hegyaljai panzióját is. Amivel semmi gond nem lenne, ha meg lennénk győződve arról, hogy a DVTK ügyvezetője tud annyit keresni pár év alatt, hogy félretett párszáz milliót. Mondjuk, ha így lenne, akkor eléggé túl lenne fizetve. Szóval megtérül az, hogy mezt cseréltünk, megtérül az, hogy a Diósgyőr révén a nagy kutyákkal lehet a skyboxokban parolázni. Megtérül neki. NEKI! De nekünk semmi hasznunk nem lett még ebből, hacsak nem kaptunk pár ajándék pontot cserébe, hogy ne essünk ki valamelyik évben. Mondjuk, az is szégyen lenne. Szóval, mióta itt van, nem sok dolgot tudott felmutatni, kivéve az ingatlanfejlesztéseket. Ami persze, hogy szép meg jó és gyarapítja a tulajdonosunk vagyonát, de ez nekünk hol jó? Ráadásul ha már beruházás. Itt van a klubnál az a Szabó Tamás, aki beruházási és üzemeltetési igazgatóként a tulajdonos északkelet-magyarországi ingatlanbirodalmát építi. Bár, már abban sem lehetünk teljesen biztosak, hogy ez a pozíciója, hiszen a dvtk.eu-n a korábbiakkal ellentétben már nem érhető el a klub szervezeti felépítése. Ő felel a beruházásokért. Jajj ne! Nem lehet véletlen, hogy a rimaszombati polgármester nem volt hajlandó vele tárgyalni az oda érkező állami pénzekről. Nem is lett a projektből semmi, mert inkább mondtak nemet a millárdokra, mint belemenjenek olyanba, amivel nem értettek egyet. Döntse el mindenki, hogy bízna-e rá pénzt.


De ha már itt vagyunk a csúcson. Ne feledjük el megemlíteni Benczés Miklós szerepét a csapat vesszőfutásában. A mai napig élénken bennem van az emlék, amikor nevetve kérdezte tőlem, hogy mi a DVTK stílusa, amikor arról érdeklődtem, hogyan akarjuk ezt életben tartani. Ma már világos számomra, hogy azért kérdezte, mert tényleg nem tudja. Csak nézzünk vissza, minden edzőnk más stílusban akarta játszatni a csapatot, ahhoz akart embereket igazolni és emiatt minden edzőváltás után újabb játékosok érkeztek. Teljesen felesleges. Most ki sem térek az angol sokadik osztályból érkező csatárra és a két grúzra, mert azt már tényleg csak értékelhetetlen vergődésnek gondolom.

Egy sportigazgatónak a hosszú távú koncepció kidolgozása és betartása lenne a feladata a klub identitását és stílusát figyelembe véve. Nem pedig ad-hoc jelleggel igazolni edzőt és játékost. A klub identitásának és stílusának megfelelően kellene az utánpótlást is vezetni, hogy az up csapatok abban a rendszerben lépjenek pályára, mint a felnőtt csapat. Mondjuk a felnőtt csapat rendszere manapság teljesen felismerhetetlen. Nincs. Szóval, ha így nézzük, nem végez jó munkát. Biztosan lázasan dolgozik az új edző megtalálásán, pedig először az alapokat kellene lefektetni. Ha ez meglenne és tartanánk magunkat hozzá, akkor nem lenne újabb 4-5 év szerencsétlenkedés. Egy szó mint száz, Benczés Mikinek szerintem lejárt az ideje a klubnál. Kellene valaki, aki ért ehhez a munkához.


De ha már taktika. Sajnos Feczkó Tamás elvesztette a csapatot és szépen lassan a szurkolókat is. Én nem értettem egyet azzal, hogy három meccs után már a nevét skandálta a közönség, mert még semmit nem tett le az asztalra. Már nem skandálják. Egyszerűen nem tudom felfedezni azt, hogy mit akar a csapat játszani és ezt a játékosok sem tudják, hiszen rendre csak veszekedő focistákat látunk. Ez már a tanácstalanság egyértelmű jele. Nem értem az utolsó percekben végrehajtott cseréket sem. Minek? Szóval az a véleményem, hogy új edző kell, de amikor Vignjevic vagy Pintér nevét hallom, akkor feláll a szőr a hátamon. Akkor százszor inkább egy Waltner.


