Banner

Öt diósgyőri a női kosárlabda válogatott keretében és stábjában

Szerző: Jáborcsik András | 2024-06-05 19:46:00

Kihirdette 15 fős keretét és a szakmai stáb összetételét Völgyi Péter szövetségi kapitány.


A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének a honlapja, a hunbasket.hu adta hírül, hogy a mai napon hivatalossá vált a magyar női válogatott 15 fős kerete.

Velük kezdi meg a felkészülést az új szövetségi kapitány, Völgyi Péter az augusztus 19. és 25. között, a ruandai Kigaliban megrendezésre kerülő világbajnoki előselejtezőn.

A mieink csoportellenfelei Brazília, Szenegál és a Fülöp-szigetek lesznek, és az összesen 8 csapatot számláló tornán az első helyen kell végeznünk ahhoz, hogy kvótát szerezzünk a vb-selejtezőkre - ahova egyébként majd a 2025-ös Európa-bajnokságról is eljuthatunk.


A keret:

Dombai Réka, Dubei Debóra, Határ Bernadett, Kányási Veronika, Kiss Virág, Lelik Réka, Mányoky Réka, Miklós Melinda, Papp Klaudia, Ruff-Nagy Dóra, Sitku Zsuzsanna, Studer Ágnes, Tóth Franka, Török Ágnes és Varga Alíz


A nevek között szerepel Határ Bernadett is, aki tehát folytatja a válogatottban.



A felkészülés július 15-én kezdődik, és négy edzőmérkőzést tartalmaz. Augusztus 1-jén és 2-án Montenegróban játszunk két találkozót a házigazdával, 8-án és 9-én pedig Csehország látogat majd Székesfehérvárra.


Hivatalossá vált a csapat szakmai stábja is, amely az alábbiak szerint alakul:

Völgyi Péter szövetségi kapitány, Jakab Máté segédedző, Iványi Dalma segédedző, Ábrahám Márta segédedző, Horváth Szabolcs edző, Burdi Szabolcs fizioterapeuta, Horváth Barnabás fizioterapeuta,Dr. Kovács Ignác csapatorvos, Plézer Gábor technikai vezető és Pukler Gábor csapatvezető


