Banner

Nem áll le a sport Diósgyőrben!

Szerző: amigeleken.hu | 2022-10-14 21:12:00

Kisebb-nagyobb korlátozásokra szinte minden szakosztály esetében számítani kell.


Az Európában kialakult energiaválság hatásai miatt Miskolcon és országszerte is jelentős korlátozásokról és bezárásokról hallhatunk, olvashatunk, a DVTK vezetése azonban mindent elkövet annak érdekében, hogy a Magyarország legnagyobb vidéki multisportklubjának tulajdonában álló, vagy a klub által üzemeltetett sportlétesítmények továbbra is a felnőtt és utánpótlás korú sportolók rendelkezésre álljanak, ennek érdekében azonban kisebb-nagyobb korlátozásokra szinte minden szakosztály esetében számítani kell.


A jelenlegi rendkívül nehéz gazdasági helyzet és a sokszor kiszámíthatatlan energiaárak mindenkit érintenek, így természetesen a diósgyőri sportot sem kerülik el, de a klubvezetés a szakosztályok vezetőivel folyamatosan azon dolgozik, hogy ne csak ma, hanem holnap is legyen DVTK - nyilatkozta Sántha Gergely, a klub elnöke. - A legfontosabb, hogy a közel 3000 felnőtt és utánpótlás korú sportolónk számára - bár kisebb korlátozásokkal, de - továbbra is rendelkezésre álljanak a sportlétesítményeink és mindannyian zavartalanul sportolhassanak a következő hónapokban is. Látjuk, hogy Miskolcon uszodák, sportcsarnokok és sporttelepek zárnak be, de mi egyelőre nem tervezünk ilyet. A helyzet nem könnyű, napról napra változhatnak a körülmények, ezért a klubvezetés több lehetséges forgatókönyvet is kidolgozott annak érdekében, hogy minden eshetőségre felkészüljön.

A DVTK, mint vidéki nagyegyesület mára a város egyik legnagyobb foglalkoztatója lett, több mint 500 miskolci és környékbeli családért tartozunk felelősséggel, ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a munkahelyeket minden körülmények között megőrizzük. Vannak területek, ahol nem lehet jelentős költségcsökkenést elérni, a jégcsarnok jegét például állandó hőfokon kell tartani, a DVTK Medical egy egészségügyi létesítmény, valamint egyes öltözőkben és irodákban sem lehet teljesen kikapcsolni a fűtést, azonban ésszerű keretek között megfelelő szabályozással és egy kis odafigyeléssel minden épületben jelentősen tudunk takarékoskodni. Most arra kérem a DVTK-család tagjait, hogy mindenki folyamatosan figyelje a klub kommunikációs csatornáit, hiszen a nálunk sportoló gyerekek szülei, a felnőtt sportolóink és a klub szurkolói így a leghitelesebb forrásból és első kézből tájékozódhatnak arról, milyen változások várhatók a következő hónapokban. Kérek mindenkit, hogy a szokottnál is több türelemmel legyünk egymás felé, mert biztos vagyok benne, hogy együtt, összefogva ezt az időszakot is sikeresen átvészeljük, sőt, ha véget ér a válság, erősebben térünk vissza - zárta a klubvezető.


Energiahatékonysági intézkedések a DVTK létesítményeiben

A DVTK minden létesítményében a szakmai és munkavédelmi szempontok figyelembevételével csökkenti a világítás intenzitását és idejét, ez érvényes az irodákra, az öltözőkre és a sportolók által edzéseken használt játékterekre egyaránt. A maximális hőmérsékleteket a klub létesítményenként külön-külön szabályozza.


DVTK Stadion

  • A DVTK a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége által szeptemberben elfogadott határozattal összhangban kérvényezi az esti mérkőzések kora délutáni időpontra való módosítását, hiszen a stadion reflektorainak üzemeltetése jelentős többletköltséggel jár.
  • A stadion pályafűtését és a napoztató berendezések üzemeltetését a klub határozatlan ideig szünetelteti.
  • A stadion második emelete lezárásra kerül és a főépület csak a hazai mérkőzések alkalmával kerül teljesen felfűtésre.

