Banner

Révész Attila: A magyar környezet nem teszi lehetővé a fejlődést

Szerző: amigeleken.hu | 2022-03-20 21:14:00

Sajtófigyelő - csakfoci.hu


A Kisvárda sportigazgatója és jelenlegi vezetőedzője szerint a következő idénybeli szabálykörnyezet miatt "nem lesz meg a megfelelő versenyegyenlőség" az NB I-ben.

Révész Attila, a Kisvárda szakmai igazgatója – aki jelenleg papíron a vezetőedzői teendőket is ellátja – az MTK Budapest elleni 0-0-s döntetlent követő tévés interjúban erősítette meg, hogy az idény végén távozik csapatától és szavai alapján nem is kíván egyelőre az NB I-ben dolgozni.

Azt gondolom, hogy a magyar környezet jelenleg nem teszi lehetővé a fejlődést, úgy érzem, hogy a következő évben nem lesz meg a megfelelő versenyegyenlőség, azon kell gondolkodnunk, hogy ebben részt kell-e vennünk vagy nem

– fogalmazott Révész az M4 Sportnak.


Az OTP Bank Liga 3. helyén álló várdaiak szakmai vezetője arra a szabálymódosításra utalt, amelyet a következő idényben terveznek életbe léptetni az élvonalban és amelyről ő maga árult el részleteket a napokban.

E SZERINT A NYÁRTÓL KÖTELEZŐ LENNE AZ NB I-BEN LEGALÁBB ÖT MAGYAR FUTBALLISTÁT SZEREPELTETNI MÉRKŐZÉSENKÉNT A KEZDŐCSAPATBAN, VALAMINT LEGALÁBB EGY 21 ÉVEN ALULI JÁTÉKOSNAK EGY FÉLIDŐT BIZTOSAN A PÁLYÁN KELLENE TÖLTENIE RÉVÉSZ ELMONDÁSA SZERINT.


Révész nemrég, a Sport Plusznak nyilatkozva azt is elmondta, hogy azok a klubok, akik nem teljesítik ezt a feltételt, komoly forrásmegvonásra számíthatnak, azaz a televíziós közvetítésekből és a Szerencsejáték Zrt.-től befolyó összegtől is eleshetnek, ami hozzávetőlegesen 500 millió forintot jelent idényenként a kisvárdai vezető szerint.

A jelentős számú légióst alkalmazó Kisvárda erre a drasztikus átalakulásra nem áll még készen, ezért utalhatott arra a szakmai igazgató, hogy szerinte “a következő évben nem lesz meg a megfelelő versenyegyenlőség”.


Tovább a csakfoci.hu-ra >>>>>>


forrás: csakfoci.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

12. Ignacio-Sanchez-Mejias |Válasz erre: 10. sadab1
2022-03-23 14:02:39 Barna öves, Fanatikus tag
Nem tudom, hogy a finaszirozas hogy lesz. Ha van 5 magyar a csapatban, plussz az egyik 2002-es, akkor jar a tamogatas? valami ilyesmi, nem? Marpedig ez a vezetes szamit majd arra a penzre, az NB2-ot is eloszor azt mondtak, hogy legiosokkal csinaljak vegig es nem kell a penz, aztan megiscsak kellett. Van egy par fiatalunk es az nagyon jo, foleg, hogy Keller (ha marad) meg Jurek is az atlagnal jobbak a korosztalyukban.
En azt nem ertem, hogy mondjuk amikor idehoztak 10 legiost, azokat hogy terkepeztek fel? Mert szerintem sehogy. Nagyjabol "belottek" mennyi az ara, hol jatszott eddig oszt "jo lesz az ide" alapon leigazoltak. Most sarkitottam, de valami ilyesmi lehetett, ezert volt a 10-bol max 3 hasznalhato. Szoval en csak felek, hogy megint ez lesz, ismerve ennek a szakmai vezetesnek a korlatait meg a scoutunk minoseget. A kerdesedre, - szerintem-ha nem tolnak egy talicska penzt a csapatba - siman kizugunk ha feljutunk is iden. Talan ad nemi remenyt, hogy a legtobb csapatnak gondja lesz ezzel az uj szaballyal es felhigul a mezony, mivel adnak majd el legiosokat. Gondolom mi szokas szerint kukazunk Kovesdrol (ki tudja, talan megint leigazoljuk Drazsicsot :-)) meg innen onnan, de a legnagyobb handicappunk az Kondas Elemer lesz. - 5 meccsrol indulunk majd megint- ha feljutunk, persze.
11. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 10. sadab1
2022-03-23 09:26:18 Piros öves, Veterán
Játszon 5 magyar. Helyes. Viszont akkor kivétel nélkül minden csapatban... Illetőleg legyen magasabb a létszám, minél több játékos legyen a "legmagasabb" szinten a látókörben.
12 csapatos bajnokságban ez visszás.
10. sadab1* |Válasz erre: 9. Ignacio-Sanchez-Mejias
2022-03-22 15:35:54 Fekete öves, Veterán
Egyetértek, de sztem kb. 8 minőségi légiós kell, akik ráadásul még így is olcsóbbak, mint az az 1-2 minőségi magyar, akik amúgy sem jönnének ide. Alias ez is mutatja, hogy bencésnek semmi oka nincs arra, hogy veregesse a mellét, mert kb. ezt a szart hozta össze a kieséssel együtt! Én nem kicsit vagyok szkeptikus, ha fel is jutnánk, ugyan hogyan tudnánk benn maradni!? Max. ha 14re felviszik a csapatok létszámát, de nemsokára amúgy lesz itt egy választás is, no meg van egy háború, ami igencsak betehet a dőzsnek a fociban is!!!
2022-03-22 15:08:11 Barna öves, Fanatikus tag
Magyar utanpolas=0 Magyar utanpolasban dolgozo "szakemberek"=0
Mi a nyavalya tortent a magyar utanpolasban az elmult 10 evben???? Most mindenki panikol, de milliardok omlottek a szektorba. A Kisvardanak raadasul van akademiaja:-) Csak focistakat nem termel ezek szerint.

