Banner

Magyarország - Izrael

Szerző: Jáborcsik András | 2024-06-08 13:11:00

Válogatott felkészülési mérkőzés


Válogatott felkészülési mérkőzés

Magyarország - Izrael

Debrecen, Nagyerdei stadion, 2024.06.08. 18:00

Közvetítés: M4 Sport, online: m4sport.hu


Férfi A-válogatottunk tagjai pénteken még Telkiben edzettek, majd útra keltek Debrecenbe, a szombati, Izrael elleni Eb-főpróba helyszínére. Marco Rossi szövetségi kapitány kora este már a Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatót Botka Endre társaságában.

Minden meccs eredménye számít, a felkészülési meccseké is, ezt mutatja, hogy az írországi vesztes mérkőzés után máris sokan megkérdőjelezték a csapat képességeit – kezdte a sajtótájékoztatót a szövetségi kapitány. – Holnap győzni akarunk és meggyőzni magunkat, valamint a szurkolókat, emellett el akarjuk kerülni a sérüléseket. Szükség van önbizalomra az Európa-bajnokság előtt – fogalmazott Marco Rossi, aki újságírói kérdésre válaszolva már az Eb-re is előretekintett, és elmondta: a jó eredményt nem garantálhatja az Európa-bajnokságon, de abban biztos, hogy a szurkolók értékelni fogják a csapat hozzáállását, és minden mérkőzésen félelem nélkül lép pályára az együttes.

Abban reménykedem, csipetnyi szerencsénk is lesz, és továbbjutunk a nyolcaddöntőbe. Három erős ellenfél vár ránk, közülük Németország egyértelműen kiemelkedik. Alaposan kielemeztük mindegyik ellenfelünket, és azzal a tudattal lépünk pályára, hogy képesek vagyunk felvenni velük a versenyt – tette hozzá a szövetségi kapitány.


Ami pedig a holnapi meccset illeti, Marco Rossi biztos benne, hogy az újjáalakuló izraeli válogatott ellen nehéz dolga lesz a csapatának.

Az izraeli válogatott megújulási szakaszban van, új szövetségi kapitányuk van, és a holnap pályára lépő játékosok között sok az újonc, akik többnyire az izraeli bajnokságból érkeztek. Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, az izraeliek mindent megtesznek majd, hogy méltóképpen képviseljék a hazájukat – így a szakember.


Marco Rossi a holnapi kezdőcsapatról elárulta: Gulácsi Péter kezd a kapuban, és Szalai Attila is a kezdőcsapat tagja lesz. A csapathoz később csatlakozó Gazdag Dániel és Ádám Martin edzésben volt, mielőtt megérkezett a kerethez, ezért nincs lemaradva fizikálisan, mindketten bevethetők. Fiolára jobban odafigyelt a szakmai stáb az edzések során, de mostanra teljesen egészséges, és akár holnap is pályára léphet. Nego Loic és Dárdai Márton ugyanakkor kisebb sérülése miatt nem fog játszani a holnapi mérkőzésen.


A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Freiburg – Németország)

Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Sunderland – Anglia)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan HD – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

Tartalékok: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel – Belgium), Vécsei Bálint (Paksi FC)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz-magyar)


forrás: mlsz.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2024-06-09 15:17:32 Fekete öves, Veterán
Tükörsima volt...az EB-n nem lesz ez így sokszor...De csak keményen !!
2024-06-09 14:09:02 Piros öves, Tag
Itt valami nem volt kóser...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...