Banner

Sérült nélkül kezdte meg az összetartást a férfi A-válogatott

Szerző: amigeleken.hu | 2022-09-20 09:16:00

Marco Rossi csapata hétfő délben kezdte meg a felkészülést a Németország és Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.


Marco Rossi csapata hétfő délben kezdte meg a felkészülést a Németország és Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Styles Callum kivételével már mindenki megérkezett és mindenki egészséges.


Az érkezéskor szokásos állapotfelméréssel kezdték az összetartást a keret tagjai, akik a Millwall játékosának kivételével hétfő estig mindannyian megérkeztek Telkibe. A játékosok közül szerencsére senki sem sérült, így két csoportban, de mindannyian edzettek este. A hétvégén többet játszók regeneráló munkát végeztek, tizenketten pedig teljes értékű edzésen vettek részt. A tréning előtt először a júniusi összetartást és mérkőzéseket kihagyó Varga Kevin állt a sajtó rendelkezésére.

Mindig nagyon jó a válogatotthoz jönni – kezdte a Hatayspor középpályása. – Olyan, mintha a legjobb barátaihoz jönne az ember. Nagyon sikeres nyár van a csapat mögött, de remélem, hogy ha lehetőséget kapok, én is hozzá tudok még tenni a csapat teljesítményéhez. Szerencsére egyre többet játszom az új klubomban, jó erőben érzem magam. Biztos vagyok benne, hogy a német és az olasz válogatott sem vesz minket félvállról, és a legjobb formájukat fogják ellenünk nyújtani, mi viszont csak a saját játékunkra akarunk koncentrálni, száz százalékig be fogjuk tartani a szövetségi kapitánytól kapott taktikai utasításokat, és azt a csapategységet fogjuk a pályára vinni, ami eddig is jellemezte a válogatottat.



A keret újonca, Mocsi Attila, aki először kapott meghívót a felnőtt válogatottba, azt hangsúlyozta, hogy az ő példája is mutatja, kemény munkával bármit el lehet érni.

Mindenekelőtt kemény munkát kell belefektetnem abba, hogy kiérdemeljem a bizalmat és a kapitány úgy döntsön, játékperceket is érdemlek – fogalmazott a ZTE FC védője. – Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, bár kicsit meglepett, hogy már most meghívást kaptam a keretbe, ugyanakkor nagyon keményen dolgoztam ezért, hogy eljussak idáig. Ma már elhiszem, hogy fel tudok nőni a feladathoz, és hamarosan meg tudom állni a helyem akár nemzetközi szinten is.


Kedden délután egy edzés vár a csapatra, melyet már teljes létszámban, Callum Stylesszal kiegészülve vezényel majd Marco Rossi szövetségi kapitány.


A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)

Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)


Védők:

Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich)

Botka Endre (Ferencvárosi TC)

Fiola Attila (MOL Fehérvár FC)

Kecskés Ákos (LASK)

Lang Ádám (Omonia Nicosia)

Mocsi Attila (ZTE FC)

Orbán Willi (RB Leipzig)

Szalai Attila (Fenerbahçe FK)


Középpályások:

Baráth Péter (DVSC)

Kerkez Milos (AZ Alkmaar)

Kleinheisler László (NK Osijek)

Nagy Ádám (AC Pisa)

Nego Loic (MOL Fehérvár FC)

Schäfer András (FC Union Berlin)

Styles Callum (Millwall FC)

Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)


Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai)

Gazdag Dániel (Philadelphia Union)

Szalai Ádám (FC Basel)

Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

Vancsa Zalán (Lommel SK)

Varga Kevin (Hatayspor)


forrás: mlsz.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...