Még egy apróság a csapattal kapcsolatban. Nem tudom ki találta ki azt, hogy vesztes meccs után kivonulnak a szurkolók elé. Minek? Budafokon is teljesen felesleges volt és mint utólag kiderült, rosszul is sült el. Drazic kimutogatott a szurkolóknak, amit nem kellett volna, de el tudom képzelni, hogy felfokozott állapotban volt és túlzottan magára vette a szidalmakat. Az egyik volt, akire nem lehetett panasz. Szerintem nem kell ezért őt elüldözni, hanem meg kell egy kicsit érteni. Neki ilyen a vére, de a pályán is látszik ez rajta azon ritka esetekben, amikor eljut hozzá a labda. Szóval vesztes meccs után a csapat tapsolja meg a szurkolókat és menjen az öltözőbe, akkor nem lesznek ilyen esetek. Vagy menjen ki a csapatkapitány és kérjen elnézést a szurkolóktól. Semmi több nem kell!


Végül pedig pár szó Leisztinger Tamásról. Megszerezte a klubot és szépen gyarapodik az ingatlanjainak száma is. Megértem, hogy nincs ideje a klubbal foglalkozni a sok más elfoglaltsága mellett, de annyit már azért látnia kell, hogy azok, akikben megbízik, akiket megbízott, nem végzik jól a munkájukat. Egy DVTK nem ezt érdemli! Már a legnagyobb riválisok is minket sajnálnak. Szóval mi kell még, hogy jó tulajdonos legyen és elküldje azokat, akik évek alatt nem tudtak semmit bizonyítani? Meg lehet sértődni ránk most is, de minket mindig is a klub érdekelt. Érte kritizálunk, nem ellene.

Szóval kedves Tamás! Az a meglátásunk, hogy Sántha Gergely, Világi Péter, Benczés Miklós, Feczkó Tamás már nem tudnak lendíteni a diósgyőr szekerén. El kell tőlük köszönni és máshol már bizonyított, jó szakembereket kell idehozni. De olyanokat, akik valóban tudják, mi a Diósgyőr. Honnan indult ez a csapat, kik a szurkolói és ők mit akarnak a pályán látni. Szép munka lesz, de mi ebben többet nem tudunk segíteni, csak elmondjuk a véleményünk.

És te is, aki olvasod ezt a cikket és egyetértesz vagy pont nem értesz egyet. Itt lentebb kommentben írd le, mit változtatnál? Hallasd a hangod, mert olvassák.




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

2020-10-21 21:48:09 Fekete öves, Veterán
Ajánlom mindenki figyelmébe:

https://boon.hu/sport/helyi-sport/meg-egy-furik-betont-rantott-magara-a-dvtk-4646407/

Főleg az utolsó mondat ütött szeget a fejembe.
"Ablakot kellene nyitni, nem csak a földszinten, és az sem lenne baj, ha olyan huzat lenne, hogy kirepítene pár embert."

+11111111112124343 plusz. Hatalmas igazság, és mindannyian tudjuk, hogy annak a bizonyos "huzatnak" kiket kellene minimum kirepíteni egyenesesen a "halálba"
189. Azigazi
2020-10-21 13:41:34 Narancs öves, Lelkes újonc
Történetek a mesék világából.

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy csapat. A gonosz hétfejű sárkány szíve megesett rajta és megmentette.
Történt egyszer, hogy a hétfejű sárkány annyira elfoglalt lett, hogy kinevezett egy helytartót hogy felügyelje kedvenc csapatát.
A helytartója még gonoszabb volt, mint maga a sárkány. De mivel a sárkány magához édesgette ezért minden hazugságot elhitt neki.
Történt egyszer, hogy végül elhatározták bajnok csapatot faragnak a Diósgyőrből, mind ehhez pénz kell, melyet a szerződés szerint a sárkány biztosított, de a helytartó döntötte el mire lehet költeni és mire nem.
Igazoltak hát 20+ lovagot és egy mestert, egy mackót, hogy készítse fel a játékosait a küzdelemre.
Hogy minden kerek legyen, ahogy a kerek erdőkben lenni szokás, a mackó és a helytartó között kineveztek egy jószolgát, a KIRÁLY emberét, aki a király irányába továbbítván minden apró információt biztosította a királyt afelől, hogy a helytartóságban minden jól működik-e.
Hogy a nép megnyugtatásra kerüljön kialakítottak a klubnál egy osztályt, aminek feladata nincs - csupán az a tennivalójuk, hogy megnyugtassák a népet. Erre egy világi polgárembert és egy volt szurkolót neveztek ki.

