Banner

Nem érdemelnek hátrányos megkülönböztetést a DVTK szurkolói

Szerző: objektív | 2023-08-22 09:01:00

A DVTK elnöke reagált a történtekre


Az augusztus 18-án, Zalaegerszegen rendezett ZTE FC - DVTK OTP Bank Liga mérkőzést megelőzően a biztonsági szolgálat a vendégszurkolókat méltatlan módon kezelte. Nem csak az ultra szurkolókat, hanem azokat a drukkeket is, akik gyermekeikkel együtt érkeztek a mérkőzésre: a beléptetésnél velük is levetették cipőiket, ruháikat és mindenkitől elvették az aprópénzt, de még napszemüvegeket is. Sántha Gergely, a DVTK elnöke is reagált a történtekre.



- A DVTK évek óta arra törekszik, hogy a labdarúgást minél szélessebb körben népszerűsítse, a pályán elért eredménytől függetlenül a hazai mérkőzések családi események legyenek, ahová örömmel járnak ki a szülők a gyermekeikkel - nyilatkozta Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - A DVTK stadionban amellett, hogy rendkívül kedvező jegyárak fogadják a 18 év alatti mind hazai, mind vendég szurkolókat, nagyon gyakran a mérkőzések előtt gyerek- és családi programokkal várjuk a vendégeinket a stadion mellett.

- A klubvezetés tagjai is természetesen Zalaegerszegen tartózkodtak, így első kézből értesültünk a történtekről, illetve a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda képviselői és családos szurkolók is megkeresték a klubot, hogy beszámoljanak a nem mindennapi eseményekről – folytatta a klubvezető. - A DVTK-nak van az egyik legnagyobb és legjobb szurkolótábora az országban: a bajnokság első fordulójában nálunk volt a legtöbb szurkoló, közel 8000-en, a második fordulóban, Mezőkövesden teljesen megtöltötték a vendégszektort és egyik mérkőzésen sem merült fel probléma velük. Múlt hétvégén több mint 300-an átszelték az országot, oda-vissza megtettek csaknem 900 kilométert, hogy segítsék a csapatot, sőt, az eddigi 25, zalaegerszegi, idegenbeli mérkőzésünkön soha nem tapasztaltuk ezt a bánásmódot a biztonsági szolgálat részéről. Ahogy a szurkolók, úgy én sem értem, hogy mivel érdemeltük ki ezt az „extra odafigyelést”, de abban biztos vagyok, hogy a diósgyőri szurkolók nem érdemelnek hátrányos megkülönböztetést. A Szurkolói Koordinációs Iroda által megfogalmazott kérdéseket ezért hivatalosan elküldjük a zalaegerszegi klubvezetőknek.

- Úgy gondolom, hogy a labdarúgás minden szereplőjének az a legfontosabb célja, hogy minél több fiatal szeresse meg sportolóként vagy szurkolóként ezt a csodálatos sportot. Azt már most megígérhetem, hogy mi a zalaegerszegi gyerekeket a két csapat decemberi, diósgyőri mérkőzésén forró teával és DVTK-csokival fogjuk várni - zárta Sántha Gergely.


forrás, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. vebgy* |Válasz erre: 3. Dr.Red
2023-08-24 21:28:33 Fekete öves, Veterán
..vagy inkább a csicska zegieknek...
2023-08-24 21:26:54 Fekete öves, Veterán
Adott esetben ebből egy durva nagy botrány is lehetett volna...
2023-08-22 19:32:08 Fekete öves, Őstag
A sok jogos negatív kritika után jegyezzük meg hogy ez most korrekt megnyilvánulás. Ért valamit a kommunikációs tréning. A megìtélésén már nem javít,de le is szarhatta volna.
5. szombatondelelott* |Válasz erre: 4. adzsojev
2023-08-22 18:37:19 Fekete öves, Veterán
Vagy - kihagyva a "b.ziemeleszt" - csak annyi szólna telitorokból: Ze-te, vár a tea, Zete, vár a Cso-ki!
2023-08-22 18:29:07 Narancs öves, Lelkes újonc
Ez korrekt volt, nem kell semmit mögé látni.
Red: szerintem ez nem az MLSZ sara, de a TV-t informálva sötét zalának szép üzenet lenne :-)
2023-08-22 15:18:28 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Ez a történet akkor szólna nagyot, ha a következő itthoni meccs kezdő sípszava előtt a sok ezer szurkoló és a csapat levenné
a cipőt és azzal integetne az MLSZ-nek a TV-n keresztül!
2023-08-22 11:18:29 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Elég buzis nyilatkozat.
2023-08-22 10:36:11 Fekete öves, Veterán
Nem vagyok egy Sántha-fan, de így kell ezt csinálni, szerintem.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...