Banner

Távozik Szamosi Tamás, a tartalékcsapat vezetőedzője

Szerző: Jáborcsik András | 2024-05-28 21:50:00

Nem hosszabbítják meg a DVTK II. F4R vezetőedzőjének nyáron lejáró szerződését.


A DVTK és Szamosi Tamás közös döntésének értelmében nem hosszabbítják meg a DVTK II. F4R vezetőedzőjének nyáron lejáró szerződését.


Szamosi Tamás korábbi, Horváth Ferenc stábjában eltöltött időszaka után 2023 nyarán tért vissza a DVTK kötelékébe, a mögöttünk álló bajnoki évadban az NB III. Észak-Keleti csoportjában szereplő DVTK II. F4R vezetőedzői feladatait látta el. Vezetésével az akadémiai képzésben nevelkedő fiatalokra támaszkodó együttes egyrészt kiharcolta a bennmaradást a harmadik vonal egyik legkiegyenlítettebb mezőnyében, másrészt több játékos is bemutatkozhatott az élvonalban a DVTK színeiben.


- Visszatérésem alkalmával azt mondtam, hogy a játékos koromra jellemző szenvedéllyel fogok belevágni a munkába – mondta Szamosi Tamás. - Ez a mentalitás jellemezte végig a mögöttünk álló egy évet, annak minden szépsége és nehézsége ellenére. Büszke vagyok rá, hogy egy rendkívül fiatal gárdával sikerült elérni kitűzött céljainkat és a DVTK II. F4R jövőre is a harmadosztályban szerepelhet. Ennek a csapatnak a kimondott célja mindig is az volt, hogy hidat képezzen az utánpótlásnevelés és a felnőtt futball között. Az élvonalban bemutatkozó játékosok példája mutatja, hogy egyrészt jól dolgoztunk, másrészt mekkora potenciál van a DVTK akadémiai képzésében. Köszönöm, hogy ennek és a diósgyőri labdarúgást körülvevő fantasztikus közegnek egy éven keresztül újra részese lehettem!


- Szamosi Tamást egy éve azzal a szándékkal hívtam Diósgyőrbe, hogy segítse annak a munkának az elindítását, amiben mindketten hiszünk és biztos voltam abban, hogy tud hozni olyan tudást és tapasztalatot a rendszerbe, ami nemcsak a fiataljainknak, hanem a szakembereinknek is segítség lesz – fűzte hozzá Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója. - Ezt emberileg és szakmailag is maximálisan megkaptam, azonban most az élet úgy hozta, hogy sok sikert kell kívánnom a további pályafutásához és biztosítsam arról, hogy a jövőben mindenben számíthat rám és a DVTK-ra. Köszönjük Szamó!


Szamosi Tamás további pályafutásához sok sikert kívánunk!