Így össze is állt a teljes keret, neki is vágtak a következő szezonnak. Dolgoznia és családot eltartania mindegyiknek kell, mert kell! És kész. Így kéz kezet mos alapon mindenki véd mindenkit.

Viszont a hétfejű de idővel a király szemében jószívű sárkánnyá lett tulajonos, aki ontja magából a pénzt - csak és kizárólag a helytartójában bízott - aki civil életben egy ügyvéd, a jogok tudósa.

A történet ott Sántíth egy picit, hogy időközben volt a csárdában egy Dudás, akinek a helyét eltávolítása után, ha nem is névleg de tevőlegesen a helytartó vette át, az összes felelősséggel együtt.

Itt ragad be a történet és lassan vége a mesének, még egy kis apróság.

Hogy mi van akkor HA, van a klubnál egy ember (nevezzük nevén egy helytartó), aki minden tranzakció, játkosmozgás manageri díjon felül olyan pénzeket kér el, amit a szabad piaci mozgás és versenyhelyzet nem enged meg.
Így eggyel gyengébb igazolás érkezik, annyival kevesebb a fizetése a lovagoknak stb.
Mi van akkor, ha van egy helytartó, akinek az irodáján mindent át kell gyömöszölni mielőtt szerződés lesz belőle vagy pénz.
Mi van akkor ha a helytartót, aki nem kötődik Diósgyőrhöz, nem érdekli, hogy kiesünk e vagy sem.
Mi van akkor ha, minden út, minden titoktartás a helytartóhoz vezet?
A mese itt újból megállt.
A csapat hitehagyott, hazugság, korrupció, kiesés, stigma, bűntudat, lenézés.
Ez vár a népre és a szurkolókra, a hazug helytartó miatt.
A helytartó továbbra is a hétfejű sárkány barátja és GOND nélkül tesz és cselekszik mindent fogadkozások ellenére.
A hétfejű sárkány nem tud mindenről, de hisz a helytartónak.
A király embere tehetetlen. A mackó vergődik, de hibás, mert a helytartó kegyeltje.
A játékosok vergődnek, nincs taktika, mert a játékosperceket a helytartó állítja össze az alapján melyik manager és játékos mennyit fizet érte.
A sárkány vak de dühében már ordítana, a király embere lát de tehetetlen.
A nép szenved.
A lovag nem tud harcolni, mert fizetnie kell a játékpercekért.

Minden jó ha a vége jó.

A jog mindenki kezét megköti. Ez egy rossz rendszer. A felelős a helytartó.
És mindenki aki hallgat.

A történet csak FIKCIÓ és saját magunk szórakoztatására és gondolkodásra való!
A történetben szereplő elemek kitaláció tárgyát képezik, minden esetleges hasonlóság A VÉLETLEN MŰVE.

Üzenet a klubházba!
Ne a mesék, a legendák és a SZURKOLÓK ELLEN HARCOLJATOK!
ENGEDJÉTEK EL A HELYTARTÓ KEZÉT.
Még akkor is ha fáj.

Eddig volt, mese volt, Azigazinak kedve volt, a gatyája tele volt, edd meg, ami benne volt!

HAJRÁ DIÓSGYŐR!
Túl fogjuk élni a gonosz sárkányt és a helytartót is!
A nép elkezdett pusmogni a helytartó háta mögött. A helytartó összezizzent, émelyeg. Már magáról a sárkányról is rossz hírek járnak. A tét a sárkány jó hírneve és becsülete.
Ha folytatják nevetség tárgyvá lesznek.