forrás: hunbasket.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

27. Karpfen |Válasz erre: 26. slózi
2024-06-11 10:04:32 Barna öves, Veterán
2. Mi sem értettük, András valami olyasmit írt, hogy ez a találós kérdés.
3. Így van, csak pletykából sejtjük.
4. i. Csak annyit tudunk hivatalosan, hogy távozik. Győr még csak pletyka. II. így van
5. Nina a műtéte miatt nem tagja a keretnek. A keret kifejezetten erre a tornára szól, ezért nem tagja Dorka. Charles nagy valószínűséggel maradni fog (pletyka). Vagy az esetleges honosítására gondolsz? Arról még nem volt szó.
7. Szerintem senkinek nincs élő szerződése, mindenki egy évre szerződik. Most vannak folyamatban a bejelentések, 2 naponta egy játékos átlagosan.
2024-06-11 09:11:52 Barna öves, Őstag
1.) Ma már ÁTLAG ALATTI TÁJÉKOZOTTSÁGÚ DVTK DRUKKER vagyok a 3, számomra legfontosabb sportágban (futball, női kosárlabda, jégkorong) Ámde!
2.) Sehogyan sem értem azt az 5, azaz ÖT DVTK kötődésű, női válogatotthoz köthető személyiséget, merthogy: Völgyi Péter, Kelemen Márta,Kányási Veronika, és Lelik Réka az csak akárhogyan számolom 4, azaz NÉGY.
3.) Hogy a korábbi szekszárdi kötődésű Miklós Melinda is hozzánk számítandó azt csak bizonytalanúl sejtettem--és ez ugyanígy van jelenleg is--merthogy HIVATALOS KÖZLEMÉNYT ARRÓL, HOGY Ő, MIKLÓS TÁVOZOTT SZEKSZÁRDRÓL AZT UGYAN OLVASTAM, de hogy hozzánk jött volna "azt"'--mondom: hivatalosan--NEM olvashattam sehol!
4.) Amit hivatalosan tudok az az, hogy:
i.) Darcy Garbin Győrbe távozik tőlünk, és:
ii.) hosszabbított nálunk: Ana Tadic, Kányási Vera és "most" Aho Nina.
5.) Utóbbi--gondolom--a "műtött térde miatt" nem tagja még a 15-ös válogatott játékoskeretnek, de nem tudom hogy pl. Juhász Dorka miért nem számíttatik oda--még ha az USA bajnokság, ahol játszik, valóban "megy még", s ennekokán nem tud még a válogatottal készülni...nyilván. És persze az sem világos, hogy mi a helyzet Charles-szel a mi a DVTK szemszögéből nézvést.
6.) Ha már a Határ Betti megváltoztatott döntése közlésre érdemesnek minősíttetett, estleg:
7.) Talán azt sem ártana mostanában közzétenni, hogy nálunk a DVTK-nál kiknek "élő" a szerződése és meddig. Viszont:
8.) Elnézést kérek azért--ha esetleg--az én ismerethiányaim pusztán figyelmetlenségeim okán állnak fönn, és nyitott kapukat döngetek--amennyiben az általam "hic et nunc" fölemlegetett infókról csak én nem szerzettem tudomást..lankadó és gyengülő tájékozottsági hibám miatt....
25. Karpfen |Válasz erre: 20. achilleus68
2024-06-09 20:26:24 Barna öves, Veterán
A most véget ért szezonban azt tanultam meg, hogy nem kell betojni a nevektől. A csapat nem egyenlő a játékosok összességével. És a mi csapatunk nagyrészt együtt marad. A Polkowice mellett hozok egy mási példát is. El voltam ájulva a szezon elején a Bologna keretétől. Aztán idény végére semmire sem mentek.
24. achilleus68 |Válasz erre: 23. lokal
2024-06-08 14:55:40 Piros öves, Őstag
Szerintem is ez a kulcs. Mármint Darcee megfelelő pótlása, mégpedig légióssal, mert idehaza nincs ilyen szintű játékos. Westbelnek kifejezetten örültem volna. És akkor jöhetne még egy klasszis center, úgy megvagyunk.
23. lokal |Válasz erre: 21. Attilatop41
2024-06-08 12:55:19 Fekete öves, Őstag
Valamiért az az érzésem, hogy Anának idén jobb és kiegyensúlyozottabb szezonja lesz. Csak találjuk meg Darcee megfelelő pótlását.
22. burritos |Válasz erre: 21. Attilatop41
2024-06-08 12:34:50 Zöld öves, Fanatikus tag
Én is így vagyok vele: örülök a sikercsapatunk egyben tartasanak, de olyan jó lenne egy extraklasszist is végre a sorainkban tudni.
21. Attilatop41 |Válasz erre: 18. burritos
2024-06-08 11:01:37 Kék öves, Fanatikus tag
Sajnos több csapat is elhúz mellettünk, de tudjuk hogy más a körítés.
Ha annyi pénzünk lenne, megmarad a csapat és más légiósokat cserélünk.
Anna és Mónika helyett én is látnék szívesebben erősebb játékosokat, de ha Velence vonzóbb mint Miskolc azon ne csodálkozzunk. Vannak még nyitott kérdések és olyan játékosok akiket nem jelentettek be, reméljük mi is robbantunk majd valakivel. A bérlet idén is meg lesz és a jó társaság is. :)
De én is Péterben bízok és tudok hogy jó csapat lesz.
De olyan jó lenne valaki igazán extra hogy mások is irigykedjenek ránk, ne csak mi másokra.
20. achilleus68 |Válasz erre: 19. Karpfen
2024-06-08 08:40:46 Piros öves, Őstag
Erre nem vennék mérget, a mi keretünk még sehol és ez a Velence jobb, mint a Schio. Mondjuk Miskolc helyett én is inkább oda mennék. A légiósaik klasszisok, nálunk csak Charles az, a többit simán elcserélném. Igaz , a magyar magunk erős, de csak velük kevesek vagyunk európai szinten. Nem szeretnék velük egy csoportba kerülni.
19. Karpfen |Válasz erre: 18. burritos
2024-06-07 20:35:13 Barna öves, Veterán
És megtartották Berkanit is. Az utóbbi napokban-hetekben már érződött, hogy Kalevalából nem lesz semmi. Nem gond. Légióst lehet találni. És lehet tengerentúli is. Ami a Velencét illeti: mi csapatként jöbbak vagyunk. Tavaly pl. a Polkowicének is bomba kerete volt, mégsem mentek semmire az EL-ben.
2024-06-07 13:21:43 Zöld öves, Fanatikus tag
https://www.eurobasket.com/Finland/news/874732/Venezia-keeps-Kuier-for-another-season?Women=1
ennyit a velencei kalevaláról, nem örülök + még Megan Gustavsson és Smalls is náluk landolt, nem lesznek gyengék!

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...