Amugy ezt visszavezetve rank nem tudom, ha esetleg feljutunk mi lesz ezzel a kerettel. Az tiszta, hogy 80% nem NB1 szint.
Ha van egy kis esze Mikinek leigazolja Kellert, fiatalnak ott van Jurek es peldaul Horvath Krisztofert se artana idehozni Szegedrol. Poser Jo a kapuban, hatul kell par ember Hegedus melle. Szatmari gondolom marad (bar szerintem NB1 mar tul sok lesz neki) szoval kell meg oda par kozepso vedo (Belenyesi, Szeles nem NB1 szint, Szucs jo lesz cserenek. Sajnos sem Eperjesi sem a mult evben ujjaszuleto Polgar nem tud maradandot alkotni NB2-ben. Bardos detto. A vedelmet a legsurgosebb rendbehozni, oda kell minosegi legiosokat hozni. A kozeppalyara remelem idehoznak par fiatal, mozgekony gyereket mondjuk az Mtk-bol, ha kiesnek, mint Kata Misit vagy Mezeit. En nem hiszem, hogy azert a penzert, amennyibe a most szerzodest ujito Lucas kerulne majd valamelyiket ne lehetne idehozni. Nekem azt ne mondja senki. Lucas eddig nem valtotta meg a vilagot es raadasul mar nem is fiatal. Szoval hozzanak ide egy fiatal, tehetseges magyar jatekost, aki hosszu tavon erteke lehet a csapatnak. Olah es Molnar marad gondolom bar Olah eleg hullamzoan teljesit. Molnar most hullamvolgyben van vagy valami, de ot semmikepp sem adnam el.
Nemeth Mario szerintem menni fog, ahogy Bertus is. NB2-ben is kevesek, nemhogy egy magasabb szinten. Kispal, Zsemlye beallhatnak cserenek vagy ilyesmi. Kovacs D es Zsolnai...hat nem tudom. En ezt a a kettot siman becserelnem Horvath Krosztoferre gondolkodas nelkul. Elol Konyves alap, mellette lehet meg valami szerb vagy horvat csodagyerek plussz Jurek, mint fiatal meg ugye ott lesz Eppel, aki olyan, mintha mar levezetne vagy ilyesmi. Horvath es a szerencsetlen Hornyak szerintem menni fog.
Szoval ha lehet 5 (MINOSEGI!!) legios abbol ketto hatvednek, egy a kozeppalyara egy jobb szelre es egy a csatarsorba. De ez azt jelenti, hogy kb 5 -10 embert (!!!) kellene igazolni megint, raadasul olyanokat, akikert fizetni is kellene, mert a bennmaradas lutri ingyen igazolhato TESCO gazdasagos "szakmai koncepcioval". Akik mennek -szerintem-Belenyesi, Eperjesi, Nemeth, Bertus, Bardos. legalabbis nalam ez a minimum.
8. Kezdökör |Válasz erre: 7. betyarok
2022-03-21 18:32:48 Piros öves, Őstag
Fel kellene ébredni a szövetségben! Minimum 30 év lemaradásban van a magyar foci minden téren. Az Up gyengeségét nem adminisztrációval lehet rendbe rakni, hanem egy szakmailag megtervezett és végig vitt koncepcióval! Na az nincs! Az nem működik, hogy kb. 2 évente a légiós és fiatalszabályt módosítgatom, hisz a klubok 2-3 éves szerződéseket kötnek a játékosokkal, jobb helyeken még hazánkban is van némi nemű szakmai és játékospolitikai koncepció.