Vége.
2020-10-20 21:54:20 Fekete öves, Veterán
Senki ne menjen ki a felcsút ellen. Jobb lesz így mindenkinek.
Van sok más kellemes program, elfoglaltság.

Ezen a bohózaton nem érdemes idegeskedni. De fizetni se.
2020-10-20 21:47:10 Barna öves, Tag
ajanlom figyelmebe a Zsivoczky, Fogarasi, Benczes trionak:

1, Magyar szinten:
Az MTK-ban összesen hat, legfeljebb U21-es korosztályú labdarúgó lépett pályára, az egyikük ráadásul alig 16 éves volt.

2, Barca meccs
Ansu Fati 17 eves

Nalunk vmelyik szuper tehetseg pl: Szucs Kornel + az összes nb1-ben egy nomalis meccset nem jatszok , ...akitol a szurkolok inkabb a sziv-gyogyszerhez kapnak ,....mintsem felkialtatanank hgoy ebben a sracban van vmi tehetseg
186. tamaskpt |Válasz erre: 178. MertAkiDiósgyőőőri
2020-10-20 21:23:04 Piros öves, Őstag
Ha az óccsósított villamosos büntire van della, akkor a csapatra is marad :)
Viccet félretéve sajnos az látszik, hogy az ellenzéki vezetésű önkorik gyakorlatilag dzsihádba kezdtek a foci ellen, még akkor is ha az csak megyei amatőr szinten van. Itt van pl. egy szomorú példa:
https://porgegrundol.blog.hu/2020/10/09/a_varosvezetes_erthetetlen_viselkedese_miatt_tobb_szaz_gyerek_sportolasi_lehetosege_vesz_el_obudan
185. tamaskpt |Válasz erre: 184. achilleus68
2020-10-20 21:11:54 Piros öves, Őstag
Ne keverd a szezont a fazonnal. A tulajdonos Révész ő Nyíregyházán van és az elmúlt években ő is szépen belekakkantott abba hogy mennyire meghalt a foci Nyíregyen. A kisvárdai Révész ő sportigazgató.
184. achilleus68
2020-10-20 20:34:51 Piros öves, Őstag
Én azért haragszom Leisztingerre, mert beleszarik a hozzáállása. Ha olyan lenne, mint Révész, lehetne olyan csapatunk, mint a Kisvárda. Ő is Ner-és és jól tudja, hogy nem tud beleszólni a nagyok játékába, de egy negyedik helyre oda akár érni és költ a csapatra, egy rakat ingyenélő nélkül,nem az a cél, hogy ne essünk ki. És ezért becsülöm. De ami itt megy, az röhej. Semminek nincs se felelőse, se gazdája, csak a sikernek. De az ugye mostanában nincs. Egy negyedik helyért és azért, hogy ne minden évben a kiesés ellen játsszunk, összetennénk a kezünket és még a jegyárakat is elnéznénk. De ezért még fizetni is.? Most edzőkérdés van, Fernandot ilyenkor már rég kirúgták, most mire várunk. Ez a keret nem kieső, csak elképzelés és testre szabott taktika kellene. Én kiegyeznék Csertői Auréllal, eddig sehol nem mondott csődöt.
183. gazember* |Válasz erre: 180. betyarok
2020-10-20 19:38:05 Fekete öves, Veterán
Egyelőre Mancsot még mindig többre tartom..:)
182. MertAkiDiósgyőőőri* |Válasz erre: 181. v1910
2020-10-20 19:27:37 Fekete öves, Veterán
Feczkó hinne még magában? Hát ő tudja. De azzal számoljon, több ezres nagyságú szurkolót vesztett már el. Nem tudom az ultrák kiállnak-e mellette...

Eppel Márton visszatért a Honvédhoz. A Honvéd még mindig igazol, úgy tűnik nem akarnak kiesni.
Na de mi... Megvagyunk. :D
181. v1910
2020-10-20 16:37:26 Fekete öves, Őstag
Kedd koraeste van, és még mindig egy darab bejelentés nincs. Feczkó mint százszorosan megbukott edző mit keres még mindig itt? Magától mi a picsáért nem mond le? Ja azért, mert többet MB1-es állása nem lesz ezután. Benczés úr? Gerincproblémákkal küzküdnk sajnos megint...

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...