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2024-05-30 16:58:03 Narancs öves, Tag
Távozott? Itt volt?
2024-05-29 12:05:24 Fekete öves, Őstag
Bölcsebb lett volna semmit mondani. Volt egy eredmény szempontjából kurva gyenge szezonja a tartaléknak,egyikünk sem csodálkozott volna,hogy elköszönnek tőle. Így most sikerült azt kihozni,hogy bár minden fasza,de mégis ki kell baszni, amit mindenki sajnál. Én mondjuk pont nem.
2024-05-29 12:01:00 Citromsárga öves, Lelkes újonc
De jó lenne ha a vezetőknek is lejárna a szerződése és nem hosszabbítanák meg....
2024-05-29 11:35:47 Piros öves, Tag
Én nem Szamosit mint embert kritizálom hanem, a futballszakmáról való nem elégséges, nem értékelhető tudását! Dunát lehet rekeszteni hazánkban az ilyen emberekkel. Én nem tudom azt, hogy ennyire képes tudásban a futballszakmáról vagy tanulni képtelen vagy nem akar, a nagyobb baj az, hogy az a vezetőség, amely az ilyen embereket leigazolja, szóval annak tudnia kell erről, hogy az igazolni kívánt edző mit tett le eddig az asztalra és mi várható tőle. Szamosi hosszú éveken át van a magyar edzőkeringőben, de semmi különös eredményt nem tudott felmutatni, ide-oda igazolgatják. Szóval tipikus példája a honi belterjes edzőkeringőnek, az olyan számtalan edzőnek, akik tehetségtelenek, nem értenek igazán a szakmához, képtelenek tanulni, fejlődni vagy nem akarnak, stb. A DVTK vezetőségének bűne, hogy nem lehetett azt elhinni, hogy ennek tudta és ismerete nélkül hozta őt ide! Azaz vagy ennyire hülyék a szakmához vagy ennek tudatában (még nagyobb bűn) hozták ide és busás jövedelem mellett szerződették.
Ez szinte kicsiben az, mint a "nagycsapatnál"! Dilettantizmus vagy direkt így csinálás??? Na ezért van tele a tököm ezzel az egész színház szarral, amit magyar focinak neveznek manapság!!!
Röhögnöm kell, ha ezt a csávót valakik elviszik innen jobb lehetőségekért! Vigyék is, máshol csinál kárt! Az a baj, hogy közpénzből fizetik a jóformán semmire! És persze az is jellemző, hogy kik is sajnálják, hogy elmegy innen? Na nem a szurkolók hanem a belterjes MBI vezetői, tulajai, stb.! Ez a saját maguk színház bajnoksága, nem a szurkolóké, hülyének vagyunk nézve, na ezért nem járok meccsre, de annyira vagyok DVTK szurker, hogy online követem, sajnos vagy nem...
Biztosan vannak épeszű, tehetséges, dolgos, tanulni akaró és tudó edzők hazánkban (nagyon kevés), de direkt vagy nem direkt nem találja őket meg se a DVTK, se más klubok.
Szóval ettől a DVTK vezetéstől nagyban is ez várható sajnos, ezt bizonyították eddig is. Az is gáz, hogy pl. Kuznyecov egóját és azt hogy milyen emberileg, nos azt se tudták, nem ismerték fel vagy sablonos az ismeretük (ez is gáz) pedig felcsúton dolgozott. Véletlenül belenyúltak azzal, hogy kapizsgálja a szakmát, de az már nem tetszett nekik, hogy kiáll magáért, meg az elképzeléseiért alias a vége az, hogy rúgjuk picsán, pedig saját kölykünk. Jó lesz ide a teasüti Radenkovic. Na ezért nincs előre ezzel a vezetőséggel!
4. laca |Válasz erre: 3. dvtk31
2024-05-29 11:02:24 Lila öves, Fanatikus tag
fura egy kicsit... azzal kezdődik a cikk, hogy Szamosi és a DVTK közös döntése az elválás, de Simon szavai viszont azt sugallják, hogy Ő marasztalta volna.
Tehát vagy Szamosi kapott valahol egy másik munkát, vagy Simon felett valaki azt mondta, hogy mégse végezte annyira jól a munkáját és menjen. Harmadik opció (amibe bele sem merek gondolni), hogy kellett a hely valaki másik csókos embernek, de az nem Simon embere lesz
3. dvtk31 |Válasz erre: 2. rugoka
2024-05-29 09:59:40 Kék öves, Tag
Lehet költői volt a kérdésed, de erre megkaptuk/tad a választ: "hogy segítse annak a munkának az elindítását, amiben mindketten hiszünk"
Amúgy érdemes logikailag is végiggondolni, elemezni, értelmezni (remélem nem értettem félre semmit:)), hogy mit is mondott:
Sajnos az, hogy pontosan mi is ez a munka, na azt nem tudtuk meg :). További rossz hír az, hogy ennek az elindításáról beszél, azaz ez csak tavaly vette kezdetét... Persze lehet, hogy már csak az up képzés fejlesztésének utolsó lépéséről van szó, - bár az eredmények nem ezt tükrözik, - de ez esetben szerencsésebb lett volna a korábbi munka folytatásáról (a kontinuitás jegyében), tökéletesítéséről beszélni és nem az elindításáról.
A jó hír az, hogy már tavaly sikerült felismerni, hogy van némi tudásdeficit a rendszerben és meg is találtuk a megfelelő embert ennek kiküszöbölésére: "és biztos voltam abban, hogy tud hozni olyan tudást és tapasztalatot a rendszerbe, ami nemcsak a fiataljainknak, hanem a szakembereinknek is segítség lesz".
További jó hír, hogy ezt sikerült is kiküszöbölni ("Ezt emberileg és szakmailag is maximálisan megkaptam"), és megtalálni a "maximálisan" megfelelő embert. Rossz hír viszont az, hogy nem akartuk vagy tudtuk megtartani. Ez kissé homályos, hogy melyik a kettő közül. Én arra a következtetésre jutottam, hogy nem akartuk, mivel az eddigi kommunikációban, ha valaki máshol kapott jobb ajánlatot, az "büszkeséggel töltötte el a vezetést" és mindig megemlítésre került.
További rossz hír, hogy "nehéz lesz" új vezetőedzőt találni, hiszen már tudható, hogy Diósgyőrben a maximális teljesítmény is kevés:)

Talán szerencsésebb lett volna, ha nem "fűz hozzá" semmit, azaz megjelent volna a hír a kép alatti nyilatkozat nélkül... Akkor nem érezném azt, hogy a képembe tolnak valami - szerintem oltári - hazugságot és teljesen hülyének vagyok nézve. És miért is kellett ez ? Csak, hogy mondjon valamit, vagy hogy megdícsérje a "havert"(mert biztos jóban lehetnek, ha "a jövőben mindenben számíthat rám és a DVTK-ra"), vagy csak egyszerűen igazolja, hogy milyen jó döntés volt, hogy tavaly őt sikerült kiválasztania ("Szamosi Tamást egy éve azzal a szándékkal hívtam Diósgyőrbe"). Döntse el ki-ki maga, hogy melyik, mennyire motíválta eme megnyilatkozásban. Rossz hír, hogy bármi volt is a motíváló tényező, az a jövőre nézve - számomra - nem túl biztató.

Amúgy "imádom" az ilyen stilisztikailag összeszedett, de - számomra - tartalmilag semmitmondó és ellentmondásos nyilatkozatokat, ettől jobban már csak akkor tetszene, ha ezt nem a DVTK up szakmai igazgatója(ként) tenné, hanem egy másik csapaté, mert akkor még röhögni is tudnék rajta. Így viszont van egy olyan kellemetlen (szégyen) érzésem, hogy mások röhögnek (rajtunk)...

És igen, értem én, hogy ez csak egy nyilatkozat volt, aminek "semmi" jelentősége... Viszont nem értem, hogy akkor miért született meg és miért nem születnek olyanok, melyeknek van némi (valóság)tartalma is, még ha az fájdalmas is.

Persze lehet, hogy tényleg én vagyok a hülye, mert mást várok, miközben folyamatosan ezt kapom (ebben a vezetés következetes). Így a fenti palimadár és szégyen érzet mellett van egy olyan érzésem, hogy tényleg végleg el kellene már ezt engednem a fenébe...
2024-05-29 06:32:30 Piros öves, Tag
Egyáltalán minek hívták vissza ide? Na vajon...
2024-05-29 06:11:31 Piros öves, Veterán
Pedig micsoda haver volt... Most így mi lesz?
Mondjuk nem árt az egész up-t hekyre vágni mert elég gáz.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...