DVTK Edzőközpont

  • Energiatakarékossági okokból az egész épületben a meglévő távfűtéssel maximum 16 °C-os hőmérséklet kerül tartásra, az irodákban és az öltözőkben kívánt hőfok (19-20 °C) eléréséhez a meglévő elektromos klímaberendezésekkel és újonnan vásárolt olajradiátorokkal segítenek rá az üzemeltetésben dolgozó szakemberek.
  • A DVTK Stadion egyes irodáiban dolgozó munkavállalók a téli időszakban az edzőközpontban folytathatják zavartalanul a munkájukat, de felmerül a távmunka lehetősége is.
  • Az edzőközpont használati melegvíz keringető rendszerének az üzemeltetését az utánpótlás edzések időpontjára optimalizáljuk. Az ezen kívüli időszakban a rendszert nem üzemeltetjük, amivel jelentős energiát takarítunk meg.
  • Az utánpótlás bajnoki- és edzőmérkőzések lehetőség szerint természetes fényviszonyok mellett rendezhetők meg.

DVTK Aréna

  • Az aréna ötnapos nyitvatartást vezet be (kedd - szombat), és kizárólag 16 és 20 óra között tart nyitva.
  • Az aréna csarnokhőmérséklete a FIBA által előírt minimumra, 16 fokra csökken az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt, így a sportolók és szurkolók számára a megszokottnál melegebb ruházat viselése ajánlott.
  • A használaton kívüli két napban a teremhőmérséklet 13 °C-ra csökken.

Miskolci Jégcsarnok

  • A jégcsarnok, valamint a 2. sz. jégpálya egyes öltözői lezárásra kerülnek, a használók számára a Generali Arénában biztosítunk öltözőket.
  • A jégcsarnok iroda szintje lezárásra kerül, az ott dolgozók a Generali Aréna irodáiban folytathatják a munkát.
  • A jégcsarnok egyes mosdói lezárásra kerülnek, kizárólag a felnőtt csapat mérkőzésein kerülnek megnyitásra.
  • A jégcsarnok földszinti öltözőit és mosdóit nyitva tartanak, itt 18°C hőmérsékletet, valamint 30°C hőmérsékletű vizet biztosít a klub.
  • A 2. sz. jégpályát lehet használni száraz edzésre, de csak nappal használható.

forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. vebgy*
2022-10-15 22:35:02 Fekete öves, Veterán
Még szép, hogy nem áll le....
4. dudik-attila |Válasz erre: 2. piros79
2022-10-15 19:08:40 Piros öves, Őstag
16 fok a legjobb sport hőmérséklet. Sport emberek biztosan nem fognak fázni.
3. Lábilabda |Válasz erre: 2. piros79
2022-10-15 11:26:11 Zöld öves, Tag
Te miről beszélsz? Pont, hogy k.rva jó a sportcsarnok koncepciója mivel nem csak meccsek rendezésére alkalmas, hanem az összes utánpótlás csapat is ott tud edzeni egyszerre 6-7 pályán. A 10 fős edzésekhez egyébként van egy kis terem a csarnokban a bejárattól jobbra. De most komolyan, van egy szuper csarnokunk, és már ez sem felel meg egyeseknek. Menjünk vissza a Nagyváthyba, az volt a király :( Hol építenek manapság több ezres sportcsarnokot téglából ember? 5x annyiba kerülne minimum!
2. piros79
2022-10-15 09:54:52 Lila öves, Fanatikus tag
Az elvárásokat és a biztosított feltételeket összhangba kellene hozni! 16 fokon aligha lehet teljes értékű edzésmunkát végezni! Ha a minimum szintet biztosítják akkor a előbb-utóbb a teljesítmény is ehhez fog igazodni. Király Sanya jut eszembe és a Népkert...

A fő probléma, hogy a DVTK Aréna egy nagyon rossz koncepció mentén lett megtervezve és kivitelezve! Az egész létesítmény egyetlen hatalmas légtér, és ha akarsz egy 10 fős edzést tartani, akkor is ki kell fűteni az egész 40 000 légköbmétert... Ehhez képest egy szabványos kosárpálya 4000 légköbméter, amit egy modern fűtési rendszerrel havi pár százezer forintból gond nélkül kifűtesz. Ráadásul az alkalmazott szendvicspaneles, aluhabos technológia hőszigetelő képessége köszönő viszonyban sincs a hagyományos tégla + EPS hőszig. rétegrendnek.

Ilyenkor kellene felajánlani a tervezőknek, hogy lenne-e kedvük kifizetni a fűtésszámlát.
2022-10-15 08:15:18 Piros öves, Veterán
Nem tudja valaki ma nyitva lesz-e a shop 12-től?
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...