Az meg a vicc kategória, hogy a válogatottba a szövetség lasszóval fogja a honosítható spílereket, a hazai kluboknál meg a légiósok számát anyagi források megvonásával próbálják korlátozni!
Valljuk be őszintén, 11 elsőosztályú focista nincs ma hazánkban nem, hogy 12x11! Akkor mit akar a Bmlsz! Ha meg a szövetség ennyire erőlteti a magyar játékosokat, akkor vezessenek be egy transzfer és fizu bérsapkát a magyar játékosokra vonatkozóan, mert az ilyen döntésekkel csak a vonal alatti messze nem első osztályú játékosok értékét srófolják irreálisan fel!
7. betyarok |Válasz erre: 2. Kezdökör
2022-03-21 16:12:42 Fekete öves, Őstag
Mivel az utánpótlás gyenge, állandó adminisztrativ eszközökhöz kell nyúlniuk. Lehet, arra gondolnak, hogy egy 16 csapatos bajnokságban lenne 3-4 gazdag csapat, akik a kupaindulásért küzdenének tele külföldiekkel, a többiben pedig alakulhatnának, edződhetnének a magyar játékosok.
2022-03-21 16:08:05 Piros öves, Őstag
Észrevételként a kritikai hangvételű vélemény cikkekhez - nem Csányi védelmében, hanem úgy általában - nekem személy szerint ezekkel annyi csak a bajom, hogy ha esetleg úgy alakulna egyszer az életben, hogy lenne bárminemű építő jellegű önálló gondolata Révész úrnak a honi labdarúgással kapcsolatosan, akkor azt kérjük szépen ne tartsa magának meg, hanem ossza meg velünk!
2022-03-21 11:44:02 Fekete öves, Veterán
Régen is meg volt ez, csak akkor nem volt ekkora visszhangja, na meg nem is voltunk így lemaradva a külföldi csapatoktól. Én minden egyes akadémia élére, csak és kizárólag külföldi szaktekintélyt tennék. A magyar edzők java részét is zavarnám a picsába. Na meg pl.: az a koncepció, hogy U12 vagy mit tudom én hány éves kor alatt, nem számolják a gólokat, és nincs eredmény. Hát könyörgöm!!! Kit akarunk áltatni? Pont a gyerekeket, akik javarésze, csüng a nagycsapatok játékán eredményein, pont ők nem fogják vajon számolni??? Elmeroggyant volt aki ezt kitalálta, szerintem életében, nemhogy klubszinten, de még anno a grundon se játszhatott, mert még ott is számoltuk, még akkor is, amikor ilyen 57-46 volt az eredmény kb.: 2-3 órás foci alatt. Szóval ez nálam ez a vicc kategória.
2022-03-21 10:32:58 Fekete öves, Veterán
Mindig oda lyukadunk ki, hogy az up nevelés, képzés a fos ebben az országban. Ebbe kéne belenyúlni, félő, hogy olyannyira elhatalmasodott az urambátyám ezen a téren is, hogy a büdös életben nem lesz hajlandó az edzői társadalom az újat befogadni azaz marad minden a régiben.
2022-03-21 10:13:48 Piros öves, Őstag
+ 1 gondolat, vajon csányi mit mond majd ha pl. kubatov rákérdez a válogatottnál alkalmazott honosított magyarjainkra…. Ezzel a folyamattal ismeri el a Bmlsz, hogy sajnos egy kalap fos az egész magyar focink utánpótlástól a felnőtt korosztályig és ez nem csak a klubok hanem a szövetség felelőssége is!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...