Banner

Pályán az utánpótlás - labdarúgás

Szerző: objektív | 2021-09-14 09:21:00

A legkisebbek is elkezdték a szereplésüket az MLSZ bajnokságban


A DVTK tartalék együttese Kazincbarcikán vendégszerepelt, a nagypályás utánpótlás együttesek közül pedig csupán az U19-nek nem volt bajnoki mérkőzés a mögöttünk hagyott hétvégén. A legkisebbek is elkezdték a szereplésüket az MLSZ bajnokságban, a hölgyeknél pedig mindhárom diósgyőri korosztály pályára lépett, méghozzá a Hatvan ellen.



FIÚK

NB III: KBSC - DVTK tartalék 5-2 (4-0)

A feljutásra pályázó Kolorcity Kazincbarcika az első félidőben négygólos előnyt szerzett a DVTK tartalékkal szemben a Keleti csoport 7. fordulójának záró mérkőzésén. A bajnoki pontok sorsa ekkor eldőlt, de a piros-fehér fiataloknak volt tartása, amit fordulás után szerzett két találat is bizonyít.

U17: FTC - DVTK 5-1 (4-1)

A Ferencváros elleni idegenbeli találkozó gyakorlatilag az első félidő felére eldőlt, hiszen a fővárosi zöld-fehérek hamar négygólos vezetést szereztek. Ezután a Diósgyőri VTK U17-es csapata sokkal jobban teljesített, de a mérkőzést már így sem sikerült szorossá tenni.

U16: DVTK - Kaposvár 7-1 (2-1)

Az első félidő még szorosan alakult a Kaposvár elleni bajnoki találkozón, a fordulás után azonban már nagyobb különbség alakult ki. A Diósgyőri VTK U16-os együttese végül hatgólos győzelemmel zárta a somogyiakkal szembeni találkozót.

U15: Honvéd - DVTK 4-1 (3-1)

Nem tudott pontot szerezni a Honvéd-MFA vendégeként a Diósgyőri VTK U15-ös csapata. A fővárosiban ugyan a piros-fehérek az összecsapás elején Rem Domonkos góljával vezetést szereztek, a folytatásban viszont a hazaiak akarata érvényesült, akik végül 4-1-re megnyerték a találkozót.

U14: DVTK - Illés Akadémia 1-0 (1-0)

Szoros küzdelemben győzött az U14-es Kiemelt bajnokságban a Diósgyőri VTK együttese az Illés Akadémia elleni, hazai bajnokin. A mindent eldöntő találat valamivel az első fél óra után született, amikor Kis Atilla talált a vendég zöld-fehérek hálójába.

U13: DVTK - Nyíregyháza

Szoros és küzdelmes mérkőzést játszott egymással az Északkeleti csoport második fordulójában a Diósgyőri VTK és a Nyíregyháza Spartacus U13-as együttese. A piros-fehérek hullámzó teljesítményt nyújtottak, voltak pozitívumok, de néhány javítandó dologra is fény derült. A piros-fehérek részéről Pápai Olivér duplázott, rajta kívül Kristóf Zalán volt eredményes.

U12: DVTK - Nyíregyháza

Mezőnyfölényben futballozott a Diósgyőri VTK U12-es csapata a Nyíregyháza elleni bajnoki mérkőzésen, de a kapuk viszonylag keveset forogtak veszélyben. A taktikai utasításokat betartották a játékosok, a befejezéseknél viszont a jövőben pontosabb megoldásokra lesz szükség.

U9, U10, U11: rajt Debrecenben

A Diósgyőri VTK három korosztálya is megkezdte szereplését az MLSZ által rendezett országos bajnokságban. Az Északkeleti csoport 1. fordulójában a piros-fehérek Debrecenben léptek pályára, mindhárom együttes számára a Salgótarjáni BTC és a Debreceni EAC volt az ellenfél.

LEÁNYOK

LU19: DVTK - Hatvan 3-0 (2-0)

Három gólos sikert aratott az U19-es leány bajnokságban a Diósgyőri VTK korosztályos csapata. A Hatvan elleni hazai összecsapáson Tóbik Melánia már az első félidőben kétszer betalált az ellenfél hálójába, a végeredményt pedig Kóka Jázmin állította be a fordulás után.

LU17: Hatvan - DVTK 2-2 (0-1)

Kétgólos diósgyőri vezetés olvadt el az utolsó pillanatokban a hatvani bajnoki mérkőzésen. A piros-fehérek szinte végig irányították a mérkőzést, kézben tartották az összecsapást, a hatvaniak azonban a lefújás pillanatában mégis örülhettek a döntetlennek.

LU15: Hatvan - DVTK 4-0 (1-0)

Az első félidőben jól tartotta magát Hatvanban a Diósgyőri VTK U15-ös leány csapata, a fordulás után azonban a házigazdák jobbnak bizonyultak, és végül magabiztosan nyerték meg a vasárnapi bajnoki összecsapást.


forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. köves
2021-09-14 15:09:05 Lila öves, Tag
Csak azt ne mondjátok nekik, hogy az eredmény nem számít!!!!
Mert így lehet kinevelni a gyerekekből a győzni akarást. Minden gyerek, mindenben győzni akar. Legyen az a társasjáték, kártya a szülőkkel, vagy bármi. A legtöbb játék lényege a győzelem. ki kell derülnie ki miben a jobb. A normális gyerek csúszik, mászik a győzelemért.
Meg lehet tanítani a vereség elfogadását is. Már csak azért is, hogy lássák miben kell jobbnak lenni. Fizikálisan, tudásban. A vereség a fejlődés része. Azonban győzni a legjobb. A győzni akarást ne öljétek ki belőlük.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...