Lukács Dániel: Az élvonalban sokkal gyorsabban történik minden

Szerző: objektív | 2023-08-22 09:15:00

Lukács Dániel interjú


A DVTK magabiztos győzelmet aratott Zalaegerszegen. A találkozó után Lukács Dániellel beszélgettünk. - írja a dvtk.euNégy mérkőzésen hét pontot szerzett a DVTK az új idényben, Zalaegerszegről is sikerült győzelemmel hazatérni.

- Úgy érzem, hogy nagyon jól játszottunk - kezdte Lukács Dániel -, igaz az első 15 percben kicsit akadozott a játék, de utána belejöttünk a mérkőzésbe, és egyre jobbak lettünk. A második félidőben még egy kicsit rákapcsoltunk, és hál’ Istennek megnyertük a mérkőzést.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Kuznyecov Szergej vezetőedző elárulta, hogy a szünetben nyugalomra intette a játékosokat, illetve megmutatta, mit kell változtatni.

- A szünetben átbeszéltük az első félidő tapasztalatait - árulta el a támadó. - Ha szükséges, kicsit “le kell nyugtatni” a játékot, amit sikeresen meg tudtunk valósítani a második félidőben, és még jobb játékkal meg tudtuk nyerni a találkozót.

Lukács Dániel kulcsszerepet vállalt a győzelemből, a mezőkövesdi mérkőzés után ismét gólt szerzett.

- Nagyon jól éreztem magam a pályán - idézte fel -, mert úgy éreztem, jó erőben vagyok és jó erőben van az egész csapat, ami észrevehető volt a stadionban szurkolóknak és a tévénézőknek is. Szerettem volna még egy vagy inkább még több gólt rúgni, de így sem vagyok csalódott, mert sikerült újra betalálni. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyit utaztak, folyamatosan buzdítottak, ők is kulcsszerepet játszottak a zalaegerszegi győzelemben.

A mérkőzés 71. percében Elton Acolatse passzát váltotta gólra Lukács Dániel.

- Az edzéseken Elton rendszeresen megcsinálja, hogy beletol egy nagyot a labdába, majd robbanékonyságát kihasználva megveri ellenfelét - tudtunk meg egy kulisszatitkot. - Ezért kivártam az utolsó pillanatig, hogy lássam, hová érkezik a labda. Szerencsére jó helyen álltam, és odaértem a rövidre, majd a kapus keze alatt a hálóba tudtam lőni a labdát.

A gólja mellett több lövéssel is veszélyeztetett a DVTK előző évi házi gólkirálya, és emellett többször tekerte ígéretesen a kapu elé a labdát.

- Szerettem volna gólpasszt is adni, mert az asszisztok száma is minősít egy támadót - mondta. - De nem csüggedek, a következő meccsen újra nekifutok ennek a feladatnak.

Lukács Dániel két gólt lőtt ebben az idényben, mindkettőt idegenben, és újonctól némileg szokatlan módon a Diósgyőr is eredményesebb idegenben, mint hazai pályán.

- Az első négy mérkőzés azt mutatta, hogy idegenben jobbak vagyunk, aminek a hazai részét szeretnénk kijavítani, és a Kisvárda ellen szombaton megszerezni az első győzelmet - fogadkozott.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Hozzászólások
1. Zole61
2023-08-23 10:18:34
Dani. Mi szurkolók( gondolom írhatom többes számban is) bízunk benned! Talán néha legyél egy kicsit "önző",csináld meg magad a helyzetek befejezését, képes vagy rá!
Mégsem


Üzenet küldése...